Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako jesť zdravo a zároveň pribrať?

martin741

Ukáž mi aspoň jeden mediálne známy prípad (nie reči typu jedna pani povedala), kde niekto pribral ako píšeš "do pol roka" 60kg. A ako som už písal ide mi o rovnomerné pribratie svalovej hmoty - kludne sa aj vsadím o 10 000 eur, že nikoho takého nenájdeš. Taký človek totiž neexistuje...

Milky

martin741
Martin, je to tak.
Hovorili sme si, ze co on pribral, to som ja schudol :o)
Teraz sice schudol na 110 - 112, ale stale plati, co som napisal na zaciatku.
Nepis, ze si vymyslam, ked nepoznas skutocnost. Cize tvoju temu (a teraz i postavu) poznam viac ako dobre, vaz svoje slova.. A ja som schudol treningom a stravou za pol roka 40kg, za dalsich 6 mesiacov dalsich 15. Cize za rok som dal dolu 55kg.
Takze pokial budes chciet nieco skutocne racionalne zo zivota, kludne sa ozvi.

martin741

Milky . za pol roka pribral zo 70kg na 130kg čiže 60kg? Aspoň nedristaj. Ak nemáš čo napísať k téme tak sem nepíš. Výšku mám 192cm a primeraná váha pre mňa by bola tak 90-94kg, ale mám 60-62kg čiže je to 30kg podváha. BMI ma nezaujíma a sprosté komentáre taktiež nie.

Milky .

Podla mna to je hlupost. Tak velka podvaha nemoze byt. Ak mas 2 metre a hmotnost 60-70 kg? Dobre, bracha mal 2 metre a 70kg, ale stacilo sa ozenit a do pol roka mal 130..

Nelline

Možno by pre teba bolo najlepšie, ak chceš teda nabrať na svalovej hmote, chodiť do fitka. Tam by ti mal tréner asi pomôcť zostaviť aj nejaký jedálny plán a vôbec poradiť aj ohľadom toho cvičenia atď. Neviem, ale tak si to aspoň predstavujem. Ale 30 kg sa mi zdá nejak strašne veľa. Aký máš BMI (body mass index), ja zhruba tých 15, teda podváha asi 16 kg. A to nepoznám nikoho s nižším BMI.
Inak ja tiež nebývam hladná, aj preto dokážem jesť max. 3x denne. Ja si dávam sem-tam nutridrinky, to je dobré na pribratie, lebo to má veľa kalórií v malom objeme. Alebo keď budeš cvičiť existujú aj rôzne bielkovinové nápoje, doplnky...
Na zvýšenie chuti do jedla mi akosi nič nepomáha, ale môžeš skúsiť napr. pangamin, droždie, B-komplex... Ešte vraj Peritol sirup je dobrý, ale jednak je to už liek a jednak je na predpis.

martin741

Zdravotné problémy nemám až na to, že bývam unavený, ale myslím si, že to súvisí s mojou nízkou váhou a tiež s teplom.

Teraz cez leto v týchto horkách mi absolútne nechutí jesť lenže ani moc necítim hlad. Možno by mi pomohlo niečo na zvýšenie chuti do jedla, ale neviem čo? Najlepšie dačo prírodné, lebo lieky do seba dávať nechcem. Moja predstava je taká, že za rok by som sa rád dostal na normálnu váhu.

Myslíte si, že je to veľa pribrať 30kg alebo aspoň 20kg za rok ak by som popri tom cvičil a správne sa stravoval? Nejde mi o priberanie tuku, ale rovnomerné pribratie svalovej hmoty.

Vie niekto aký má byť správny pomer medzi cukrami, tukmi a bielkovinami v strave na to aby som zdravo a rovnomerne priberal svalovú hmotu?

doubledog

ak mas taku velku podvahu, tak asi u teba pojde o nejake zdravotne problemy.

ak nie, tak urcite mas slabu vykonnost travenie, takze prilis velke mnozstvo jedla aj tak nevyuzijes a rady typu jest pravidelne kazde 3 hodiny su ti nanic.

mal by si dat viac info o sebe, inak tazko radit.