Výdavky a vzťah

Príspevok v téme: Výdavky a vzťah
MiškaMiška

Prepáčte, ale po prečítaní viacerých príspevkov niektorých mužov, po prečítaní mnohých článkov na internete sa vraciam na fórum s novou otázkou.
Neviem do akej doby sme to prišli, ale vidím, že dnešní muži skutočne nie sú ochotní investovať do partnerky ani vzťahy čo i len cent. Čítam, že žena a muž majú platiť striedavo na posedeniach v kaviarni, večerách a pod.
Ja nepatrím medzi zlatokopky skutočne, ale myslím, že žiaden normálny pár nechodí každý druhý deň po podnikoch, ale idú si sadnúť sem - tam niekam. Príde Vám skutočne tak neskutočne náročné, milí páni, pozvať svoju partnerku a ukázať jej, že je pre Vás viac než sex. objekt a dať jej najavo, že si ju vážite viac a veľmi radi jej urobíte radosť nejakou dobrotou, občas nejakou cukrárňou a pod. bez toho, aby ste automaticky čakali, že ona to bude striedavo robiť Vám?
Nevravím - ak ide o drahé dovolenky, výlety a pod. chápem, že sa treba na niečo takéto zložiť, ale, preboha, také veci ako káva v kaviarni?
To už sú koho názory, že striedavo platiť? To píšu ľudia, ktorí už spoločne žijú v jednej domácnosti a hospodária, zarábajú rovnako? Či to píšu chlapi, kt. nedávajú žiadne záruky žene a jediné čo jej ponúkajú je sex?

Okrem toho by som rada vedela názor žien i mužov ako vidia spoločné hospodárenie v spoločnej domácnosti a bývaní...Z môjho pohľadu by sa mali obaja partneri otvorene rozprávať o príjmoch a výdavkoch a výdavky na jedlo, nájom a pod. prispôsobiť príjmu partnerov - aby ani jeden nebol škodný (jeden značkové oblečenie, druhý ani na rožky po vyplatení)...

Ja som študentka, stretla som sa, bohužiaľ, so slušne zarábajúcim mužom, kt. toto odomňa po čase vyžadoval...všetko 50/50. Jeho názor na spoločné bývanie - vraj partnerka nemá právo vedieť koľko zarába a je jedno ak zarobí partnerka menej, má platiť presne 50/50...kde je rovnoprávnosť, ľudskosť, láska?

Agnes998

slnovrat: volal sa Majo, teda Mário.
Miškamiška: naozaj to netreba vzdávať, existujú aj muži, ktorí nie sú držgroši a lakomci. Tento môj ex vyznával teóriu, že každý si platí len sám za seba a nič také ako spoločné neexistuje. Ak mu ja kúpim darčeky alebo sladkosti alebo drobnosti, ak mu navarím a suroviny kupujem za svoje, je to môj problém lebo som blbá a tak mi treba. On mi to ale nikdy nebude vracať. Na Vianoce som od neho dostala kekse v dóze čo dostal v práci zadarmo. A ja som mu kúpila kvalitné nie lacné oblečenie, skoro som pukla od jedu. Veľmi som ho sprvoti ľúbila, ale on moju lásku úplne zahlušil. Sprvoti som si s ním plánovala rodinu, ale vôbec som si nevedela predstaviť, že pri ňom ostanem na materskej. Však aj keď sa žena uživí sama, minimálne na materskej je odkázaná na muža, lebo len z materskej seba a dieťa neuživí. A on, hoci zarábal sto tisíc SK v hrubom, viem, žeby mi nedal ani na rožok a predpokladám, žeby nedal ani na svoje dieťa. Proste nech som nad tým rozmýšľala ako rozmýšľala, stále mi vychádzalo len jedno, že pri ňom kebyže idem na materskú umrem od hladu aj s dieťaťom. Proste inak ako rozísť sa nedalo. A som tomu veľmi rada, pretože na mňa čakal môj súčasný priateľ a ten teda vôbec nie je lakomý. On sa z toho teší keď mi môže kúpiť nejaký darček, nejakú drobnosť a keď ja z toho mám radosť. Často mi niečo kúpi len tak, ani nemusím mať sviatok. Momentálne je to pár týždňov čo som sa k nemu prisťahovala, nakoľko býval ďaleko odo mňa, musela som opustiť svoju prácu a hľadám si novú, tu pri ňom. Za ten čas čo som bez práce platí väčšinu výdavkov on, má dobrý plat a ani ho nenapadne aby po mne v tejto situácii chcel za všetko polovicu. Ja zas tiež niekedy niečo zaplatím, aby som sa necítila úplne blbo, ale proste nemôžem si teraz dovoliť platiť toľko čo on. Ale to sa zmení. A on to chápe.

momo26

logitech, ja prachy neriesim, pozyvam aj na 2000eurove vecere.dovolenky, a co..
mam vo vies kde..
mna uz tieto natahovacky o eura omrzeli, prsote ma nebavia ,plati ma hotovo, ak niekto chce platit ,encham ho ci ju, nech ma radost..
dosiel mi chlast.. hned som spat..
ale ak mam kamaratku, tak ju proste pozvem a robil som to tak, aj ked som bol STUDENT BEZ PRIJMU, teraz mam prakticky nekonecno, takze si to mozem dovolit :)
je to skor o charaktere, moja babka mi tiez nabali obed a da nieco, len tak, aj ked ma x-nasobne menej ako ja..
proste som muz, takze platim :D
co je na tom blbe?
platil som uz aj bezdomovcom stovky eur len tak.. lebo na mna prisli ze "deti" proste neriesim :)
penaize su obnovitelny zdroj
A NIKDY nedovolim aby mi stali v ceste..

Logitech

@momo26

Nikto nespomína večeru za 200 ecok.

ok, beries to tak že ak nedá 2 eura za kávu, tak si ju nezaslúži a čo ak ona nedá ani tie 2 eura za kávu, to sa ti zdá byť ok?

Potencionálnu ženu svojho života?
Na 2 mesiacoch chodenia 2 neznamych ludí nie je nič potencionálne, je to len oťukávanie sa.

Ti vravím, že šlo len o test. Ak zaplatí, ide ďalej do ďalšieho kola.
Ty si nikdy nezaplatila spoločnu kavu ked ste spolu chodili, respektive sexovali ale nebyvali a nemali spolocne financie? A tym padom pokladas teraz svojho muza/priatela za cloveka ktory ta neni hoden?

Veď práve, šlo len o tie 2 eura, to je len symbol.

momo26

ano, ale ako keby bola kava obrovsky vydavok :)
ten co neda 2eura na potencionalnu zenu svojo zivota si ju proste nezasluzi a bodka..
ved to na taku kavu pozvem aj bezdomovca, ak ma oslovi, kludne aj kazdy den :D
to je uz trapne, ked si niekto takto hrabe.. proste co je moc to je moc..
nehovorim ze veceru za 200eur alebo co, ale kava za 2 eura? :D
omg :D

Logitech

Skúsim to ja ako chlap, aby som tu dal nejaké svetlo do témy, lebo radia tu aj ludia ktorý žijú zo spoločných financií a vypadá to potom divne, ako keby Mišku niekto využíval.

Poviem ti môj prípad.
Faza 1.
Mi sme spolu chodili asi pol roka, neviem ti povedať pomer ako často kto platil, ale platila aj ona. Len podotknem, ze pred chodením sme sa poznali roky predtým.

Faza 2.
Po pol roku chodenia sme začali bývať spolu. Vtedy som navrhol aby financie boli na jednom učte.
Účet bol môj, karty 2 a výpisy chodili na mňa. Zarábam samozrejme viac ako ona.
Nikdy som neriešil koho sú ktoré peniaze, ale keby som to mam rátať, tak na ňu jednoznačne doplácam.
Jediné čo ma zaujímalo bolo čo kupovala, ked nejake peniaze odisli.
Nikdy som jej nič nezakázal, ale je to podmienené aj tým, že viem že s peniazmi hospodári tak ako má. A to že si kúpi drahšiu kozmetiku, sem tam nejaké šaty... ma nejako netankuje.
Ale proste vedel som že to je človek s ktorým chcem žiť. A ona to brala tak isto.
V tomto štádiu vždy platila ona, či už kaviareň, večera (ak nešlo platit kartou). Peniaze boli na jednej kope a ja v penazenke nikdy hotovost nemam, kupujem a platim len tam kde maju terminaly (proste mi peniaze v penazenke vadia). Este aj na to ze budem potrebovat parkovat v meste tak si tych 30 centov na parkovne vypytam od nej.

Fáza 3.
Manželstvo, už cca 2 týždne, financie viz faza 2.

Teraz k tebe:
Za 1 - vy ste sa zrejme predtym nepoznali nejak dlho, takze ten chlap nemohol mat o tebe predstavu.

Za 2 - ste spolu len 2 mesiace co nie je vela.

Podla mojho názoru:
Bolo ok ak ste zacali tak ako ste zacali a bola si pozyvana a podobne. A ako vraviš, tak vas vstah prepukol uz aj na sexualnu rovinu, takze sa zmenil.
Tym padom ma vztah "vyssiu pridanu hodnotu", nie je to balenie, dvorenie a tak. Ale povedzme ze je to snaha o nejake spoluzitie.

Zamýšlala si sa nad tým, že to mohol byť proste len test z jeho strany, aby zistil, či ho nemáš len na to aby si mala s kým ist na kavicku, veceru a niekoho kto ti kupi kvety a darceky. Kedze si si privyrabala a vsetky peniaze co si si zarobila si minula len na seba. Proste len chcel vediet ci si ochotna aspon cosi do vztahu dat, aj ked dobre vedel s akym mnozstvom financii disponujes.
Šlo len o to či si ochotna aj ty cosi obetovat pre vstah. Sex sa totizto nepočíta.

Kedže si sa nechala všetko platit, tak ti nebolo po voli ak si mala cosi zaplatit, lebo to co si mala si dala len na seba. Proste si testom neprešla. A podla mna sa zachoval správne. V snahe dotlačiť ta k systemu 50/50 bol len jednoduchy pokus. Ak by si mu dala najavo ze uz nie si pri peniazoch s rozumnymi argumentami na co boli pouzite, nemal by problem platit dalej. poprípade ak by si odmietla pozvanie s argumentom, ze si mu to neni schopna revanzovat a dala navrh na nejaky alternativny program, co by nic nestal, bud si ista ze reakcia by bola uplne ina a jeho spravanie tiež.

Chlapi nie su blbci a ten tvoj tiez nebol a ani mu neslo len o sex.
Ty si sa nemala coho bat, bol by to za teba potiahol v spolocnej domacnosti, to mas len blbe predsudky.

ema123

Zrejme neexistuje jeden všeobecne platný názor a odpoveď na tvoju otázku. Určite to funguje inak u študentov a inak u zarábajúcich párov. Je však dôležité, aby sa v konkrétnom vzťahu našiel kompromis, ktorý bude vyhovovať obidvom. Ja zarábam, neplatím hypotéku a predsa mi padne dobre, keď mi priateľ nedovolí zaplatiť v kaviarni alebo v reštaurácii. Ja potom hľadám iné možnosti, ako sa revanšovať. Kúpim lístky do kina, do divadla, uvarím a pozvem ho na večeru. Takto to funguje pri bežných výdavkoch. Nebývame spolu, dovolenky si platíme napoly.

ChristopherK

tak platit by mali striedavo. hlavne ak su obaja studenti a ani jeden nepochadza z velmi zamoznej rodiny. Aj ja partnerku pozvem niekam, castejsie platim ja, ale ideme aj 50/50, alebo to zaplati aj ona. Niekedy jej poviem, ze mam chut na hamburger a ona povie, ze to kludne zaplati. Neviem MiskaMiska co si myslis, ci si ta ma chlap vydrziavat alebo co? Taku zensku by som ani nechcel, co by si nechala stale platit a ani by ju nenapadlo aby zaplatila aj ona. Je samozrejme rozdiel ak muz zaraba 2000e a je sam. Ja mam priatelku a obaja sme studenti. Mame brigadu, ja zarobim 3x viac ako ona, ale tiez ma pozve a som tomu velmi rad, ze sa takto sprava. Dnes sa da velmi tazko najst take dievca, ktore by nechcelo od chlapa len peniaze ;)

asdfghjkl

ked 50na50, tak nech mily chlapec si da so mnou aj antikoncepciu na polovicu, predsa aj on moze byt rad že tu nebehám s bruchom :)