Katastrofálny stav na uliciach

Príspevok v téme: Katastrofálny stav na uliciach
Maryam

Ako zlé precitnutie. Mám pocit že sa zbláznim čo sa deje vonku. Hromadne sa začali vyhadzovať zvieratá. Hromadne. Je to strašné. O túto tému som sa moc nezaujímala ale keďže sa mi dostávajú do rúk čoraz častejšie vyhodené mačky alebo zatúlané psy okrem tých mojich zverov, tak som pozrela stránky rôznych útulkov a majú absolútne STOP stavy. A na Facebooku! Bože, veď to je tak kruté. Toľko fotiek, toľko zabíjania, bolesti. Každú hodinu nové a nové nemé tváre. Tie útulky prosia aspoň o dočasné domovy inak tie zvieratá budú zabité a nikto sa nehlási. Nikto nie je ochotný. Kriste. Ja keď si pomyslím ako si v teple sedím a jem a vonku kdesi niekto práve bije psa alebo sa v zime trasie mačka s vypichnutými očami. A nehovorím len o ďalekých kútoch ale aj tu v mojom meste, v každom meste. Je mi zle, strašne zle. Neskutočne. A počúvam samé vety ,,aj tak s tým nič nenarobíš,,. Mám pocit, že kto nezažil hlad tak to nepochopí, že sa deje ozaj niečo zlé.
OZ mačky SOS, U psej matere,... plné stavy. Dnes sa našiel kocúr čo veľmi pišťal v Pezinku, useknutý chvost, rana za uchom, žere len čo mu ľudia z okien hodia a proste útulky mu nemôžu pomôcť lebo sú plné. Tak on tam teraz stále čaká na kúsok jedla. Mám pocit že sa ožerem nech na to nemyslím. Toľko ľudí má možnosti aspo§ dočasne prichýliť zviera a nič. Cítim sa strašne bezmocne.

Deria

Cindy, nie je pravda. Keby kazdy rezignoval, nikdy by nebola vznikla ochrana zvierat, nikdy by nevznikol zakon o nej a neexistovali by ani utulky a zvierata by boli este viac vydane na pospas roznym psychopatom a sadistom. Vo vsetkom plati: ak chces nieco zmenit, zacni od seba. Tak sa meni cely svet.

ps1

Ja som pomohol jednému stovkou, mal na cestu na západ, inak by asi isto išiel pod vlak.
Tak ma blokni admin. O chvíľu napíšem. Ty si to už spravil?:)

Deria

Empty volume, ano, adoptovala by som ta, ak by si mal sucit so vsetkymi zivymi tvormi a to by si musel byt bezmocny a bezbranny. Ale to nie si. Takze nehavkaj, nefnukaj a rob nieco so sebou a bud rad, ze si sa nenarodil ako ten chudak pes, ktoremu vypichol jeden z takych dobraciskov, ktory sa nazyva clovek, oko!!

Cindy35

Maryam, ten pocit poznam. ale casom rezignujes a bude Ti to jedno. v tom lepsom pripade. svet nespasis, tocit sa bude aj tak

empty volume

"Oni sa na vsetci svet nepytali a musia znasat vrtochy ludi"
ja som na tom rovnako :D adoptujes si ma? :D haf haf :D

box-œ«»

Ak mam byt uprimny mne nevadi ,ked sa ublizuje ludom ,ale ak vidim ,ze niekto siahne na zviera ,rozcapam mu ten jeho cifernik ,ze si viac nos nenajde . Ludi mam v zadku (vid. moja prezyvka) no na zver nedam dopustit

Deria

A vlastne, tej produkcii psov vieme tiez zabranit: nekupovat u chovatelov a hlavne nie u mnozitelov zvierat. Lebo ked nebude dopyt, utichne aj produkcia, uplne jednoduche.

Deria

Ako to spravit? Nikto si nemusi brat 10 psov. Stacilo by, keby si kazdy zobral jedneho! Co myslis, ako by sa utulky vyprazdnili? Namiesto toho si ludia radsej kupia psa u chovatela, pretoze musi byt taky, ci onaky, farba, stavba tela a pod., podla toho, ktora rasa je modna. A aj z tych chudat este skoci vela v utulkoch, ci na ulici. Oni sa na vsetci svet nepytali a musia znasat vrtochy ludi. A este by som zakazala aspon na 5 rokov chovy a rozmnozovanie psov. K comu to je? Na kazdom rohu dostat kupit zviera ako hracku a produkuju sa stale nove ako na beziacom pase. Tomu my jednotlivci asi tazko zabranime ale jedno opustene zvieratko sa pritulit da a aspon to v nasich silach. Kto to neurobil, nikdy nespozna, ake vdacne vie zviera byt. Vdacnejsie, nez clovek, to urcite.

Marrya

Je to strašné ale je to velmi zle riesitelny problem o_O. Predsa jedna rodina si nemôže zobrat 10 psov, a podobne. Nikto ich nechce, a potom to dopada takto. Za to si všetko môžu ludia. Ale o tom ze niekto von bije a zabija bezbranne tvory sa medzi ludmi nehovorí. Je to ubohé , mali yb s tym niečo robit. Hlavne viac miesta pre zvierata . Ale ako to spravit? to ej otazka....