Výdavky a vzťah

Príspevok v téme: Výdavky a vzťah
MiškaMiška

Prepáčte, ale po prečítaní viacerých príspevkov niektorých mužov, po prečítaní mnohých článkov na internete sa vraciam na fórum s novou otázkou.
Neviem do akej doby sme to prišli, ale vidím, že dnešní muži skutočne nie sú ochotní investovať do partnerky ani vzťahy čo i len cent. Čítam, že žena a muž majú platiť striedavo na posedeniach v kaviarni, večerách a pod.
Ja nepatrím medzi zlatokopky skutočne, ale myslím, že žiaden normálny pár nechodí každý druhý deň po podnikoch, ale idú si sadnúť sem - tam niekam. Príde Vám skutočne tak neskutočne náročné, milí páni, pozvať svoju partnerku a ukázať jej, že je pre Vás viac než sex. objekt a dať jej najavo, že si ju vážite viac a veľmi radi jej urobíte radosť nejakou dobrotou, občas nejakou cukrárňou a pod. bez toho, aby ste automaticky čakali, že ona to bude striedavo robiť Vám?
Nevravím - ak ide o drahé dovolenky, výlety a pod. chápem, že sa treba na niečo takéto zložiť, ale, preboha, také veci ako káva v kaviarni?
To už sú koho názory, že striedavo platiť? To píšu ľudia, ktorí už spoločne žijú v jednej domácnosti a hospodária, zarábajú rovnako? Či to píšu chlapi, kt. nedávajú žiadne záruky žene a jediné čo jej ponúkajú je sex?

Okrem toho by som rada vedela názor žien i mužov ako vidia spoločné hospodárenie v spoločnej domácnosti a bývaní...Z môjho pohľadu by sa mali obaja partneri otvorene rozprávať o príjmoch a výdavkoch a výdavky na jedlo, nájom a pod. prispôsobiť príjmu partnerov - aby ani jeden nebol škodný (jeden značkové oblečenie, druhý ani na rožky po vyplatení)...

Ja som študentka, stretla som sa, bohužiaľ, so slušne zarábajúcim mužom, kt. toto odomňa po čase vyžadoval...všetko 50/50. Jeho názor na spoločné bývanie - vraj partnerka nemá právo vedieť koľko zarába a je jedno ak zarobí partnerka menej, má platiť presne 50/50...kde je rovnoprávnosť, ľudskosť, láska?

xdavidx

nemyslim si ze normalny chlap co chce nejaku zenu nie je ochotny pockat dlhsie ako 2 mesiace..
mozno jedine, ak by boli zavrety na samotke obaja a spoznali sa na 100% :D

MiškaMiška

Agnes998
Ďakujem ti veľmi za tvoju správu, ktorú si mi tu napísala, ďakujem hlavne za tvoju úprimnosť. Začala som nadobúdať dojem, že snáď už len ja môžem mať takúto smolu. No hlavne ma potešil koniec tvojej správy - že si našla v dnešnej dobe ešte gentlemana. Dala si mi tým veľmi pozitívnu nádej, že takí ešte nevymreli a že naozaj človek musí len nabrať síl a poslať žrgloša kade - ľahšie čím skôr (nech to bolí ako bolí, nech bol sex či nebol). Veľmi ti želám, aby ti tvoj vzťah vydržal a bola si šťastná. Ani nevieš aký pozitívny úsmev na tvári si mi momentálne vyčarovala - na jednej strane pocit, že nie som jediná, kt. sa s niečím podobným stretla a na druhej, že je stále nádej, že spoznám muža, ktorý si ma bude vážiť a dá mi pocítiť, že som pre neho milovanou osobou.

MiškaMiška

slnovrat
Máš pravdu, lepšie, že to skončilo čím skôr. Len k tomu sexu - nuž asi nie som z tých, ktoré sex vnímajú s kýmkoľvek a kedykoľvek...možno práve tam je problém, prečo sa cez takéto sklamania prenášam tak ťažko. Nie každá žena totiž berie sex ako "zábavu"...niektoré to dosť mrzí, keď to dopadne neskôr takto. Je to skôr o nejakých vnútorných zásadách, že každý pozeráme na sex trošku inak a poniektorí neradi zbierame sex. partnerov a veríme, že práve ten, s kt. sa to stane bude ten na celý život...

Agnes998

MiškaMiška ja som mala presne takého istého. Nebola som zlatokopka, keď sme sa zoznámili, nevedela som koľko zarába, mal starého žiguláka, obyčajné oblčenie, býval v podnájme v jednom byte s troma kamarátmi. Vôbec nič na ňom nenaznačovalo že dobre zarába. Koľko zarába mi povedal sám, po asi 3 mesiacoch, hoci som sa ho nepýtala, zarábal 100 000 Sk v hrubom. Ja som vtedy zarábala 15 000 v hrubom. Jeden jeho spolubývajúci sa odsťahoval, nasťahovala som sa k nim ja. Bývali sme v jednej izbe v 3-izb. byte. Nájom sme platili úplne presne napoly. Do čajovne som ho nikdy nedostala, lebo že to je drahé a čaj si môžem uvariť aj doma. Do kaviarne posedieť takisto nehrozilo, preboha on to nebude platiť. Keď chcem kávu, nech si ju kúpim a spravím doma a nech mu dám s týmto pokoj. Hlavne nech si od neho nevezmem cukor do nej, lebo to by sa mu nepáčilo, to by chcel potom preplatiť. Myslím to vážne, potraviny sme si kupovali každý zvlášť. Ja som mu občas zjedla rohlík či syr, on to potom chcel preplatiť. Bola som vtedy na neho strašne naštvaná a hrozne som na neho nakričala, pretože ja som mu často kupovala nejaké drobnosti a minula som na neho viac peňazí ako on na mňa a ešte som mu mala platiť. Ale on to bral tak, že ak som mu niečo kúpila, tak je to moja chyba, lebo som blbá a tak mi treba. On mi nekúpil nikdy nič a hotovo. Bol to strašný vzťah, stál ma kopu nervov. Dobrá správa je, že stále existuju normálny galantní muži. Jedného takého mám teraz doma. Niečo také ako pozvať ma na kávu alebo jedlo je pre neho samozrejmosť. Často mi kupuje darčeky. Nečaká, že ja jemu budem kupovať rovnako drahé, to by som si nemohla dovoliť. Takže moja rada je - lakomca kopnúť do prdele a pohadať niekoho normálneho.

slnovrat

Veď v pohode, ste dospeli ľudia, môžete mať sex kedy uznáte za vhodné :) len ide o to, že za dva mesiace človeka nespoznas dostatočne na vzťah, mohlo prist čokoľvek negatívne, nielen zgrlostvo, netreba to brať tak že si niečo stratila , veď ste sa len spoznávali. Dva mesiace je nič. Ale ty máš cennú skúsenosť. Že nemozes veriť chlapovym rečiam pred sexom, a že nechceš chlapa čo bude na tebe šetriť. Si predstav že by si s ním bola dlhšie, namotana a až potom si to uvedomis, zabitý čas. Len sa na nom zasmej a chod ďalej.

MiškaMiška

slnovrat
Nakoľko mi tu bolo povedané, že "dramatizujem" nebudem už viac túto tému rozvíjať, pretože ťažko niektorí pochopia, že človek možno len chce vedieť čo je prípustné a čo nie je a vôbec nepotrebuje žiadne lutovanie a pod., skôr len vedieť ako to vidia nezainteresovaní ľudia.

Len jediné ti poviem - 2 mesiace sú krátko, no pre muža už pridlho bez sexu. Čiže nezostáva ženám nič iné ako "dúfať", že po sexe sa chlap nezmení na úplne iného ako sa celú dobu prejavoval...
Reálne by som chcela vidieť chlapov, ktorí by po takejto dobe doslova nečakali už sex...je to smutné, ale už len štatistiky dokazujú, že muži reálne reálne po takejto dobe očakávajú, že ten sex do vzťahu príde.

slnovrat

Miška, ked vtáčika lapaju, pekne mu spievajú...a dva mesiace, to je nič. To je stale začiatok vzťahu, ak sa to po takej krátkej dobe dá vôbec vzťahom nazvať.