(Ne)mať dieťa?

Príspevok v téme: (Ne)mať dieťa?
ftyjuhvociuh

Zaujíma ma, či tí z vás, ktorí máte deti resp. rozmýšľate o deťoch na to máte aj nejaké logické dôvody alebo či je to len čisto emocionálne. Z môjho pohľadu mať dieťa nemá žiadne výhody akurát stojí enormné množstvo času, peňazí, energie, nervov, sebazapierania, obmedzovania... Aké sú vaše pohľady/názory?
.....................................................................................

ZDRAVIE.sk odporúča:

Nebezpečný spôsob: Aj takto chcú ženy otehotnieť!
Viac na www.zdravie.sk

MultiLevel

:D pretoze mam svoje dovody preco tu este sme....kedze mame iste podmienky a povinnosti, nemozeme sa zajtra zbalit a odist. To su vsak prilis sukromne veci, ktore na internete nemaju co hladat. Prosto viem co robim :) Praca tam sa nebude lisit od tej, ktoru vykonavame tu za smiesny plat

ftyjuhvociuh

No a keď vravíš, že tu určite neostanete, prečo tu ešte stále zostávate? :D Máš predstavu aké zamestnania budete robiť?

MultiLevel

Mimulus a potom z coho mam zabezpecit dieta? Zo vzduchu? Bude sice krasne, ze bude milovane, ze jeho rodicia sa budu lubit, ale zrejme nebudeme mat co jest....Preto je pre mna a partnera prvorade sa zabezpecit. A nie vsade to funguje a vyzera ako na SR, takze tu urcite neostaneme... :)

Mimulus

Ja som veľmi chcel dieťa...moja manželka tiež...lenže sa nám nedarilo a ani jeden z nás ten tlak okolia nezvládol. už dávno nemáme vzťah. Netvrdím, že zato môže nemožnosť splodiť dieťa ale ja už by som dieťa asi ani nechcel...priviesť ho do tohoto sveta ma úplne desí.

ftyjuhvociuh

Mimulus, ty máš deti resp. chceš mať?

Slnovrat čo konkrétne mi dá dieťa v emocionálnej rovine a nedá mi to vzťah s iným človekom?

Dlhšiu dobu si už všímam trend v spoločnosti, že páry, ktoré si urobia deti majú zrazu oveľa viac hádok medzi sebou a práveže sa od seba po emocionálnej stránke vzďaľujú. Nemajú už jeden na druhého čas, celý ich svet sa točí okolo decka. Výrazne klesá ich inteligencia (doslova debilnejú) a jedinými témami o ktorých sa dá s ľuďmi ktorí majú deti baviť sú deti, problémy detí, choroby detí, škola detí...úplne strácajú svoj život. Ja som toho názoru, že život sa má prežiť a nie pretrpieť. Plno ľudí si narobí deti ako zámienku toho, prečo v živote nič nedosiahli. Myslia si, že keď nedosiahli oni, tak to dosiahnú ich deti, ale tak to nie je...Na túto tému je veľmi dobrá kniha, ktorá sa volá: 40 dôvodov prečo nemať deti.

Mimulus

MultiLevel - no ono sa ale môže stať, že v dnešnej dobe sa ti ani zabezpečiť nepodarí :(

Ale ináč súhlasím so všetkým :)

MultiLevel

Sama sice deti este nemam, ale vsetky moje kamaratky su uz povydavane a maju babatka. Obcas postrazim na dlsie nejake babo ci z rodiny, alebo kamosiek, pracovala som aj v jednom zariadeni, kde som sa starala o deti...Cuduj sa svete, o tie vlastne este zaujem nemam. Myslim, ze to musi v zene dozriet a musi sa citit maximalne pripravena. To najhorsie co moze byt, ked sa dievca rozhodne pre dieta, lebo uz ma na to vek a "ved aj kamosky uz maju". Laska je sice uzasne dolezita, ako pise Lulita, ale laska mi seky nezaplati. Tak isto mi laska nezaplati plienky pre dieta, kocik, a yx inych veci....na to treba financie. Preto, ak ledva vyzijem zo svojich penazi ja sama, mam mat dieta, lebo sa neskutocne lubime s priatelom? To, ze niekoho velmi lubim mi nepride ako dovod na to, mat dieta. Mat dieta budem vtedy, ked budem lubit, budem lubena, no najma budem zabezpecena a nebudem sa bat o to, co dam svojej rodine jest...