Dobrý deň. Možno to tu nepatrí ale jedna rodina má dvoch vlčiakov ktorý sa navzájom nenávidia. Voláju sa Bax a Nero. Bax Nera tak pohrýzol že mal Nero v hlave veľkú dieru a v poslednom čase sa strašne bijú (striekala aj krv nebolo to len také CVAK )Bax potrebuje rodinu kde je chlap s pevnou rukou a z cvičiteľskými zručnosťami pretože ten pes je dosť agresívny a veľmi sa bojí burky ale žije na dvore. Je krásne stavaný nádhernú tvár má ale už sa to nedá vydržať. Dneska bude možno utratený. Ale ak by sa našiel záujemca pošlem aj foto a tel.číslo
Vlčiak súrne hladá domov
Jedulka, preco kazdemu radis len to prevratenie psa(a vo vacsine pripadov su to stenata)? Preco stale pouzivat na psov silu? Skus si predstavit, ze to spravi laik s takym mensim mackom, napr. NO. Psa riadne neudrzi, zle ho chyti, ten sa prelakne z cudneho chovania svojho pana a skoci mu do tvare a kusne. Nasledky mozu byt dozivotne-znetvorena tvar a z maleho problemu, co mal so svojim psom, si dany clovek vytvori obrovsky. Ak si niekto chce dosierat svoj vztah so psom takym prevracanim a nedajboze dusenim a ktovie cim, fajn, je to jeho problem, ale davat inym taketo rady?! PS: ani na kona nemozes ist silou, lebo 800 kg hebedo nepremozes, tam treba mat rozum a trochu kone poznat. A hlavne neporovnavat psa s konom.
ps2-ak tie tvoje prispevky nie su myslene ako zart, tak svojho psa skus nehecovat v ramci hry az tak, ze ti bude skakat po krku. Stopni ju v momente, ked uz vidis, ze sa zacina stavat neovladatatelnou a ukludni ju, napr. pamlskom, ak je zrava alebo povelom a nech potom nasleduje kludna aktivita-. prechadzka. Musi sa jednoducho naucit ovladat, ale urcite to nie je ani sprosty pes, ani sproste plemeno.
Drew, Bax urcite nie je dominantny.
Hodim tu link zo psej duse-uzivatelka menom Kaca(Katarina Hambalkova-OZ Zachranny korab, inak skvela znalkyna psov-zachranila uz kopec agresivnych psov a dala ich do poriadku) krasne popisuje, co je to dominantny pes(vacsina ludi si to stale myli-pes zavrci, a uz je hned dominantny:)).
Je fajn, ze ich oddelite. Bax sa snazi zrejme prevziat miesto Nera, tak ho napada. Preto ich urcite nikdy nenechavajte osamote-skoncilo by sa to bitkou. Pre zlepsenie vztahu tych dvoch by bol potrebny treti clovek-nezaujaty a hlavne skuseny, ktory by tvojej rodine poradil. Skus napisat na stranku(je tam poradna)www.vlcica.sk, pripadne dogforum. Ale to vsetko zavisi len od pristupu tvojeje rodiny, zial.
tak to musim oponovat. ja nepoznam sprosteho psa, iba ak nevychovaneho. pes je len taky, ako ho vychovas. aj stafford. poznam ich zopar a su to velki maznaci v rodine a su inteligentni ale posuchaju na slovo, to je fakt. tiez si myslim, ze by si ju mal dat do dobrych a odbornych ruk a to cim skor, pokial je mlada, aj ked som v zasade proti, ked sa pes posuva od majitela k majitelovi. alebo sa skus spojit s nejakym trenerom psov, ktory ju s tebou nauci aspon zakladne veci vychovy, co musis dodrziavat.
Nie, neimponujú. Ja to vyjadrím zjednodušene, sú to sprosté psy jak polená, tie fighing ones.
Na stráženie je podľa mňa super rottweiler. Na dvore neprežije ako slimák:)))
Áno, vidím to aj ja tak, že také psy patria do rúk cvičiteľom a nie necvičiteľom.
Ja chcem hlavne hravého psa, priateľského. Toto je nočná mora. Však ona ohrýzla ešte aj hrozno atď. atď.