v minulosti som navstevovala alergologicku ambulanciu, kde mi bola nasadena liecba inhalatorom IINFLAMMIDE . Diagnoza znela ze mam zuzene priedusky a mam nabeh na astmu.Ale akosi casom, som tam prestala chodit a dosli mi aj lieky, teraz je to uz asi 3-4 roky ako som tam nebola, no v poslednej dobe sa mi tazko dycha ....ale bojim sa tam ist, ze ma lekarka zbabre ( hoci ma na to pravo :( ) ale nasla som este jeden inhalator , ale je 2 roky po zaruke, mozem ho uzivat alebo by mi to mohlo poskodit??? viem blba otazka,ale fakt sa bojim ze uz mam astmu....som vdacna za kazdu radu..DAKUJEM
Astma?
dam ti par rad:
-pri astme nie je problem s nadychom, ale s VYDYCHOM. v pripade dusnosti pozornost venuj vydychu, vydychuj pomaly, a tak, ako keby si fukala do nafukovacky
-pri akutnych problemoch pomaha studena sprcha
-v strede hrudnej kosti je akupresurny bod, je tam taka jamka, ktoru ked si stlacis, pocitis jemnu pichavu bolest. ten si masiruj kruzivym silnym pohybom prsta
-nauc sa jogove dychanie, najma kvoli skludneniu mysle, kedze pri astme nastupuje psychicka uzkost. ale aj kvoli zlepsenu ovladaniu procesu dychania
-bezne lieky astmu len potlacaju, ked sa chces vyliecit, hladaj inde
ahoj ethelka, dnes som tam volala tak ma objednala na utorok, tak mi drzte palce, lebo strasne sa bojim ze budem mat astmu...:(( inak mozu mat potom aj moje deti astmu???a ako je to s tehotenstvom??ak by som bola astmaticka nemoze to sposobit nejake komplikacie???ja uz vidim hrozostrasne horory, hoci este ani neviem vysledok..:)
nebezpečné keď sa nelieči-človek sa dusí,ťažko sa mu dýcha aj pri menšej námahe....
ahojte..ako sa vlastne astma prejavuje?musi byt clovek najskor na nieco alergicky alebo to pride len tak?napiste prosim priznaky...dufam,ze to nechytam..je to nebezpecne???
moja zlata a Ventolin nahodou nemas ,ten Ti pomoze.Rozsiri priedusky,poznas to?.Je to akutna pomoc.Syn ma astmu,sranda to nie je,vlani sa skoro zadusil,je alergik na breza ,jelsa, lieska,ap.Tento rok ked sa mu to zopakovalo,nemali sme Seretide,uziva Aerius,predtym aj Singulair ,sestricka nas objednala ze za poplatok 200 sk,lebo to bolo akutne,Velku noc sa skoro zadusil,zobrali nas,nasadila liecbu a je to v pohode.No nepaci sa mi ,ze berie tie lieky, ale co mam robit.Utesuju ma ,ze vyrastie.Ma 7 a 1/2.Predtym sme sa dlho trapili s atopickym ekzemom.Sestricka Ta musi objednat aj skor.(Mimochodom potom ten poplatok nechcela,vraj jej tam vypadli ludia v ten den a nikoho sme nepredbehli.A nesed uz doma ,mna strasili ,ze sa moze naozaj zadusit,Doma to nezvladnem a pojde pod kyslik.Vela stastia.
Ivanka,zavolaj tam a popros sestričku,aby ťa zobrala hneď ráno.. zatial si môžeš vybaviť rtg,spirometriu...pokial by si mala v noci takýto stav dušnosti,normálne zájdi aj na urgent,dajú ti infúziu a ulaví sa ti.Nechávaj si na noc pootvorené okno a spi na vyššom.
mne uz sa zle dycha, ved aj minule som ti pisala ze mam zapal priedusiek, a ten zapal presiel, ale zle sa mi dycha aj tak, zabehnut tam zajtra nemozem, ale idem najst t.c. na nete..a skusim tam aspon zavolat...minule sa mi v noci snivalo ze sa dusim ze sa nemozem nadychnut, a zobudila som sa a vazne som sa nemohla nadychnut, ja rada spim na bruchu ale v poslednom case nemozem spat lebo ma dusi, alebo aj ked lezim na boku a priatel ma obime, tak mam pocit ze ma zalahol slon a nemozem dychat:((ale fakt sa bojim ist k tej lekarke, lebo som to odflakla, ale ked tam dlh treba cakat a dost castu su kontroly a ja nemam cas:((tak uvidim, ale dam ti vediet ako som dopadla:)
preto som sa pýtala,ak si BB,tak vybavíme...tam nepoznám...Ale Ivka vážne choď!nie je to sranda,môže sa ti začať zle dýchať!Ak sa ti zajtra dá,choď!!!
Michalovce - preco?
Ivka,prepáč,už som ťa našla....Dobre ti radia,určite choď na plúcnu amb,urobia ti kontrolnú spirometriu,krvičku a nasadia adekvátnu liečbu.Za 4 roky je vela nových kvalitnejších preparátov ako inflamide...určite si nestriekaj ten po expirácii!Ak máš nejaké antihistaminiká-zodak...užívaj aspoň to!Ale určite bež na kontrolu.Ivka aký si okres?