Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Život v Anglicku? Máme to skúsiť?

Príspevok v téme: Život v Anglicku? Máme to skúsiť?
Karin369

Ahojte večer prišiel manžel z roboty s tým že mu ponúkly prácu v Anglicku.Zvažovali sme to asi celú noc.Plat by mal o 540€ vyšší ako tu, ponúkli mu aj celkom velký dom v Londýne alebo menší v Bratforde pozerali sme foto domov a páčili sa nám aj tá práca pre manžela bola fajn.Máme aj 3 deti 5 a 13 ročného syna a 15 ročnú dcéru.Ktoré mesto si máme vybrať Londýn alebo Bratford??Ako je to tam zo školou a škôlkou??Prosím o všetky rady ako sa tam žije a tak..proste všetko čo vás napadne.Máme to skúsiť??Lebo manžel sa musí rozhodnúť do zajtra do 15:00.
••••••••••••••••••••ĎAKUJEM••••••••••••••••••••••••••

fdicc

plat dokopy 2600 £ v londyne pre 5 clennu rodinu je nic moc. to budete zit s vyplaty do vyplaty a nic neusetrite. tu v londyne len "mesacnik" stoji 140 £ pre jednu osobu. najomne za 3izbovy dom je minimalne1800 £ + energie. vydavky na jedlo a oblecenie k tomu..

dugzo

o 540 libier vacsi plat pre muza je fajn. ale sam ani nahodou neutiahne platit vsetky vydavky. ty tu pracu slubenu nemas pokial som pochopila, iba muz takze v tom je dost problem. navyse zapisy do skol uz boli, tak neviem ako by ste to riesili s detmi. a nepride mi najlepsi napad poslat take deti v takom veku do skoly v anglicku. teda co sa tyka jazyka. ako budu pisat diktaty, pisomky, atd. ?

0vecka

nj bez zmluvy by som nesiel ale ten plat mi pride maly. Neviem ci sa mozeme opytat kolko ma teraz? Ono by potom mozno aj bolo dobre tak polroka pockat kym sa zlepsite v aj a mozete hladat nieco ine.

Karin369

ako citam tak niektori hovoria chod druhy zas nechod ale asi to skusime na august a potom sa rozhodneme ze ako dalej....

sweater.

tak to podla mna chodte do toho ked si myslis ze to financne utahate. decka si kamaratov najdu a raz ti za to pravdepodobne podakuju ze ste odisli a poskytli im sancu na lepsiu buducnost

Karin369

Ovecka ta firma ma pobocku aj v UK tak dostal ponuku do uk on a este par kolegov.A manzel ma normal pracovnu zmluvu tak myslim ze by to slo s platom manzela aj mna celkom fajn....no aspon dufam.

0vecka

inaq stale mi nieje jasne co je to za ponuku. ja som to na zaciatku pochopil tak ze firma v ktorej stary pracuje ma pobocku na sk a v uk a tam moze ist. Inak ak dostal normalnu pracovnu zmluvu tak branie deti a nevyplacanie je takmer nerealne. To sa robi len ked pride dakam bez zmluvy a ani nevie ze co tam bude robit. Toho by som sa nebal len ten plat mi pride maly.

sweater.

ebi prosimta ty tu co davas za scenare. moze sa stat hocico hocikde... a no ja neviem, ked zariskujete, v pripade ze to nevyjde, budete sa mat kam vratit? budes pracovat aj ty? nechcem byt negativista ale musis sa nato pozerat realne, a dalej, nemam predstavu tak strelim, pokial by tvoj manzel zarabal povedzme 1500, ty nebudes pracovat a musite tahat dom a zivit deti len s jeho platu ani zazrakom by nebola sanca