Dobrý deň. Možno to tu nepatrí ale jedna rodina má dvoch vlčiakov ktorý sa navzájom nenávidia. Voláju sa Bax a Nero. Bax Nera tak pohrýzol že mal Nero v hlave veľkú dieru a v poslednom čase sa strašne bijú (striekala aj krv nebolo to len také CVAK )Bax potrebuje rodinu kde je chlap s pevnou rukou a z cvičiteľskými zručnosťami pretože ten pes je dosť agresívny a veľmi sa bojí burky ale žije na dvore. Je krásne stavaný nádhernú tvár má ale už sa to nedá vydržať. Dneska bude možno utratený. Ale ak by sa našiel záujemca pošlem aj foto a tel.číslo
Vlčiak súrne hladá domov
ne
To je ako chovať škopióna:) Alebo pyraňe, aspoň tak mi to pripadá, ale nečakal som to, fakt. Takého psa by som viac nechcel, ani keby mi doplatili.
Nie, len ju nesmiem pustiť blízko krku. Inak sa cítim byť silnejší ako ona:)
Ja by som vlčiaka chcel, ale musel by som zistiť akú má povahu.
Ale len chcel, nakoľko psa mám. Občas mi skočí po krku, ale aj tak ju mám rad, čerticu.
drew, prepac ale sa asi snazime prist na dovod, preco je bax agresivny, nie? ked zalozis nejaku temu a ziadas pomoc, tak musis pocitat s tym, ze do nej budu prispievat ludia so SVOJIMI nazormi! ja osobne mam sama psov, venujem sa ochrane zvierat v DE, mam dlhorocne skusenosti so psami. to len tak na okraj, ked myslis, ze mudrujem.:)
a nakoniec: vidis, tvoj psik tiez nebol agresivny bezdovodne. preto som pisala, ze sa niekde stala chyba a za tym si stojim, ci sa ti to paci alebo nie.
prepáčte ale moc nad tím všetci mudrujete! nechajte to už tak proste Bax je dominantný pes a chce biť pánom. Bax neprišiel z rovnakého vrhu ako Nero. Bax prišiel asi o pol roka neskôr. Ja som mala tiež psa ktorý bol agesívny pretože bol naučený byť sám a zramu mu prišli do cesty dalšie psy. Tiež sa bili ale on bol srnčí ratlík takže to nebolo ako z hororu. Ked bol šteňa mojho psa týrali. Potom som si ho od nich kupila a to mu ostalo doživotne jazvička na srdiečku a potom prišiel další šok že nám ho zrazilo auto pritom sme si na nich dávali taký pozor. žijú snami dnu a von ich púšťame sa venčiť.
drew, aj tak nechapem, ako je mozne, ze prisli obaja psi k babke ako steniatka a takto sa biju. niekde sa stala chyba zo strany babky/rodiny. niekde urobili chybu a neuvedomuju si to. lebo to je pravda, ze pes nie je agresivny len tak bezdovodne!! jedine ak by bol chory. to sa vsak nezisti, ked nechcu k veterinarovi. okrem toho, nero prisiel ako prvy, takze ten novy sa zvykne podriadovat autorite prveho psa. nieco mi tam nesedi. dalej nechapem, naco ma babka psov, ktorych nezvlada a to hned dvoch! a potom, babka chce psov ale veterinara nie? ja viem, drew, ty za to nemozes, no ti psi su chudaci.:( ten rozdeleny dvor je dobry napad. a preco by sa to nemalo podarit? vsetko ide, len treba chciet.
drew a zase jsme u výchovy.Každý pes se bouřky bojí.Tak jak je ho třeba od malička,vychovávat k dobrým způsobům,tak je velmi důležité ho i podpořit,když má strach.U štěňat začínám vysavačem.Vždy mu dávám jasně najevo,že když je při mě nic se mu nemůže stát.Tak dlouho dokud mi věří.Ale přesně tak ho rychle vykážu,chová-li se nějak nevhodně v rodině.V jedné ruce CUKŘÍK v druhé ruce BIČ.Velmi jsem to zjednodušila,ale podstata zůstává stejná.Pes má dejme tomu max.50-60kg.Co myslíš,kdybych pořádně nevychoval na základě důvěry a poslušnosti své koně?Představ si 800kg živé váhy,když se lekne.Minimalizuji lekání koní formou hry.Šustící sáčky,přehazování látky přes oči aby neviděli a další a další hrátky.Moje koně stojí jak němí u dveří i když jim zavážu oči,slepě mi věří.Bez důvěry a autority to prostě nejde!Ten pejsek je na tom dost zle.
jedulka001.rajce.idnes.cz