Ja nieviem kto mi to vysvetlí?
Co je to laska?
mnohi sem pletiete biologiu, evoluciu. nazyvate teda vztah mezi slonom a slonicou laskou ? medzi holubom a holubicou ? alebo kamzikom a kamzi..ckou ? :-) je to tiez teda laska ?
ja si myslim ze hoci su ludia z podstaty tiez len zvierata maju svoje specifika ktore nemozno ignorovat. napokon tak ako maju svoje specificke vlastnosti jednotlive druhy. ludia maju podstatne vyvinutejsi mozog, vyvinutejsiu citovu oblast, socialne spoluzitie atd. cize aj nase vztahy su vyvinutejsie, ine nez u ostatnych zivocichov. ja si myslim ze partnerska laska medzi muzom a zenou, lebo o tej sa bavime, je take hlbsie priatelstvo obohatene o sex a intimitu. ale prave to slovo priatelstvo je pri definovani partnerskej lasky dost klucove. problem je maloktore pary to zaziju.
oprava:
laska = (muz_socialny_status + muz_vzhlad + muz_majetok + muz_charizma + muz_ochota_sa_delit) - zena_vzhlad
1.) laska zeny k muzovi je definovana takto:
ak
(muz_socialny_status + muz_vzhlad + muz_majetok + muz_charizma + muz_ochota_sa_delit > zena_vzhlad)
potom:
laska = zena_vzhlad - (muz_socialny_status + muz_vzhlad + muz_majetok + muz_charizma + muz_ochota_sa_delit)
// vysvetlenie: devizou zeny v spolocnosti ludi je jej vzhlad ktory ma vysoku hodnotu a devizou muza okrem jeho vzhladu, kedze ma nizsiu hodnotu nez u zeny, su aj jeho schopnosti. ak muzov vzhlad a schopnosti prevazuju nad vzhladom zeny, potom sa zena zamiluje a jej laska je tym silnejsia, cim muz ma od nej lepsi vzhlad a schopnosti nez ona.
2.) laska muza k zene je definovana takto:
ak
zena_vzhlad + zena_nedostupnost > 0
potom:
laska = zena_vzhlad + zena_nedostupnost
// vysvetlenie: cim je zena krajsia a nedostupnejsia (lebo chlapov odbija, ma vela napadnikov), tym za nou chlap viac slinta a tym silnejsie by ju rad dostal
Láska je Boh,od Neho pochádza schopnosť milovať bezpodmienečne...On sa obetoval na kríži , aby sme mohli žiť v slobode...Avšak tomu neveríte asi..Ja som Ho spoznala a Jeho láska ma uspokojuje pretože je pravdivá a večná..Jeho podstatou je láska a sloboda, a preto vieme milovať aj nezištne často krát ak nám v tom nebráni pýcha..:)))
dung++ píše, že láska sú egoistické racionálne motívy, zemka píše, že je to pôsobenie hormónov, ktoré človeka núti robiť neracionálne veci. Sú tiež ľudia ktorí nazývajú bordely domami lásky.
Slovom "láska" sa jednoducho dá nazvať všeličo.
Dung++ môže nazývať láskou egoistické motívy, zemka môže nazývať láskou pôsobenie hormónov a ďaľší môžu láskou nazývať prostitúciu, v ich chápaní sveta bude mať slovo láska tento význam, otázka však je, či táto láska je pre nich zaujímavá. Či by chceli byť milovaní takouto láskou. Lebo mne napríklad by to nestačilo. Ja by som chcel milovať a byť milovaný inou láskou.
Láskou, ktorá sa vie obetovať. Obeta nie je egoistická, k obeti vás neprinútia hormóny a obetu si nekúpite, lebo by to nebola obeta.
musim suhlasit s prvym prispevkom od dung++
ci sa vam to paci alebo nie je to pravda
cele je to len o tom ze sa cloveku vyplavia hormony do mozgu a tie uplne zastru racionalne myslenie a realisticke prehodnocovanie
je to vlastne taka umyselna chyba v programe ktora ma zabezpecit presne to co pisal dung++
a je uplne jedno ako to vy citite tym sa nezmeni ze je to fakt ale neznamena to ani ze je na tom nieco zle pokial si clovek uchova aspon zakladne racionalne zmyslanie
a prave kvoli laske je v dnesnej dobe tolko rozvodov
kym sa ludia brali z ekonomickeho hladiska ostali spolu pretoze sa navzajom naozaj potrebovali aj ked sa zo zaciatku ani nemuseli mat radi
dnes ich to po par rokoch prestane bavit tak sa rozvedu a uz ich nezaujima ani to ze ich deti kvoli tomu v dospelosti budu potrebovat pomoc psychologa
Je to prizemny prejav citovej slabosti. :-D
zrzkazuzka - láska ako možnosť určite existuje, ľudia s ktorými si sa stretla však túto možnosť zrejme nevyužili.
ja niekedy vobec pochybujem ze nejaka laska este vobec existuje :/