Všetkým dobrý podvečer,
vzťahy v našej rodine sa zvlášť pokazili, keď mladší syn stratil zamestnanie a vyše roka nikde nepracuje. Starší syn je naopak veľmi schopný, ten si prácu vyberá, vyhráva personálne pohovory, zamestnal sa ihneď po ukončení štúdia a tak je tomu doteraz, stále sa niekam posúva, rieši si veci a nestagnuje.... Starší nevie zniesť, že jeho mladší brat nepracuje, len tak sa poneviera a vždy, keď sú spolu, tak sa len hádajú, lebo mu to neustále vyčíta a poukazuje na jeho spôsob života. Mladší je nepriebojný, akosi mu je všetko jedno, prácu síce hľadá, ale až tak sa netrhá... Aj keď ho mám rada, tak už vidím, že je lajdák, že sa za ten rok, čo je doma nič nové nenaučil, stále len sedí za PC a mobilom.... A pritom nie je hlúpy, práve naopak...
Nepokoje sú veľké, starší vyčíta aj mne, že som vraj príliš benevolentná, že iná matka by ho (mladšieho) už vyhodila z domu - nech ide hoci aj pod most...
Som z toho všetkého dosť vyčerpaná, tlačím na mladšieho, nech už zoberie hocijakú prácu, aj brigádu - Starší tlačí na mladšieho, že je príživník a aj na mňa, že mi to nevadí (vadí veľmi) proste cirkus ...
Čo by ste robili na mojom mieste, dokázali by ste vlastné decko vyhodiť z domu, za to, že je lenivé a ľahostajné k svojmu osudu ???
Nezamestnaný syn
2 poPotvorka no ono to obycajne byva naopak ze ten starsi tu pozornost nemal a kompenzoval si to karierov zatial co mladsi ju mal a preto nepocitoval az tolko motivacie.
inaq tak dobre nevyhodme ho lebo zakladatelka je na to aj tak moc mekka. Co navrhujes? Ako mu pomoct? myslis ze to zakladatelka neskusala? Toto je typicky pripad bude sa onho tak 20 rokov starat a potom uz nebude moct a co potom? dostane vyhazov z domu ako 40 rocny...ale uz to nebude jeho matka ale exekutor
Aj ked robit nechce ,ale vyhodit vlastne dieta z domu ??!!!!!!!!
to je co za pristup ? a hlavne ,ked pise ,ze je nepriebojny ,tak mu asi podam pomocnu ruku a hladam mu pracu ,alebo ho zoberem za odbornikom ,aby mu pomohol najs stratene sebavedomie ,aby mu pomohol nebat sa a skusat a nie dieta ,ktore ma zjavne problem vysupnut z domu .. pre Boha co ste to za ludia!!
pravdepodobne sa pozornost v rodine sustredovala viac na starsieho syna a mlady bol prehliadana ,nechvaleny ,lebo sa bolo treba viac venovat uspechu starsieho a tak sedi za pc za telkou, tuka do mobilu lebo on ,len z dialky "pocuval" ako sa jeho brat uspesne bori zivotom
2 fero11111 on si vie najst robotu ale nechce... saq to tu pisala ze za minimalku robit nebude...
nacisto zblazneni svet vyhodit si syna z domu bytu bo si nevie najst robotu je ubohe keby pil a mlatil ta a neviem co
to je doba :D vyrucim ta bo nerobis no ano mohl by sa snazit nepoviem nic ale nech tvoj druhy syn drzi krok bo stane sa to aj jemu a bdue tam kde on
fuj
To nič ja sombol nezamestnany necelé 3 roky a tu som. ;)
súhlasím s suineg...mám brata, ktorý zarába veľmi dobre a úplne stratil kontakt s reálitou. nevie si vážiť peniaze. nevie aké to je, že ja žijem z 350,-€. všetko značkové, prepychové, výlety, zariadenie, elektronika..a učí to aj svoje decko. Ked to decko príde ku mne a napr. hocičo nezje, len MC hranolky ( obyčajné nechce ), pije len 100% džúsy, riť si nemôže vytrieť obyčajným hajzlákom, do školy len značkové šaty, pomôcky, tašku, 10 ročné decko a do školy tablet, mobil, diktafon nosí a pod. - tak je mi na zvracanie a vedela by som brata vraždiť.
Aby tvoj straší syn nedopadol podobne. Pomôcť by mohol bratovi. Aspoň mu povedať, že očuj tu a tu je voľné miesto... A tebe už vonkoncom nemá čo vyčítať.
A mladšieho vyhodiť na ulicu? no neviem... ale pozor aby neupadol do depresie a nepomýšľal nad samovraždou :(
suineg súhlas, ja by som tiež chcela, aby tie rodinné vzťahy boli čo najlepšie, lebo rodina je základ všetkého. Najhoršie je, že tí mladí si to vôbec neuvedomujú, ale viem, že aj ja som taká bola, že som verila skôr kamarátkam, ako tomu, čo mi povedala moja mama...
Človek musí veľa vecí zažiť, mať životné skúsenosti, aby si vedel postaviť priority... za tú dobu veľa vecí pokazí (ani o tom nevie) a cesta k náprave je ťažká, ak vôbec možná...
Preto, že si toto všetko uvedomujem, nie je mi ľahostajné, čo sa u nás deje ....
Fatima je fajn, že Ti nie je ľahostajný osud tvojich synov, ale tomu staršiemu ak sa dá dohovor nech má trochu viac empatie.
Žiaden úspech netrvá večne aj keď sa človek snaží celý život, karta sa može po čase obrátiť a tie pretrhnuté rodinné vazby sa už nikdy nedajú úplne zahojiť.
Niečo podobné som zažil so svojim starším bratom ja. Veľmi rýchlo vyletel hore /kariérne/ stratil totálne kontakt s ľudmi, nebolo nad neho, pokora žiadna doslova až ľudmi opovrhoval /aj v rodine/Až sa raz karta obrátila, úprimne poviem, že už sme si k sebe cestu moc nenašli a naše vzťahy ostali dosť chladné.
Rodina je na to, aby sa v nej ľudia vzájomne podporovali.
dnes už napísal ďalšie tri žiadosti o prácu (dohliadla som na to), dúfam, že sa mu niekto ozve....
ja to všetko, čo ste napísala chápem a súhlasím s tým... Ja tiež si viac vážim človeka, ktorý robí čokoľvek, ako niekoho, čo nerobí nič...
A doma nikdy nepočul, že je nejaká práca podradná, to asi medzi tými mladými majú také názory