presne tento problem som mala aj ja, rozhodla som sa odist a myslim, ze som to neolutovala, aspon zatial nie. viem, ze zivot v meste kt.poznam a s rodicmi by ma zabil. nikdy som nechcela byt doma, a uz ked som to pokaslala s vs, kt.som studovala doma, aspon teraz mozem vypadnut a byt trocha samostatna. za seba ti poviem, ze obcas je to dost tazke, pretoze tiez som v ba - pracujem tu, teda ucim a nikoho tu nepoznam, ani mesto, ani nic, ale ucim sa. viem, ze som odkazana iba sama na seba, nikto iny tu nie je, kto by mi pomohol a to cloveka vyburcuje k takym vykonom, ktore by si nikdy nebol schopny pomysliet, ze dokaze. rozdiel medzi tebou a mnou je v tom, ze doma mas priatela, teda je to taka pomyselna istota do buducnosti pre teba - ratas s tym, ze spolu zostanete a planujete spolu zit. ja som sa doma s priatelom rozisla, takze ma tam okrem rodiny nic ine nedrzi. ale ja som zas taka, ze aj kebyze mam doma priatela, od zivota, aky chcem zit, by ma to neodradilo :) tak sa rozhodni spravne, ako myslis, ze bude pre teba najlepsie. to, co mas ti neutecie a novymi skusenostami iba ziskas.