Nájde sa tu niekto kto mi poradí ako môžem súčasne jesť zdravo a aj pribrať? Mám 28 rokov a podváhu 30kg. Uvítal by som rady od tých z vás, ktorí sa vyznajú v stravovaní. Čo mám jesť, v akom pomere, ako často, v akých porciách...?
Ako jesť zdravo a zároveň pribrať?
potrebujes hlavne zvysit chut do jedla a tiez dosiahnut, aby tvoje telo to jedlo vedelo spracovat.
darmo budes vela jest, ked to jedlo nestravis.
na tu chut do jedla su podla mna najlepsie bylinne caje alebo tinktury.
no a potom samozrejme cvicenie so zatazou. to predpokladam, ze ti je jasne.
Súhlasím s "odpovedam". Mám kamaráta, ktorý má 175cm a 90kg. Už 10 rokov sa venuje kulturistike. Podľa BMI by ste povedali, že má nadváhu, ale skutočnosť je taká, že mu ani trochu netrčí brucho. Svalová hmota váži viac ako tuk. Bohužiaľ sa ale nestravuje veľmi zdravo a napcháva sa tonami rôznych doplnkov takže príklad z neho si brať nechcem.
Napochybach - mne nejde o priberanie čistého tuku a rady typu: "by som ja osobne zacala aj s tym,tony sladkeho a mastne ,vyprazane,vyslovene fat jedla" sú akurát tak receptom ako rýchlo dostať infarkt resp. aspoň vážne zdravotné problémy. A tá ryža, ktorú mi ty kážeš nejesť je jednou z najdôležitejších zložiek stravy všetkých športovcov...
*co ma logicky aj viac telesneho tuku
Ach jaj, odbornici :-)
Keby ste si zistili viac info o BMI, zistili by ste, ze BMI pre sportovcov neplati! Pretoze maju malo telesneho tuku, ktory je lahsi a vela svalov, ktore su tazsie.
90 kg cloveka, co posiluje, na vysku 190 cm nie je vobec vela. Aj keby si sa vymakal na 100 kg, vobec by si nevyzeral zle. Na BMI tabulky zabudnite, ak cvicite. Tie su stanovene pre bezneho cloveka, co logicky aj viac telesneho tuku.
martin velmi sa mi osobne paci,ze chces to zmenit a tuzis s tym nieco robit,ze nechces vyzerat takto ako vyzeras,lebo urcite dost biedne vyzeras-same kosti atd,
moj priatel je podobny pripad,ma 186 cm a vazi slabych 64 kíl.e to uplne hrozne,ale on to nechce riesit nijako,aspon ty to chces riesit a to je skvele ..aspon jeden normalny chalan,ktory chce nejako vyzerat...
mas 192 cm ,idealna vaha tvoja by bola cca do 75-max 80 kil,ved predsa nas 80 by to už bola silna nadvaha,radšej byt chudsi ako tlsty a to si odkial zobral,ze by si mal mat 90 kíl ?prepána ,ved to ani nie je mozne pribrat 30 kil,ked doteraz ti neslo pribrat ani deko ...
to nepriberies ,jedine cvičením poriadny,resp na nete pokukaj,ja som osobne videla take niečo,ze test BMI sa to vola,a tam ,ked napises cele svoje ,vek,vahu,vysku,obvod pasu,atd ,tak ti to vyrata BMI,tam je presna aj tabulka,kolko by si mal vaziť atd,a tam raadi doktor co treba jest ,aby clovek pribral,je to fakt dobra stranka ,neviem,ako sa vola,ale to vyguglis ,daj si ,ze BMI ...a tam vsetky stranky z toho ,nie take shitné BMI testy ,to je pass,ale take hlbsie ..obuj sa do toho viac -
ale klasicky ,ako ti tu ludia radia,snaž sa jest zdravo,ale sem tam kludne aj mastne,vyprazane jedla,možno by som ja osobne zacala aj s tym,tony sladkeho a mastne ,vyprazane,vyslovene fat jedla,ale len tak cca 2 tyzdne ,nech sa ti organizmus nastartuje,a potom pomaly postupne zdrave jesť,ryby ,strukoviny,sladke,mliecne vyrobky,a najma tie,co maju vysoky obsah tuku ,orrechy,mucne jedla,a vela masa a zemiakov,vyhybaj sa cestovinam a ryzi,to sice zasyti,ale z toho clovek nepriberie ...
dufam,ze som apon trosku pomohla ..
alebo este porad sa aj na nete snejakym gastroenteorologom,ten ti rad povie ...
vzdy sa da nieco s vahou urobit,len treba chciet a ty chces,to je perfektne,tak drzim palce..-ale staci ti uplne pribrat iba 15 kil,a to sa dá :)lavou zadnou ..
ok, beriem, 70 kil je mozno malo, lepsie by bolo mat tak okolo 75-6, ale urcite nie 90, to je uz jednoducho vela a ci sa vam to zda alebo nie, je to nadvaha a uz to nie je pre telo dotycneho cloveka prinosne... bmi stupnicu nevymyslel len hocijaky trtko, ktory si zmyslel, ze ide urobit nejaky vzorec na vypocet spravnej vahy. na bmi sa robili dlhe studie a pri nej vedci zistili, ze najlepsie a najzdravsie pre cloveka je mat bmi na rozmdezi 18,5 az 24,9 vsetko nad alebo pod uz znamena riziko a osobne podla mna je lepsia byt blizsie k hranici 18 ako 24...
Charlie311
To nie je celkom tak.
Mam 190cm, kolega taktiez. On ma 99kg, nema tuk, ani vyrysovane svaly. Je pevny, obycajny chlap. A urcite nik nemoze povedat, ze ma nadvahu na pohlad.
Ja som mal 83,5 a ked som si dal nohavice, koza po schudnuti mi vyliezala a vyzeram i teraz ako prasa.. Kilogramy ani BMI nemaju zo sumernou postavou v skutocnosti vela spolocneho.
Mas tak priblizne 8-9 kilov podvahu a nie 30.. neviem odkial si zobral, ze by si mal vazit 94kg?.. lebo to by si uz mal nadvahu...