Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Výdavky a vzťah

Príspevok v téme: Výdavky a vzťah
MiškaMiška

Prepáčte, ale po prečítaní viacerých príspevkov niektorých mužov, po prečítaní mnohých článkov na internete sa vraciam na fórum s novou otázkou.
Neviem do akej doby sme to prišli, ale vidím, že dnešní muži skutočne nie sú ochotní investovať do partnerky ani vzťahy čo i len cent. Čítam, že žena a muž majú platiť striedavo na posedeniach v kaviarni, večerách a pod.
Ja nepatrím medzi zlatokopky skutočne, ale myslím, že žiaden normálny pár nechodí každý druhý deň po podnikoch, ale idú si sadnúť sem - tam niekam. Príde Vám skutočne tak neskutočne náročné, milí páni, pozvať svoju partnerku a ukázať jej, že je pre Vás viac než sex. objekt a dať jej najavo, že si ju vážite viac a veľmi radi jej urobíte radosť nejakou dobrotou, občas nejakou cukrárňou a pod. bez toho, aby ste automaticky čakali, že ona to bude striedavo robiť Vám?
Nevravím - ak ide o drahé dovolenky, výlety a pod. chápem, že sa treba na niečo takéto zložiť, ale, preboha, také veci ako káva v kaviarni?
To už sú koho názory, že striedavo platiť? To píšu ľudia, ktorí už spoločne žijú v jednej domácnosti a hospodária, zarábajú rovnako? Či to píšu chlapi, kt. nedávajú žiadne záruky žene a jediné čo jej ponúkajú je sex?

Okrem toho by som rada vedela názor žien i mužov ako vidia spoločné hospodárenie v spoločnej domácnosti a bývaní...Z môjho pohľadu by sa mali obaja partneri otvorene rozprávať o príjmoch a výdavkoch a výdavky na jedlo, nájom a pod. prispôsobiť príjmu partnerov - aby ani jeden nebol škodný (jeden značkové oblečenie, druhý ani na rožky po vyplatení)...

Ja som študentka, stretla som sa, bohužiaľ, so slušne zarábajúcim mužom, kt. toto odomňa po čase vyžadoval...všetko 50/50. Jeho názor na spoločné bývanie - vraj partnerka nemá právo vedieť koľko zarába a je jedno ak zarobí partnerka menej, má platiť presne 50/50...kde je rovnoprávnosť, ľudskosť, láska?

MiškaMiška

Filipova
Ja nedramatizujem, ja som toto dávno už ukončila. Akurát som mala dojem, že toto je celonárodný trend, že gentlemantstvo vymizlo. Cieľom tejto ďalšej diskusie bol skôr môj neistý názor na otázku financií v dnešnej dobe a jediné čo som chcela vedieť ako to funguje v iných normálnych vzťahoch. Odpoveď, ktorú som chcela som dostala a nemusíš sa báť - žiadne "drámy" vôbec nemám potrebu robiť.
A tebe závidím ak si sa nikdy s ničím podobným nestretla a nemusíš sa takýmito otázkami vôbec zapodievať.

Filipova

Neviem prečo, ale mám z tohto celého pocit, že Miška to už prehnane dramatizuje a vyžíva sa, keď jej dá niekto za pravdu, akou hroznou obeťou tyranie sa stala..

Ja nevidím dôvod, prečo by mal platiť vždy muž a "dokazovať" tým svoju lásku.. tá sa dokazuje inými skutkami..

(áno, čítala som aj prvú Miškinu tému) a to, že sa jej žiadalo vytvoriť ďalšiu, na tú finančnú tému, ma len utvrdzuje v mojom názore.

MiškaMiška

Naše zákony nepostihujú psychické, ekonomické, sexuálne ani iné (ťažko dokázateľné) týranie. Môžem povedať k tomuto všetkému - nebola som zrejme prvá a hlavne nie posledná nakoľko na nemenovanej zoznamke hľadá ďalšiu "obeť"

MiškaMiška

slnovrat
U neho sa to nedalo zistiť na začiatku. Rád pozval, zaplatil, ba tvrdil - viem, že si študentka, nikdy by som nič takéto nežiadal (ja som si to nevyžadovala ani nezneužívala nijak)...no keď prešli 2 mesiace, hlavne už prvý sex za nami - zrazu sa z neho ukázal strýko držgroš, kt. al už úplne iné názory na postavenie žien, výdavky, hospodárenie a pod. Proste podrazák, čo ti poviem. Vedel do čoho ide - so študentkou, priam ma presviedčal, že jemu to vôbec neprekáža, že chápe, mňa dotlačil do vzťahu aj keď som práve pre tieto finančné rozdiely nechcela...tak poraď teda ako prísť na niečo takéto na začiatku, prosím ťa??? A nie až po tom ako dostane chlap ženu kam chce a zrazu z gentlemana chrapúň najvyššieho stupňa! A žene tak oči pre plač, že ju nejaký len využil

jedulka

Mimu ty jsi prostě zlatíčko :-)
agartio to velmi pěkně napsal.Začni u sebe, měj se ráda taková jaká jsi, nešetři úsměvem,lidský úsměv dělá lidi krásnými atd.I věř tomu že dobří chlapy ještě nevymřeli.To je pravda.Jen ti nějak zapomněl ukázat směr, kde je hledat.filozofovat o tom, že když nehledáš tak o něj přímo zakopneš je v tvém rozpoložení zbytečné.Jsem vstřícná,představit se,podat ruku, pousmát se, a pak už jen počkej jak ten druhý zareaguje.Možná tě překvapí, že to funguje.Moje malá rada a zkušenost.

Lulita

lost - nemame zadne vratka ani jeden, my sme uplne jednoduchi ludia, stastni v nasom vztahu, ked zacne clovek riesit zadne vratka, vacsinou uz ma nejaky problem vo vztahu, ja viem, ze sa vravi, ze s amoze hocico stat, ale neriesim to, nase prijmy su tak minimalne ledva na prezitie, ze ja by osm musel abyt prostitutka a muz gigolo, aby sme mali na zadne vratka :)))))))))

a hej doverujeme si, my sme stale spolu, takze nie je o com....

soffa

vsetko je o charaktere.keby muz za mna vsetko platil,pripadala by som si jak k...a.sory ale je to tak.aspon obcas to zaplatit,alebo mu na oplatku kupit trebars niejaku malickost.(niejaku maskrtu ktoru ma rad).ja to tak robim.nikto u mna neskonci ak zarabame priblizne rovnako.ine je to ked si pisala ze on mal 1500 a ty niejakych smiesnych 30 eur po vyplateni vydavkov.tak je to ubohe,tak isto ako ten chlap.a povedal ti ze nikoho zivit nebude.a co ak sa ozeni a zena bude na materskej.to ich nebude zivit?vlastne dieta,a zenu ktora mu porodila dieta.fakt ubohe.!!!!