v minulosti som navstevovala alergologicku ambulanciu, kde mi bola nasadena liecba inhalatorom IINFLAMMIDE . Diagnoza znela ze mam zuzene priedusky a mam nabeh na astmu.Ale akosi casom, som tam prestala chodit a dosli mi aj lieky, teraz je to uz asi 3-4 roky ako som tam nebola, no v poslednej dobe sa mi tazko dycha ....ale bojim sa tam ist, ze ma lekarka zbabre ( hoci ma na to pravo :( ) ale nasla som este jeden inhalator , ale je 2 roky po zaruke, mozem ho uzivat alebo by mi to mohlo poskodit??? viem blba otazka,ale fakt sa bojim ze uz mam astmu....som vdacna za kazdu radu..DAKUJEM
Astma?
Bože čo tu blaznite?Na každeho inak ide astma.Astma je druh zanedbanej alergie.Na čo ludia čakate ak ste len alergici.Treba len prisne držať liečbu. Verte mam skusenosti vlastne. Dcerka je tieš astmatička a na nu som davala pozor na seba nie.Ona je celkom ok ja nie.Chcem skusiť novu liečbu astmy SMART ešte mam 14davok seretide diskus250 tak asi nabuduci tyžden chcem skusit SMART.
Da sa aj solne fajky treba hladať niekomu sadne liečba hneď niekomu nie.A s dcerkou sa astma neda vobec porovnať. Ja mam zaťaž ona nie/lieči sa pravidelne ja nie/. Tak vyberte si čo je pre Vás.
hej a zabudla som hlavne vecer a rano ma chyta taky brutalny suchy kasel,dnes aj cez den.uvarila som si rumancekovy caj ale neviem mam si zobrat nejake kvapky ked neviem co mi je?
ethel a ako sa prejavuje zapal pluc?alebo priedusiek?ja mam taku fantaziu,ze by som ju niekde poslala :(
podla mňa máš alergiu,ale nie astmu.Pri tej máš sťažené dýchanie hlavne ústami a hlavne pri výdychu,dokonca počuť aj piskoty na prieduškách.Neboj sa,chcelo by to možno nejaké kvapky(vibrocil).Ten chrbát,to neviem,skôr by som povedala len problém s chrbticou.
prejavuje sa astma aj tak ze mam pocit upchateho nosa a pocit,ze mi pri kazdom preglgnuti tecu hlieny do hrdla?nie som prechladena uz to mam dlhsi cas vzdy som si myslela,ze je to nadcha ale uz sa mi to nezda..,mam aj taky blby pocit v chrbte ako keby som na nom nieco tazke mala...bojim sa poradte..som v anglicku a o mesiac idem domov nastalo,co mam robit.prossiim
Ivanka,aj alergiu treba podchytiť.Určite sa budeš musieť zmieriť aj s tým(ak si alergická),že budeš papať lieky.Ale na druhej strane,bude ti dobre.Poznám vela ludí,čo si povedali,nebudem to brať,kým nemám ťažkosti..a potom prídu na urgent dušný...
Aj ja som astmatička.Zanedbala som inhalovanie pretože dcera bola chorá nemala som čas isť predpísať diskus a inhalovala som jej sprey. Dosť som sa zhoršila a mam čo robiť dať dsa na poriadok. S astmou sa netreba zahrávať.
Treba čo najskôr nactaviť na liečbu. Tento rok je priťažký aj pre astmatikov. Zima nebola žiadna,pociťujem to vadi mi všetko čo kvitne.Radšej nech ti lekar nadá/ma pravdu/ ako by sa ti malo priťažiť.
dakujem za povzbudenie, dufam ze to bude len ta moja alergia a ze to zase prejde..nechcem byt zavisla na liekoch a ,,spreyoch ,,:((
Ivanka: som rada,že si sa na to nevykašlala...budem ti držať palce,to je jasné!Tvoje deti nemusia byť astmatici...v tehotenstve nemusia byť ťažkosti,poznala som aj tehotné astmatičky,aj astmatikov,ktorí išli na operáciu-všetci to super zvládli,takže nemaj strach...Neboj sa!!!