respiračná aritmia

Príspevok v téme: respiračná aritmia
greta

Kto má problémy so srdečnou aritmiou a ako sa u Vás prejavuje? ja mávam taký 2 sekundový pocit, že zo mňa niekto vysáva vzduch.Minule som sa Zľakla a išla na pohotovosť, kde ma poslali na kardiologiu a z EKG mi lekárka povedala , že srdce je Ok a že mám respiračnú aritmiu. Keď sa mi to zopakuje prepadne ma strach a musím si zase dať liek na upokojenie. Mám sa uspokojiť s vysvetlením od lekárky?

erija

DOBRYYY JA sa už asi zblaznim zvyknem mať takee že citim neskutočne neoravidelne bitie srdiečka a zaroveň sa mi zvyšuje tlak . akonahle to začinam citiť tlak mi vyskoči na 170/85 o pol hodiny zas klesne potom zas pride ta aritmia a opakuje sa to . Trva to asi hodini ale je to hroznyyy pocit U lekara nič nezistene EKG dobree dala mi atarax a bisokard 0,5 ale nič. A ked mam tieto stavy normalne mi odide nalada ani neviem čo to može byť mam 40 rokov inač som vitalna energeticka stressy važnejšieho typu nemaammm. NiekedY to nemam aj 2 tyžde a inokedy viac dni po sebe . Prosimm napište mi rija35@azet.sk dakujem

RNG

Pichanie pri srdci je nedostatok kyslika, tj alebo zuzene cievy, alebo zapchate vencove cievy alebo prihusta ktv vytvarajuca zrazeniny(trombusy).
Na cistenie ciev kazdemu odporucam jeden az 2 x tyzdenne zobrat lyzicu cisteho lecitinu. Na riedenie krvi odporucam nattokinazu, ktora zaroven rozbija krvne zrazeniny(trombusy) a cisti steny ciev od fibrinovych vlakien, ktore tak isto zabranuju priestupu kyslika. Cievy sa daju rozsirit napr ovocim hlohu(Hawthorne, mechanizmus vasodilatace ACE)

Ale moze to byt aj priznak tetanie, tj nedostatku mineralov alebo CO2 pri prudkom dychani(hyperventilacia)
Tam sa treba ukludnit v prvom rade(destresovacie techniky a doplnky) a samozrejme si doplnit chybajue mineraly alebo napravit travenie, ktore ked je narusene, vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov, tj aj k nedostatku mineralov=tetania, osteoporoza.

sara111

ahojte,mam 19 rokov a mam kazdodenne problemy so srdcom posledny mesiac...:( neskutocne ma picha v srdci ,akoby ma tam niekto bodal....a nemozem sa pritom nadychnut, minule to trval az 10minut... :( coto moze byt?

olča

Som rada, že s aritmiou majú aj iní lúdia,ktorí nevedia, čo to spôsobuje.Ja sa liečim na KT, ktorý je momentálne stabilizovaný.Asi mesiac,pri bežnej domácej práci mi začne nepravidelný tep a to vynecháva nim.Lekár povedal, že to sa stáva, ale ako rozoznať , že či ide o vážny stav, alebo iba ako to hovoria, že to mávajú-ľudia.Ďakujem za názor.

jasminae

ahojte ja mam problem ze mi srdce bije nepravidelne a citim to na hrudi je to hrozny pocit a ked si chytim tep tak mi bije ze aj dve sekundy nic mi preskoci ako keby mi nebilo dve sekundy srdce a potom zas normal niekedy to mam aj pat minut v kuse ze mi to nepravidelne bije ale na hrudi to je odporny pocit ako keby mi niekto kopal do hrude prosim poradte mi co to je

meggy 25

ahojte, chcela by som poprosit či niekomu robili zákrok zavedenie katedra do srdca a tym by sa mali odstraniť problemi

Holub

PO infarkte mávam občas aritmiu.Prvý krát meranu Holterom som mal 128 krát za 24 hod.
Kardilológ tvrdil, že to je akási systolicka a nič to nieje. Druhy krát zasa merane Holterom som mal okolo 900 krát za 22 hod.(presne číslo my nepovedal), ale zasa tá istá pesnička. Nič si z toho nerobte je to iba systolicka.Avšak je to veľmi psychycky deprimujúce. Nedávno som mal trvalo sa opakujúcu v priebehu niekoľkých sekund. Na pohotovosti my dali Magnézium ( čo mám aj doma a prevideľne ho užívam ) a poslali ma domov. Ked že to naprechádzalo, tak som volal svojmu kardiológovi a ten my doporučil, aby som užil naviac jednú tabletu Cordarone (beriem to ráno pravideľne okrem S+N, lebo je to svinstvo na štitnu žľazu) a ozaj mi aritmia prestala. Na druhý deň sa to začalo opakovať ale po požití ďalšej tablety Cordarone to prestalo.
Zatial sa to neobjavilo, ale ono to určite zasa príde. Je to deprimujúce, keď kardiológ tvrdí, že to nieje nebespečné a treba si na to zvyknuť. Ťažko si zvykať, ked pri infarkte som mal fibriláciu srdca a prebrali ma iba el. šokom. Kto to nezažil ten to nechápe. Aspom takú mám skúsenosť.

farmaceutka1

jaja, neviem, aky blb sa smial z Concoru, pretoze okrem znizovania tlaku (ktore je pomerne mierne) Concor spomaluje tep, cim vplyva na arytmie. Tym nechcem tvrdit, ze ho mas brat, kedze nepoznam tvoj stav, ale zaujala ma ta veta, ako sa smiali v lekarni.