Štúdium zubnej hygieny - ako to vlastne je?

Príspevok v téme: Štúdium zubnej hygieny - ako to vlastne je?
MinnieMae2

Dobrý deň! Mala by som záujem o štúdium zubnej hygieny, avšak nikto mi nevie vysvetliť, ako to vlastne je... (ani ujo Gúgl, ak by mi ho chcel niekto poradiť) Jeden tábor tvrdí, že to môže študovať hocikto, aj absolvent gymnázia... Druhý tábor zasa tvrdí, že je to len akási "nadstavba" pre absolventky stredných zdravotníckych škôl. Tiež mi nie je celkom jasné, ako je to s tým rozdelením štúdia- je to 3-ročné, skončím s titulom Bc. a môžem študovať ešte ďalšie 2 roky pre dosiahnutie vyššieho titulu, či ako?? A dá sa to naozaj študovať iba v Prešove? Mám v tom dosť zmätok, teda ak by sa našiel niekto dostatočne erudovaný a bol by tak milý a vysvetlil by mi to, bola by som mu prenesmierne vďačná! Inak, šťastný a úspešný nový rok želám! :)

Baska1

Dievčatá, neviem, aké pokyny ku prijímacím skúškam dostávate teraz, ale ja som dostala list, v ktorom bolo všetko pekne vysvetlené. Keďže mi prišlo veľa tých ostých emailom, odpoviem tu. Prijímacie skúšky: test z biologie- na to neviem odpovedať, ja som robila scio testy, takže testu som sa nezúčastnila ale vraj je dosť ťažký, sú na to skriptá, urcite su spomenute v liste. Vyedy sa dali zohnat na studijnom, opatovne pripominam, ze ich vyplnene nemam. A neviem ich ani zohnat. Test nie je tazky, ak ste chodili na gympel a ucili sa, tak sa to vraj da, ale na teste najviac pohori kazdy. Treba sa ho fakt naucit nie je to len tak. Tento odbor si chrania a uz hned na zaciatku vyzaduju vysoku uroven. Modelovanie- modeluje sa zub, ja som vzivote nic taketo nerobila, tiez je to v liste s pokynmi ku prijimaciemu konaniu. Vzdy sa modeluje iny zub, ja som modelovala 1tku posledne roky sa modelovali 4ky horne, odporucam preto pozriet na nete stavbu zuba a modelovat. Na prijimacky je lepsie zobrat modelovaciu hmotu, pomalsie sa zahreje, lebo mne sa s plastelinou uz po dlhsej dobe robilo zle. Dodatok, odporucam fakt drzat pusu na prijimackach a anerozpravat sa kvoli bodom :) ides tam sama za seba, tak sa tgeba k tomu tak aj postavit. Co sa tyka toho, ak Vas prijmu, skola je fajn, je na velmi vysokej urovni, netreba to podcenit, fakt sa budete 3 roky ucit. Ja som sa neucila na strednej, tu ma to dobehlo, ale ztoji to za to. Pristup tu nebudem riesit, ku mne bol vzdy lazdy mily a ferovy, ak sa snazis, vrati sa ti to. Studijum je narocne na cas, fakt je to 5 dni v tyzdni, nepojdes si tam pohajkat na 2 dni v tyzdni, proste ucis sa pises, ma to uroven. Ale opat hovorim stoji to za to. Podmienky sa menia kazdym rokom. My sme ich mali uplne ine pri nastupe a ked sme koncili opat mali prvaci kne podmienky, ako my. Netreba sa zbytocne vzdavat, na zaciatku, da sa to. Len treba pochopit, co sa od vas zoada a uvedomit si, ze to nepreflakas, leno sa ti to vrati. Ak fakt sate po tomto nude mat niekto otazky, ozvite sa mi do mailu.

Mary123

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať. Som uchádzačka o štúdium dentálnej hygieny na Prešovskej univerzite a vôbec nemám jasno v tom čo sa mám učiť na časť prijímacej skúšky z prevencie a dentálnej hygieny. Nikde som nenašla žiadne podklady. Nemáte prosím niekto podklady na túto časť prijímacej skúšky alebo mi aspoň neviete poradiť nejaké okruhy alebo literatúru z ktorej sa nato najlepšie pripravím? Za všetky podklady som ochotná po dohode zaplatiť. Vopred ďakujem za ochotu :)

Kika19

Dobrý deň. Čítala som tu príspevky o kurzoch dentálnej hygieny. Vedel by mi o tom niekto povedať viac? Ďakujem.

Baska149

Prosim nekontaktujte ma v suvislosti s prijimackami, viem, ze som sa ozvala v tomto obdobi, ale urcite nemam odpovede k prijimackam a urcite ich nebudem posuvat dalej. Tohto roku su prijimacky vraj uplne nove. Vsetky pokyny su uvedene v papieroch. Skripta su dostupne na studijnom oddeleni, ale zas sa vraciam k tomu, ze podrobnosti su v papieroch, ktore ste obdrzali.
Ja poradim v suvislosti, s tym ako to funguje, ci treba ist na Vs alebo staci kurz a podobne prakticke veci po prijimackach.
Na prijimacky su povolanejsi ludia :) dakujem za pochopenie.

Baska149

Vidim, ze je tu vela stratenych dusi, co nerozumeju studiu dentalnej hygieny. Ja som v 2.rocniku na dennej forme a rada vysvetlím podrobnosti. Kludne ma kontaktujte na email:baska149@gmail.com

Jaja15

Existujú aj kurzy dentálnej hygieny. Kamarátka pracuje ako zubná sestra, majiteľka centra ju na takýto kurz aj s jej kolegyňou(tiež zubná sestra)poslala. Kurz sa končil skúškami, ktoré boli ale veľmi náročné a viac ako polovica účastníkov kurzu skúšky nakoniec neurobilo....

dh

Dentalna Hygiena sa uz studovat vo forme Dipl.DH (2 roky) neda. Je tu uz len forma Bc a to 3 rocne studium v Presove. Pozrite si info zo stranky asociacie: www.adhs.sk Po tomto studiu studenty by mohli mat moznost prace aj v zahranici - samozrejme ak by boli jazykovo kompetentny. Mimochodom je to velmi komplikovany proces. Good luck!

Sss123

Dobrý deň, mám záujem o štúdium dentálnej hygieny je tu niekto kto tento odbor študuje a odpovedal by mi na zopár otázok? Ďakujem

par

neviem ako je to z kurzom na dentalnu hygienu pocula som o tom uz ale nikdy som sa o to moc nezaujimala. urcite po kurze sa neda robit vsetko ako po vystudovani dentalnej hygieny na vysokej skole ale neviem presne v com je rozdiel.
ja studujem v PO dentalnu hygienu denne studium a nato aby vas zobrali nepotrebujete ziadnu zdravotnu ani nic take. mam spoluziacky ktore studovali niektore aj daku kozmeticku skolu a dostali sa takze da sa. daju sa zakupit otazky z bio na prijimaky. je ich 500 bez odpovedi takze si ich musite vypracovat sami. a co sa tyka studia tak po vedomostnej stranke sa to da zvladnut horsie je to po psychickej. niektory ucitelia ( bohuzial aj ti ktory ucia prioritne predmety) sa k vam spravaju dost neuctivo, ziaden respekt. ..no ako system na tej skole je katastrofa. ja by som som druhy raz urcite skusila radcej cechy. prijimacky su tam tazsie ale samotne studium podla mna lepsie.

EvaRed

Ahojte, je mi veľmi vtipné, ako je celé naše zdravotníctvo nastavené. Niekto dentálnu hygienu musí študovať 3 roky aj viac a niekto si spraví 3 týždňový kurz a hneď má miesto niekde v dedine pri miestnej zubárke s krásnym platom 600 € (na to že študovať Bc. nemusel a je úplne od fachu je to krásny čistý zárobok). Takže, ak máte vidinu sa špŕtať v zúbkoch ( čistenie, bielenie, zubný kameň a poprípade miešanie plomb pre pani zubárku) vám stačí trojtýždňový kurz zo záverečnou skúškou. Popritom prax pri nejakej zubárke samozrejme. Odskúšate si to na rodine, na sebe a ak sa vám to nezapáči, aspoň máte celá rodina čisté zuby zadarmo.