Váš názor na fejk kabelky drahých značiek

Príspevok v téme: Váš názor na fejk kabelky drahých značiek
zuska-bluzka

Ahojte, chcem sa opýtať aký je Váš názor na fejky (nie len kabelky ale celkovo) drahých značiek? sama nosím originálne a je pre mňa tak nejak nepochopiteľné kupovať si fejky aby sa slečny nimi prezentovali aj keď na originál nemajú. no na druhej strane je ich vídať v uliciach toľko, že sa zrejme musia niekomu páčiť. čo vy na ne?

In blossom

S tym suhlasim, ze zara u nas je v podstate handraren, tak na 80% a mango mozno na 65%. Cize najdu sa tam aj dobre veci a aj handry, vzdy som pozerala najprv na material a potom na sitie, ci su stehy krive, rovne atd., nikdy som si nekupila nieco, co na prvy pohlad vyzeralo, ze to vydrzi tak 3 prania a nebude to pohodlne ani na tele (ked to bolo ledabalo krivo podsite, ked to bol 100% polyester, ak to malo zmolky uz v obchode na miestach, kde sa to dotykalo ineho oblecenia atd...). Teraz uz nakupujem prevazne od lokalnych tvorcov, drahsie ako retazcove, stale lacnejsie ako "svetove znacky", originalne, kvalitne a viem si dat aj vyrobit na mieru, podla mojho vkusu. Nehovoriac, ze podporujem nase HDP a nasich ludi. Takze za zdravy rozum som urcite vsetkymi desiatimi.
Btw, ja mam penazenku za 30e, je kozena, intenzivne pouzivana uz 7. rok a stale vyzera ako nova, neosuchana, ziadna nitka netrci, zips super ;-) O tom totiz nerozhoduje znacka, ale kvalita prvotneho materialu a vypracovania.

SofiaElla

Ono, to zas treba rozoznávať a udržať si zdravý rozum. Ak niekto kupuje šatstvo povedzme v mango, zara - proste na pohľad v strednej triede, tak na SK to je kvalitou ako číňan. Mám takýchto pár vecí zo zahraničia a z SK, pripadá mi to, akoby SK bolo ten najposlednejší trh.
Čo sa však týka značkových vecí kúpených v zahraničí, tu úplne zodpovedne môžem povedať, že tie aj po 500 praniach vyzerajú rovnako (myslím tie, ktoré sa prať môžu). Značkové kabelky majú doživotnú a celosvetovú záruku. Ja svoju 500€ peňaženku používam už snáď aj 10 rokov, žiadny problém so zipsom, žiadna nitka netrčí, nič nie je ošúchané, proste by som ju mohla aj s certifikátom predať po 10 rokoch ako novú. To isté kabelka.

sokollka

podľa mňa nie je všetko mať značkové veci a už vôbec by som si nekupovala fejkové veci, len aby som bola zaujímavá a mala som.

In blossom

A ked si tak vezmem, kupit kabelku za 10 tisic? Ved stale to je len koza, akokolvek kvalitne vypracovana. Cize realna hodnota tej kabelky (material + praca + rezijne naklady) je povedzme max 500 eur a zvysok platite za znacku. Este ku tomu znacku, ktoru nepodporujem, lebo mne pride cely ten svet zvrateny.

In blossom

Fejk-nefejk, ja to rozlisit neviem, lebo ma to vobec nezaujima. Mne osobne sa tie drahe dizajnove kabelky nepacia, ked je na nich vidiet vyrazne logo alebo znacku, posobi to lacno a neesteticky pre mna. Ja by som take kabelky nechcela ani zadarmo nie este aby som za to davala take nehorazne peniaze.
Osobne nakupujem kabelky (a vlastne vsetko) stylom kvalita nad kvantitu. Zaujima ma kvalita materialu, vypracovanie a strih. Ked to je od lokalneho tvorcu, tym lepsie. Kupou takeho predrazeneho znackoveho niecoho typu LV alebo Hermes by som podporila presne tych ludi, ktorych podporovat nechcem a nebudem. A nastastie sa mi ani esteticky vobec nepacia. LV je uplne gycovo kolotociarsky pre mna, Hermes ma povedzme krajsie, ale stale nie podla mojho gusta. Za to ked najdete dobreho brasnara, tak mate ocarujucu kabelku co vydrzi roky rokuce, original a este aj viem, koho podporujem.