Ahojte večer prišiel manžel z roboty s tým že mu ponúkly prácu v Anglicku.Zvažovali sme to asi celú noc.Plat by mal o 540€ vyšší ako tu, ponúkli mu aj celkom velký dom v Londýne alebo menší v Bratforde pozerali sme foto domov a páčili sa nám aj tá práca pre manžela bola fajn.Máme aj 3 deti 5 a 13 ročného syna a 15 ročnú dcéru.Ktoré mesto si máme vybrať Londýn alebo Bratford??Ako je to tam zo školou a škôlkou??Prosím o všetky rady ako sa tam žije a tak..proste všetko čo vás napadne.Máme to skúsiť??Lebo manžel sa musí rozhodnúť do zajtra do 15:00.
••••••••••••••••••••ĎAKUJEM••••••••••••••••••••••••••
Život v Anglicku? Máme to skúsiť?
Karin, ak by som mala rodinu, určite by som volila Bratford, okrem toho, že je to podstatne lacnejšie, je to aj mesto menej rušné, bezpečnejšie. Londýn mi nepripadá vhodný pre výchovu detí. Možno tak na pár mesiacov/rokov pre mladých ľudí, aby zistili, ako to na svete chodí a potom vypadnúť. Cestovanie a nájom sú nenormálne drahé, väčšina ľudí je tu prisťahovalcov, čo ani nerozprávajú poriadne po anglicky, miešajú sa tu kultúry, deti by z toho mohli mať dosť zmätok, do školy by chodili s kadekým, neriskovala by som to, je tu veľa zúfalcov a bláznov. Ale dosť záleží aj od toho, do akej štvrti je situované vaše bývanie a školy pre deti, niektoré lokality sú docela fajn. Skús napísať meno štvrte, poznám to tu ako svoju dlaň.
Celkovo životná úroveň v UK je lepšia, než na Slovensku, ale aj v mnohých veciach sú zaostalejší, bacha na zdravotnú starostlivosť, radšej chodiť pravidelne na prehliadky na svk, ak sa bude dať, hlavne k zubárovi=) A nerodiť v UK! :)
ked som zacinal v DE mal som nieco cez 2k v cistom ale bol som sam a hned po skole. UK je ovela drahsie a pre 5 clennu rodinu je to fakt malo. ale ak su zvyknuty zit so 600 na SK tak to maju OK
2500*12 je 30 000 podla tej kalkuacky je to asi 2000 v cistom.
Inak tiez mi to pride malo ale akoze podla mna ak n aSK ziju z minimalky tak sa im to oplati. Po roku si mozu najst lepsiu pracu. Zase ak maju na SK dokopy 2000 v hrubom tak sa to vobec neoplati.
2500 £ nema daleko od minimalky.
ovecka:ako som uz pisala, ked zacnes v uk pracovat, neplatis dan, dokym tvoj celkovy zarobok v uk neprekroci cca 9000£ v jednom danovom roku. plati sa iba poistenie a to zavisi od poctu odpracovanych hodin.
Mať takú možnosť, tak utekám z tohto Banánistanu kade ľahšie, ale do Anglicka by som v živote nešla. Skôr do Nemecka, no ja som slobodná a bezdetná. Vo vašom prípade je to dosť veľký risk.
Oprava napisal som 2500 je naozaj dost, malo tam byt dost malo.
Keby tam neboli 3 deti este snad budis.
Ovecka nezalezi na tom kolko maju tu, lebo 2500 je ozaj dost.
Mam tam brata a ten za prenajom 1 izby plati cca 450 libier. A smazi sa v nej, je to na streche.
Pokial tu maju robotu, naco to riskovat. Aj keby tu zili z minimalky, tam ich caka to iste, len je to v inej mene.
A pokial sa rozhoduje len dnes a hned to chce aj spravit, tak to asi nie je najrozumnejsie.
Pokial maju pracu tu, tak by som nesiel, ak nie asi hej.
2 nfz som si drbol do kalkuacky tych 2570 a v cistom to neni ani 2000
dan sa v uk plati az po prekroceni nejakeho limitu, ak osoba zarobi dokopy nieco cez 9000£? alebo tak nejako.
no dobre ale vy neviete kolko maju teraz. Mozno robia za minimalku.
Ten plat je v cistom alebo v hrubom?