Čo je to láska? Odkiaľ pramení? Aká je jej skutočná podstata? Zaľúbiť sa nie je problém. Ocarenie vzhľadom, správanim, schopnosťami, postavením...ale je to láska? Lásku prirodzene cítiš k rodičom, súrodencom, deťom, ale láska k partnerovi...je to láska? Obyčajne je na začiatku vášeň. Ked sa stratí...ostane priateľstvo , alebo nenávisť..alebo láska...či len zvyk a závislosť? To čo ma priťahuje k druhým, su moje vlastné slabosti. Ked sa z nich vyliecim, budem schopná sa ešte zaľúbiť?
Láska je luxus
ak vieš na čom mu záleží,akema priority zaujmi,tužby,kam až je schopnýzájst,čo je ochotný tolerovat čo nie,vieš čo sa dá čakat,tak isto máš vyhovovat ty jemu,a musí vám na sebe vážne záležat,sami sme nedokonalí,spolu sa doplname sme silní
A čo ked nikoho nepotrebujem a nevadí mi žiť sama ? Resp nevadilo by mi byť s niekým, pokiaľ by ma neobmedzoval, neotravoval a nezneuzival, a v pohode fungujem sama. Niekto by sa zišiel, iste, ale chcel by ma vlastniť, byť neustale so mnou, alebo by na mňa kaslal, ked ho potrebujem...a vzťah su neustále nejaké konflikty. Načo je to dobré? Naozaj neviem, čo by ma mohlo k niekomu priputat tak, že by som s ním chcela tráviť život. Láska? Pretvárka, len slová. Ako by som mohla ešte niekomu veriť, že tie slová myslí vážne, a nielen myslí, že sa nimi aj riadi, že to ozaj tak cíti. Že to nie je prechodný stav, ktorý zmizne , vyprcha. Že si nezmysli jedneho dňa, že odchadza. Že či si to nezmyslim ja....
Všetci niekoho potrebujeme,aby smeneboli sami.Ak najdeš niekoho koho potrebuješ,obdivuješ,takeho aký je aj schybami,záleží ti na nom viac ako na sebe,môžeš mu verit,spolahnut sa,a nikdy sa necítit sám
pekna tema a naozaj pekne otazky :). a aspon ja lasku nevidim len v tom uzkom zmysle ze najst si osobu ktoru budem lubit a bodka. mozes citit lasku k comukolvek. a tiez viem ze existuju pary, ktore maju lasku medzi sebou aj po desatrociach spolocneho zitia, ani ti to nemusia rozpravat, proste to na nich vidis ze to medzi nimi naozaj je, to nieco magicke, to co 98 percent ludi nedokaze najst, to comu ja asi nikdy nepochopim :)
slnovrat - zaujímavá téma...a ešte zaujímavejšie sa pýtaš :)
agartio a myslis si, ze moze byt laska zmysel zivota, alebo je to len sebaklam, lebo je clovek lenivy/neschopny najst si zmysel zivota inde, alebo dosiahnut nieco ine ?
laska je nieco, co mysel nemoze pochopit.
Zbytocne o nej filozofovat...
rozum sa stale snazi pochopit lasku.
pisat o nej clanky, knihy, texty...
a zakladat temy, co je to laska, v naivnej nadeji, ze to raz pochopi.
ale marne...
Mne sa zda ze laska je len droga, proste nieco ako alkohol - problem nevyriesi, len ho docasne nevidis, pricom docasne moze byt 1 den, alebo 100 rokov.
Ake mas slabosti ?