Ahojte večer prišiel manžel z roboty s tým že mu ponúkly prácu v Anglicku.Zvažovali sme to asi celú noc.Plat by mal o 540€ vyšší ako tu, ponúkli mu aj celkom velký dom v Londýne alebo menší v Bratforde pozerali sme foto domov a páčili sa nám aj tá práca pre manžela bola fajn.Máme aj 3 deti 5 a 13 ročného syna a 15 ročnú dcéru.Ktoré mesto si máme vybrať Londýn alebo Bratford??Ako je to tam zo školou a škôlkou??Prosím o všetky rady ako sa tam žije a tak..proste všetko čo vás napadne.Máme to skúsiť??Lebo manžel sa musí rozhodnúť do zajtra do 15:00.
••••••••••••••••••••ĎAKUJEM••••••••••••••••••••••••••
Život v Anglicku? Máme to skúsiť?
Tak ked anglictina nie je problem a vyslo by vam to financne, tak by som to skusila (ak deti suhlasia). Ist tam na cely august, rozkukat sa tam a rozhodnut sa.
Boze deti vam urcite nikto brat nebude.
spocitaj si naklady na dopravu a byvanie a podla toho sa rozhodni, to su najvacsie palky.
máte už prehľad o tom koľko by ste nechali každý mesiac tam za bývanie???
Emily opat detom ani nám nerobí anglictina problémi deti na filmoch po anglicky doslova vyrastli a stahovanie mame zabezpecene nebereme zo slovenska skoro nic lebo ten dom je slusne zariadeny bereme len oblecenie a nejake cennosti.A skola sa zacne vybavovat ked prideme do UK lebo este nevieme ze ci Bratford alebo Londýn.
najprv by sme tam boli len v auguste aby sme sa tam zabyvali a potom mozno aj natrvalo ak vsetko pojde tak ako ma .....
áno ide hlavne o deti ked som to vydela v správach bolo my az do placu neviem si predstavit kebyze nám zoberu deti :/ preto to tak zvazujeme ze ci ist alebo nie...
Ahoj,
anglicky rozpravate?
Ubytovanie budete mat hradene? lebo mat o 540 eur v Anglicku viac ako na Slovensku je velmi malo.
O ako dlhe obdobie sa jedna?
Vo firme kde pracujem ja, sa o zamestnancov zo zahranicia postara kompletne personalne oddelenie, od najdenia ubytovania, cez zabezpecenie stahovania, najdenie skol pre deti, pomoc pri hladani prace aj pre partnera. Samozrejme hlbka sluzieb zavisi od pozicie.
sweater no dom si budeme platiť my a ano Londýn je drahý na zivot preto si na začiatok zvolíme asi Bratford aj ked ani to neni lacné...
môžu Vám zobrať deti, manžela nevyplácať, využiť pre prácu, zobrať Vám doklady... atď.
My tu na fóre ťažko vieme posúdiť z napísaného, či nejde náhodou o podvod
ten dom si budete platit sami, je to ako podnajom alebo ako to je? no a urcite v londyne budu dkeho vyssie naklady na zivot predpokladam
a prečo by nemala byt dôveryhodná??len sa normálne pýtam že či by sme to mali s rodinou skúsiť alebo nie ale ako myslíš...