Všetkým dobrý podvečer,
vzťahy v našej rodine sa zvlášť pokazili, keď mladší syn stratil zamestnanie a vyše roka nikde nepracuje. Starší syn je naopak veľmi schopný, ten si prácu vyberá, vyhráva personálne pohovory, zamestnal sa ihneď po ukončení štúdia a tak je tomu doteraz, stále sa niekam posúva, rieši si veci a nestagnuje.... Starší nevie zniesť, že jeho mladší brat nepracuje, len tak sa poneviera a vždy, keď sú spolu, tak sa len hádajú, lebo mu to neustále vyčíta a poukazuje na jeho spôsob života. Mladší je nepriebojný, akosi mu je všetko jedno, prácu síce hľadá, ale až tak sa netrhá... Aj keď ho mám rada, tak už vidím, že je lajdák, že sa za ten rok, čo je doma nič nové nenaučil, stále len sedí za PC a mobilom.... A pritom nie je hlúpy, práve naopak...
Nepokoje sú veľké, starší vyčíta aj mne, že som vraj príliš benevolentná, že iná matka by ho (mladšieho) už vyhodila z domu - nech ide hoci aj pod most...
Som z toho všetkého dosť vyčerpaná, tlačím na mladšieho, nech už zoberie hocijakú prácu, aj brigádu - Starší tlačí na mladšieho, že je príživník a aj na mňa, že mi to nevadí (vadí veľmi) proste cirkus ...
Čo by ste robili na mojom mieste, dokázali by ste vlastné decko vyhodiť z domu, za to, že je lenivé a ľahostajné k svojmu osudu ???
Nezamestnaný syn
... týmto chcem apelovať na všetkých mužov, ktorí si založia rodinu, aby sa venovali svojim deťom, hlavne keď sú to chlapci - aby mali kvalitný "mužský vzor" vo svojom otcovi, aby "odpozerali" ten správny postoj muža k svojej manželke, k povinnostiam v domácnosti a k svojim deťom...
Lebo keď chýba správne zastúpená rola každého z manželov v rodine, ani deti si nemôže prevziať do svojho života, do svojej budúcej rodiny ten SPRÁVNY MODEl, a budú chyby zo svojej pôvodnej rodiny prenášať ďalej, a to pôjde zase a zase ďalej .. a to je zlé....
Ahojte, teraz sme prišli domov a prečítala som si ďalšie nové príspevky Z viacerých vyplýva, že chyba sa má hľadať niekde v minulosti, keď boli deti malé .. v rodine. Ja to beriem, viem, že niekde tam sa formuje každé dieťa od útleho veku, Ako to bolo u nás? Od začiatku zlé, rodina nefungovala tak, ako by mala... Ex sa narodil svojej mame, ktorá bola dlho slobodná - v neskoršom veku. Tá sa v ňom videla a doteraz nedá na neho dopustiť. Je s ním doposiaľ spojená "pupočníkovou šnúrou".. Keď sme sa vzali, jeho prvá cesta viedla nie domov, ale k rodičom za matkou. A bolo to tak celé manželstvo. Ráno do práce, poobede domov čosi zjesť a hneď za matkou. Domov prísť na správy pred 19-tou a zaľahnúť k TV. Žiadny záujem o rodinu, o deti, celkom nič... A pomoc v rodine? Neexistovalo. Na všetko som bola vždy sama a keď som ho požiadala, tak jeho odpoveď bola: "daj mi pokoj, mne sa nechce" a to tie deti videli a všímali si... Zlý model rodiny, kde chlap na všetko s*rie a žena má sama všetko na starosti. Čo som mohla, tak som sa snažila decká viesť k tomu, aby neboli ako ich tatko, zaviedla som služby na umývanie, utieranie riadu (pokiaľ nebola umývačka), na vynášanie smetí a vysávanie. Všetky služby mali decká na nástenke, aby bol systém a nehádali sa, kto je na rade.... Samozrejme, že to bolo ťažké, nechcelo sa im, keď videli tatka, že len hlivie, alebo sa túla kade tade buď po obchodoch len tak, aby zabil čas, alebo bol u mamy. Moja trpezlivosť prekypela a niekoľko rokov nezamestnaného a lajdavého chlapa po dlho trvajúcich upozorneniach, že takto to ďalej nepôjde a že ho opustím - jedného dňa som to urobila... Ale negatívny vzor čo mali vo svojom otcovi deckám ostal, borím sa s následkami doposiaľ....
Takže je to zložité, aj povahy majú chalani úplne iné, starší priebojný po mne, mladší ľahostajný po tatkovi ... A to sa nevyhováram, to sú fakty
soffa, dotycny je lenivy, nie porovnavany chudacik
no ten co ho ja poznam ma frajerku a zivia ho aj jeho aj jej rodicia na striedacku :)) a on je spokojny :) je rozdiel byt neschopny - taki su chudaci, horsie su lenivi - to su ti, co nepojdu za minimalku a radsej vlezu do penazenky matke - submisivnej osobe, ktora vzdy nejaku tu dvacku vytasi
poznala som jednu rodinu,kde mladsiemu vycitali podobne veci ako ty,respek.starsi syn,ze je neschopny,ze nema vysoku skolu,vzdy ho porovnavali so starsim,az to neuniesol,pritom to bol on kto musel pocuvat dennodenne vycitky,porovnavanie,aj ked sa velmi snazil.teraz je uz hore v nebi a ostatnym zostali oci pre plac a vycitky ktore budu mat dosmrti.lebo nie je nic horsie ako prezit vlastne dieta.tak pozor!vsetci sme iny,jedny uspesnejsi iny troskku menej.
ja som to tiež už písala, že ak sa mladý nespamatá, nebude to mať v živote ľahké a ťažko sa mu bude hľadať aj životná partnerka ...lebo kto by chcel mladého, zdravého človek, bez práce, ktorý síce pracovať môže, ale sa mu nechce zdvihnúť zadok za minimálku ... treba si však uvedomiť, že mnoho rodín, číže matka a otec takto musia živoriť, ak majú aj deti,splácajú hypotéku a musia platiť, plyn, elektriku, nájom a pod ... on má doma full servis a preto nemá dôvod sa odtiaľ pohnúť a niečo s tým robiť ...ono poslať si môže aj sto životopisov, len otázne je, ak ho zavolajú, či na pohovor aj pôjde ..lebo poznám aj takých expertov, čo nejdú ..a to je už fakt vrchol .... nie je hanba pracovať aj za pásom, či niekde v potravinách,hanba je byť dospelý a nemať príjem a nechať sa živiť .. mladý si asi povie, že raz týždenne prežije ak príde starší brat a pofrfle si .. tým, si ale nikoho z nich nezastávam .každý v tejto rodine má nejaký podiel viny v niečom .... a vyhodiť dieťa z domu sa mi tiež nezdá okej, ale treba nejak zakročiť ...
ja poznám jedného z môjho okolia .. bol to brat môjho bývalého..pred desiatimi rokmi som videla ako si od mamy stále požičiava peniaze, aj keď pracoval, stále nemal, nevravím, nezarobil veľa, ale pracoval a míňal (kde, to netuším, pretože to nebolo vidno na jeho oblečení ani nikde... asi cigarety, kamaráti každý večer a a benzín do rodičovského auta) .... u matky mal už riadnu sekeru, ael vždy mu požičala .. jej chyba, beriem to .. potom si požičiaval aj od môjho ex, kt. k tomu však vždy mal komentár a bolo to málokedy keď mu dal .... dokonca si našiel aj druhú prácu, robil pre kamoša, takže fajn ..ale na ňom bolo vidno, že práca to neni na neho... ráno sa mu do nej vstávať nechcelo, bol nepríjemný, nervózny .... ale čo som tým všetkým chcela povedať .. teraz má "chalan" už 30 rokov, nič našetrené (to by som ešte brala), ale navyše nikdy nemal frajerku (lebo kto by ho takého chcel?) a dlhov kopec .... u mamy, u brata, možno aj u kamošov, neviem .. ako býva a kde to tiež netuším ... a najkrajší dlh má v poisťovni, tomu keď prídu exekútori, tak mu zoberú aj trenky!!! čiže netreba mladého ľutovať, ale pomôcť mu, lenže nie vždy si to decko povedať a usmerniť dá a potom vo vyššom veku čo je z nich??? nič!!!
Ano pisem akoby mal 15r. ,lebo dieta sa formuje a on zjavne nebol formovany ,sprava sa ako 15rocny ako decko ...... mozno nebol zapajany do prac v rodine ,nenaucili ho stat na vlastnych nohach ,utriet riad ,aby som sa mal z coho najest a podobne ..
Ak ho vyhodi z domu je mozne ,ze si bude hladat tu pohodlnejsiu cestu zivotom a urcite by nechcela ,aby skoncil ako gembler ci narkoman
2 poPotvorka ty pises akoby jej synator mal 15 rokov... ale on ma 22 a ziadne vyhliadky. Tu nejde o to ho potrestat ale pokusit sa aby mal aspon ako taky zivot... Myslis ze si takto najde zivotnu partnerku? nezamestnany ktory sa necha zivit mamickou?? asi tazko.
Inak ja to beriem ze je to aj pre neho velmi tazke urcite sa v tejto situacii neciti dobre ale treba ho uz vyhodit z hniezda. To vyhodenie nemusi byt na trvalo staci tak tyzden a potom sa moze vratit ale mal by si uvedomit ze toto nieje normalne ze sa necha vydrziavat a povie ze za minimalku robit nebude.
Prepacte ,ze pred moju prezyvku stale davam iny znak no niekto mi brani pouzivat moje zauzivane prezyvky ,tak si ju musim stale stipku obmenit ,preto ta obmena .
Ovecka ,ak si u dietata neziskas doveru je zlozite ho viest zivotom tak, aby sa v nom nestratilo. Ja deti ucim ,ale nie v skole ,venujem sa im pri pohybovej cinnosti (tanec) nie som pedagog ,ale pochopila som ,ze deti dokazu (odmalalicka) tlacit na nase citlive miesta a casto prave my starsi na taketo "stlacenie" reagujeme krikom ,trestami ,alebo vycitanim . Pani odporucam polozit si otazku ,preco jej syn reaguje ,tak ako reaguje ? A hladat chybu v prvom rade u seba vo vychove. Ak nie sme my ,ako rodicia vyrovnany (co pani zjavne nie je,ked si kladie otazku o vyhodeni vlastneho syna z domu) ako mozme ocakavat od vlastnych deti ,aby konali ,tak ako my sami nekoname? Deti treba vnimat ,vnimat ich potreby ,pocity ,nalady ,stat pri nich ,vzdy ... vzdy aj v 40-ke .
Moji zverenci su "casto" deti z dobre situovanych rodin ,deti ako by si mozno povedal ,rozdrapene ,hyperaktivne a zjavne si rodicia s nimi nevedia poradit ,lebo ich hyperaktivitu nevedia zvladat ,tak ich "odlozia" coho dosledok je ich ,alebo stagnujuce ego ,alebo vysoke ego a tak sa im snazim vysvetlovat ,ze ich ego je len iluzia a oni su tu na to ,aby sa stali sucastou celku a nestali v pozadi ci v popredi .Nevyvysovat sa a ani nestat v pozadi ,ale byt sucastou a tancom v mojom pripade sa to da nadherne vyjadrit .
Pani som uz poradila ..... dufam :))