Ina žena, neviem čo ďalej?

Príspevok v téme: Ina žena, neviem čo ďalej?
OndrejP.

Zdravim,
Pretym nez ma vsetci odsudite tak si aspon precitajte moj pribeh dakujem. Takze mam priatelku 4roky, boli sme spolu celkom stastni aj ked ma to uplne nenaplnal ten vztah, ale uz som si nevedel inu zenu pri sebe predstavit a vzdy som si hovoril ze to co ma trapi sa predsa spravi. Preto som uz v hlave planoval aj spolocnu buducnost a pod. Nejak pocas tych rokov sa mi stale natlacali nejake zeny do zivota a pokusali ma, no nikdy som to nespravil a nepodviedol, z niektorych zien mi niekedy dochadza zle, pacia sa mi slusne zeny. No pred nedavnom som stretol jednu zenu, ktoru ked som zbadal som myslel ze z z nej odpadnem, bola pekna krasna - (ale to je vela zien hl. na slovensku) ale to co z nej vyzarovalo z toho som bol uplne paf, v jej pritomnosti som mal stale zvlastne pocity... a po case som zistil ze ona ma tie pocity rovnake, pritahovali sme sa hned ako dva magnety sam som tomu nechapal.. nemohol som prestat na nu mysliet, branil som sa tomu vsetkemu, ale napriek tomu som ju tuzil spoznat blizsie co je to za osobu, a zistil som splna do bodky vsetky idealy mojej vysnivanej zeny (aj ked som si stale myslel ze tou vysnivanou je priatelka) no pochopil som pri tejto zene ze nieje. Zistil som ze si skvelo rozumieme ako s nikym predtym, bola to sila pri nasich rozhovoroch. Potom som uz skutocne na nic nedokazal mysliet iba na nu, zalubil som sa do nej a ani neviem kedy to vlastne prislo kedze vnutorne som sa tomu velmi branil. Uplne som sa nechal unasat citmi, a zacal som podvadzat priatelku raz, druhy krat stale, premilovali sme vela noci, chodil som stale za nou stretavali sme sa pochopil som ze to musim zacat riesit ale nedokazal som opustit priatelku, mozno poviete som zbabelec ano som, jednoducho nemam na to gule!!! Ta druha sa nahnevala a prestala ma kontaktovat, myslel som chvilu ze zomriem, no po par mesiacov sa nas kontakt obnovil. A ja som stale tam kde som bol, stale na nu myslim nemozem prestat, ked sa stretneme nemozem prestat ju bozkavat, dotykat sa jej. Strasne po nej tuzim a myslim na nu predstavujem si ju. No stale som s priatelkou. A asi by som neprezil kedy ta druha so mnou zas prerusila kontakt, bojim sa toho.
Co mam robit? nechcem byt medzi dvoma zenami potreboujem tu druhu, ale priatelka mi dava taky pocit istoty som s nou rad aj ked myslim na druhu uz nevladzem som stale v strese koli tomu. Dik za nazory

kafe

Ondrej "musim ostat s priatelkou predsa len sme toho prezili, rodiny sa uz poznaju.." toto je minulosť, ktorá ťa k priateľke púta. Ale prítomnosť a budúcnosť s ňou je... nevábna - "kurnik ja vobec nesom stastny to mam byt tak cely zivot". Ty to aj vidíš, vnímaš to, ja len nerozumiem, na kieho šľaka sa kŕčovite držíš minulosti, ktorá ti nič nedáva, alebo aspoň nenapĺňa ťa tak, ako by mohla. Ty si myslíš, že ak zostaneš s priateľkou, že ona ti nemôže dať kopačky aj napriek tomu, že ste spolu už dlho a rodiny sa už poznajú? Ani v priateľke nemáš žiadnu istotu, môže sa s tebou kľudne rozísť ona, či už pre tvoju neveru alebo pre iný dôvod (napr. že neni s tebou šťastná, lebo na vzťahu nepracuješ, len pasívne prijímaš).
"Ta druha si poviem co ak to je z jej strany len chvilkove, je pekna zena ma vela kamaratov, mozem jej verit ked ju nepoznam poriadne?" Ty si skutočne tak natvrdlý alebo to len hráš? Nikto ti na začiatku vzťahu nepovie, či bude do konca života, či skončí manželstvom alebo sa po čase rozídete, o tom preboha vzťah je - aby sa dvaja ľudia spoznávali a zisťovali, či dokážu spolu fungovať ako pár. Ty si zistil, že s priateľkou nie si šťastný, to už vieš s istotou povedať teraz, že to neni ONO. A ak chceš do hocijakého ďalšieho vzťahu vstupovať IBA s istotou, že toto už bude do konca života.. ako som už napísala, ty nemáš gule na to, byť šťastný a radšej sa chceš s istotou trápiť vo vzťahu, ktorý ťa nenapĺňa. Nie, toto nepochopím. Ľudia si naozaj radi ubližujú a prečo sa v tom ubližovaní sebe samému tak vyžívajú, to proste nechápem.
Ako na zlatej tácke si dostal možnosť byť so ženou o akej si sníval a prežívať život naplno, ako sa podarí len málokomu. Ale odmietaš to. Prečo nemáš odvahu ísť do vzťahu s tou novou babou?

piktogram

nechapes, nechces chapat. len sa chces lutovat.. vsetko co si doteraz napisal srsi sebalutostou..

nebavi ta byt furt tvrdym chlapom. prekvapenie: tvoju priatelku tiez nebavi byt stale "dokonalou" priatelkou, zenou, co bude vsetko zvladat, este sa k tomu usmievat a zodpovedat vsetkym nezmyselnym (aj od teba) poziadavkam. nebavi ju chodit von, ked mala tazky den a chce ostat doma. ale kvoli tebe ide. nebavi ju prist k tebe, ked je unavena na smrt, ale ma ta rada a chce ta aspon chvilu vidiet. mozno to bol dovod, preco ona spravila, co spravila, nemyslis?!

tvoju milenku tiez nebavi byt tvojou milenkou, ak chce byt tvojou priatelkou. nebavi ju stale na teba cakat, pocuvat v jednom kuse tvoje vyhovorky, preco si este situaciu nevyriesil. nebavi ju cakat, kedy si na nu "ukradnes" cas, kt. si jej ochotny dat. hlavne ked tvrdis, ze chces od nej viac.

v podstate by naozaj bolo najlepsie, aby ta nechali obe. potom by si mal naozaj dobry dovod sa "ooohromne" lutovat. to ti zatial ide najlepsie.

p.s. nieco ti poviem, a ber to ako postreh od niekoho, kto uz si v zivote niecim presiel. v trojuholniku VZDY jeden trpi. inak to nejde. jedine, co sa da urobit je vyriesit a nechat ist- so ctou. aj ked vam uz dnes toto slovo nic nehovori, nic neznamena. nic lepsie sa urobit neda. cakat donekonecna na nieco, co mozno nikdy nepride (riesenie padlo z neba) je nielen nezmysel, ale aj strata casu, nielen tvojho, ale hlavne vsetkych zucastnenych (nemas pravo niekomu "kradnut" jeho cas na stastie, hlavne ak uz vies, ze ho/ju uz nechces). zivot mas len jeden. ak si ho chces posrat, prosim. ale potom nemas pravo fnukat, vybral si si sam. koncim, dalej nema pre vyznam s tebou stracat cas. rad si tu dostal viac ako dost, no reagoval si len na tu, kt. ti pomaha "hoviet si" vo svojej sebalutosti.

Aja02

Cicvor, tak mu daj už konečne nejakú radu, lebo zatiaľ si mu nič neporadil, iba si ho podporil, poľutoval a tých, ktorí ho nechválime si nazval frustrovanými. To nie je len o morálke, je to o zodpovednosti a úcte voči partnerovi, ale to ti asi nič nehovorí. Ty si tiež nechal priateľku kvôli inej, keď ho tak obhajuješ?

cicvor

...A v konecnom dosledku - nikto normalny nechce vedome ublizovat druhym. Kazdy primarne hlada len harmoniu, aby zil spokojny a naplneny zivot. A na tej ceste za harmoniou sa odohrava proste vselico, aj smutne a neprijemne zazitky. Kazdy to tak ma.

cicvor

Ondrej:

Si proste vo velmi komplikovanej zivotnej situacii, ktora sa neda instantne vyriesit podla nejakych moralnych zasad. A ludia ktori si myslia, ze nejake moralne zasady je lahke dodrzovat za kazdych okolnosti, este nezazili tu skutocne tazku zivotnu situaciu.

Podla mna si inteligentny clovek, pretoze si to uvedomujes a hladas vychodisko take, aby nikto netrpel, vratane teba samotneho.

Samozrejme ze sviniar nie si, nadavky do sebcov atd. su len klise od ludi, ktori si myslia ze cely svoj zivot konali a budu konat len v sulade s tymi najmoralnejsimi zasadami.

OndrejP.

cicvor ma pravdu, je skor mozno lepsie sa opytat a pochopit a hned hadzat sudy a povedat urcite to tak je bo toto henti tamto.....
Keby som nepovedal ze priatelka nieco uz vytrelila klamala mi a pod. tak zas len ja zen najhorsi, ale nieje to tak... ako pise cicvor tazko odhadnut situaciu a ludi a preto aj tazko radit. Ja som si nikdy nemyslel ze sa v takej situacii ocitnem a zrazu budem za najvacsieho sviniara pod slnkom. Inak ja sa nelutujem a nehram na chudacika ci obet ale ma TO TRAPI !!! a aj to preco sa neviem tak razne rozhodnut a pod. Niekedy si poviem musim ostat s priatelkou predsa len sme toho prezili, rodiny sa uz poznaju a pod. Ta druha si poviem co ak to je z jej strany len chvilkove, je pekna zena ma vela kamaratov, mozem jej verit ked ju nepoznam poriadne? su to veci ktore mi denne behaju hlavou, ale co ked na nu musim mysliet neustale a predstavovat si chvile ako sme spolu niekde alebo ideme niekde spolu a sme spolu stastni smejeme sa, milujeme sa a pod., rozne obrazky mi behaju v hlave, ale potom ma akoby nieco kopne ze preber sa realita je moja priatelka. A potom sa chvilu snazim pri priatelke nevnimam okolnosti, a zrazu sa zastavim a poviem si kurnik ja vobec nesom stastny to mam byt tak cely zivot? Chyba mi ten dotyk ktory tak zahreje a pohladenie ktore uspi. Ved som len clovek, niekedy ma nebavi byt zodpovednym a tvrdym chlapom. Ano tento pribeh je o mne, jadne teraz mi pekne ponadavajte do sebcov, ale ja pisem pribeh o sebe o svojich pocitov a p veciach ktore riesim v hlave, je to moja hlava ktora mi casto krat nedava zaspat a nie niekoho ineho. Preto pisem teraz o sebe, a aj to ze ublizujem dvom zenam ma trapi a mija hlava si to tiez musi niest. Dakujem vsetkym

whiteamerica

OndrejP.

podla mna si homosexual, respektive GAY
a vies preco?
nemas ksicht na to povedat ZENE co robis.
tj. si metrohomogay :D
proste odvaha na urovni 2rocneho decka, ktore je homo...
ksich na trtkanie, to mas :D ako zajacik :D
a zeny takychto vy chcete, no pekne.. pekne pekne :D

cicvor

Ebinka:

A co ak aj ona pozna nejakeho muza, ktory ju zaujal ? Alebo spozna v buducnosti muza, ktory pre nu bude tisickrat lepsi nez toho co ma teraz ? A nakoniec vysvitne ze to podvadzanie zo strany aktualneho priatela bolo vlastne vyslobodenim pre vsetkych, pretoze on sa dal dokopy s niekym koho chce viac a ona najde lepsieho muza :D...Zivotne scenare su nekonecne, moze to mat strasne vela variacii.

Aj v urcitom okamihu subjektivne neprijemna udalost moze v buducnosti priniest pozitivny dopad pre zivot...

Bambullina

zrejme si s tou druhou zazil lepsi,vasnivejsi sex al. emoc. blizkost ,to co ti s tvojou priatelkou chybalo a mozno si aj dufal pocas vasho vztahu ze sa to zlepsi...Je evidentne ze nieco stradas v tomto vztahu .Mala som podobny problem len pozadie bolo odost komplikovane ,rozhodla som sa pre toho druheho a som s nim uz 7 rokov ,mali sme kopec nepriazne,prekazok,...ale vasen,a spolocne emocionalne prepojenie kt. sme vtedy objavili nas drzi a stmeluje dodnes...