Nájde sa tu niekto kto mi poradí ako môžem súčasne jesť zdravo a aj pribrať? Mám 28 rokov a podváhu 30kg. Uvítal by som rady od tých z vás, ktorí sa vyznajú v stravovaní. Čo mám jesť, v akom pomere, ako často, v akých porciách...?
Ako jesť zdravo a zároveň pribrať?
doubledog ti dobre pise idealne je ked si jedalnicek spravis sam ;) ono tak ci tak si ho neskôr budes musiet robit a urcite je dolezite aby si mal aj ty prehlad co do seba davas sam musis zistit co ti vyhovuje.
Co sa tyka nazoru ze jest pravidelne... travanie ? ved ma podvahu! pravidelne moze jest aj clovek ktory ma 150kg ide o to co do tych ust da a v akom mnozstve ;)
Doubledog ak by som si ten jedálniček vedel vypracovať sám tak by som logicky nebol na tomto fóre, ale namiesto toho by som jedol a cvičil. Nemusíš sa báť, že keď napíšeš čo ješ tak sa martin741 bude stravovať presne ako doubledog ak je to to čoho sa najviac obávaš. Bojíš sa, že niekto iný bude jesť to čo ty, pritom je to smiešne :D ja potrebujem najskôr vedieť aké jedálničky majú ostatní ľudia, aby som si z nich mohol povyberať to čo sa mi hodí. Ty tu zatiaľ píšeš len prázdne vety o tom ako ma chceš nasmerovať, ale nenapísal si žiadne konkrétne tipy čo jesť...
napr:
-Ranajky: 100g vlociek dzus/mlieko ovocie.
-desiata cottage cheese + ryzove chlebiky 50-100g,zelenina + banan
-obed kuracie, ryby, bravcove atd + zemiaky, ryza, cestovina, zelenina
+dezert piskoty a jogurt podla chuti
--olovrant tuniak/ cestovina + syr, kecup, pripadne kvalitne celozrnne pecivo alebo ryzove chlebiky.
-vecera- to co bolo na obed alebo na co mas chut
-pred spanim kludne tvaroh, orechy mlieko.
pocas dna dostatok tekutin, jedavaj kazde 2,5 az 3 hodiny
sleduj sa ci priberas ak nie tak pridaj na mnozstve v opacnom pripadne co asi nehrozi uber ;)
ty budes najskor ektomorf
takze si mozes dovolit aj relativne dost jednoduchych cukrov
a na druhej strane prilis vela bielkovin nestravis.
daj si pozor, aby si nejedol privela, to byva casta chyba priberajucich.
a co konkretne jest, zavisi od tvojich chuti, zvykov a moznosti.
ale tak snad vies, ktore potraviny su zdrave