Astma?

Príspevok v téme: Astma?
ivka2

v minulosti som navstevovala alergologicku ambulanciu, kde mi bola nasadena liecba inhalatorom IINFLAMMIDE . Diagnoza znela ze mam zuzene priedusky a mam nabeh na astmu.Ale akosi casom, som tam prestala chodit a dosli mi aj lieky, teraz je to uz asi 3-4 roky ako som tam nebola, no v poslednej dobe sa mi tazko dycha ....ale bojim sa tam ist, ze ma lekarka zbabre ( hoci ma na to pravo :( ) ale nasla som este jeden inhalator , ale je 2 roky po zaruke, mozem ho uzivat alebo by mi to mohlo poskodit??? viem blba otazka,ale fakt sa bojim ze uz mam astmu....som vdacna za kazdu radu..DAKUJEM

ivka2

ahojky, no ja som to nezobrala, len momentalne nemam vela casu na behanie po lekaroch a ked tam aj pojdem tak ma objedna az o mesiac, tak preto som to uz chcela niecim podchytit a toto som doma nasla, len som si nebola ista ze co by to so mnou spravilo keby som to zobrala:)ale asi na stvrtok tam zabehnem objednat sa...

veny5

Ahojky, prosim ta, v ramci svojej zodpovednosti, utekaj cim skor ku alergologicke. Vies, mam astmu (a samozrejme alergie na vsetko mozne)vyse 14 rokov a tiez som mala obdobie, ze som bud nemala cas ist ku doktorke, alebo som to jednoducho odflakla, ale ver mi, ze sa to nevyplaca. Sice som si vypocula komentar, ako som nezodpovedna a pod. (ale je to pravda) Jedine spravna liecba (pripadne prevencia) udrzia na uzde nabeh na astmu alebo astmu samotnu. A zvlast si nedavaj lieky po zaruke! Fakt nechapem ludi, ktori maju taku "odvahu" a hazarduju so svojim zdravim, ved dat si liek 2 roky po zaruke nie je ako dat si jogurt 2 dni po zaruke...takze si najdi trocha casu a sup-sup do ordinacie :). Vela stasticka a mala astmy prajem

ccc

Čas expirácie sa na lieky nedáva len tak...,takže to neber,pretože minimálne ti to nebude účinkovať.
A práve kôli tomu,že se bojíš astmy,tak si už dávno mala k alergólógovi ísť.Takže nečakaj a choď k alergológovi,nech ti dá niečo čo ti pomôže a neber blbosti