Láska je luxus

Príspevok v téme: Láska je luxus
slnovrat

Čo je to láska? Odkiaľ pramení? Aká je jej skutočná podstata? Zaľúbiť sa nie je problém. Ocarenie vzhľadom, správanim, schopnosťami, postavením...ale je to láska? Lásku prirodzene cítiš k rodičom, súrodencom, deťom, ale láska k partnerovi...je to láska? Obyčajne je na začiatku vášeň. Ked sa stratí...ostane priateľstvo , alebo nenávisť..alebo láska...či len zvyk a závislosť? To čo ma priťahuje k druhým, su moje vlastné slabosti. Ked sa z nich vyliecim, budem schopná sa ešte zaľúbiť?

sweater.

su aj take vztahy, teda co som ich ja poznal v okli ich je zalostne malo, asi jeden so sto by som predpokladal. dvaja su spolu, maju medzi sebou vybudovane nieco co neviem nejako pomenovat, ale kazdy to tam vidi. pisem o manzelstve ktore malo vyse 15 rokov, boli tam deti a stale to bolo take nejake 'dokonale'. myslim ze to ani nieje o nejakom nastaveni mozgu, dozreti alebo proste o niecom co ovplivnime. asi naozaj chodia po svete ludia ktory v spojeni s nami vytvoria dokonalu jednotu aj ked sa necelistvy necitime, len najst sa vzajomne je asi troska umenie :). no a tie zvysne dnesne vztahy su len frasky, s dovodom citim sa sam, nema mi kto oprat, ludia mi hovoria ze je divne nemat parnera v mojom veku tak si niekoho najdem atd. a slnovrat preco to potrebujes riesit, ved nechces vztah, tak bud sama. ja tiez som a nezaoberam sa tym, svojim sposobom neverim na tu legendarnu 'lasku'. ano a bol som zalubeny, obaja sme boli a stejnak to nevyslo, a nemyslim si ze malo. ale zase tiez nicomu nedavam hranice, toto musi byt takto a tamto zase takto. to comu verim a neverim je podmiene najme mojimi skusenostami a zazitkami ak narazim na skutocnu lasku, urcite budem vediet ze aha to je ono a dam vediet :) (dufam ze sa mi to nestane). ale ktovie mozno zajtra budem mat nato iny nazor, zivot je o uceni...

slnovrat

Áno, bolo by to ideálne, take vzťahy, že som spokojný a nepotrebujem nikoho a som s tebou lebo ma to baví , nie lebo ťa potrebujem / chcem vlastniť / nemôžem bez teba žiť atd. Koľko je takých vzťahov ? Strach zo samoty nás núti ku kompromisom

momo26

napriklad.
mam brata, 15r. a jemu je OK za PC, mne je OK ak cestujem sam, ale aj tak ho pozvem so sebou, bude mi na pritaz, ale aspon nieco zazije, zazije nieco ine ako len blbu virtualitu..

momo26

slnovrat a co ak to nie je tak ze "citim sa sam musim si niekoho najst" ale skor "som OK a chcem niekomu ukazat tento svet" (alebo nieco na ten styl, ze zdielat tie pocity nesamty s niekym, nie preto, lebo ma problem, ale preto, aby to bolo este krajsie, ceresnicka na torte..