Neviem ovládať výbuchy hnevu, som agresívna, podráždená

Príspevok v téme: Neviem ovládať výbuchy hnevu, som agresívna, podráždená
DenaFilth

Mám 18 rokov a neviem čo zo sebou. Vie ma všetko vytočiť, aj obyčajne maličkosti ako klepkanie nechtami, opakované zvuky. Keď sa vytočím neviem sa za dlho ukľudniť. Keď sa hádam s priatelom neviem prestať, som ako zbesilá, ked mi nepovie čo chcem počuť začnem byť až agresívna, ale v tu chvilu si to neuvedomujem, ked sa ukludním tak si to uvedomím, začne mi byť luto a pzačnem plakať, potom som zo seba znechutená a mám take depresivne nalady. Keď nie je niečo podľa mojich predstáv, som v strese, keď nemám niečo dohodnuté, nestíham, som v strese a okamžite nervozna, kričím, plačem, dokonca aj ked niekomu niečo vysvetlujem a sproste sa spýta že stále nechápe začnem nerváčiť. Chcela by som sa zmeniť kvoli duševnemu pokoju, priatelovi, a rodine, lebo na nich to vplýva asi najviac. Moja mama má podobný problém, neviem či podvedome po nej ,,opakujem" alebo čo.. Neviete čo by mi mohlo byť? Ako by som to mohla riešiť?

Jedlo

ano, aj mňa hneď napadla táto osoba. zvlášť keď mamča napísala, že mu chýbali nejaké živiny. lebo na toto lekári úplne kašlú. pozrú na teba a hneď prvý je recept. ja som u LA bola s dcérou pred nejakými štyrmi rokmi. sťažovala sa na úzkosti a celkove sa veľmi zmenila, bola taká bez života, bez nálady. vraj to boli depky či čo. nerozumiem tomu a dosť som bola aj na dcéru nahnevaná že sa nevie sama vzchopiť. až LA mi vysvetlila že to je vraj strašné ten pocit a že ona to sama nedokáže zmeniť. sa priznám, že som tomu zo začiatku ani nechcela veriť. a potom ma zase prekvapilo keď dcéra od nej užívala lieky že kázala užívať aj všelijaké minerály atď. no fakt som to vtedy pokladala za zbytočné a najskôr som to ani nekupovala. ale ona to zistila a sprdla nás. potom to muž kúpil a keď dcéra začala užívať všetko čo jej nakázala tak sa to konečne pohlo k lepšiemu.
s takými problémami ako mala moja dcéra vraj ľudia chodia k psychiatrom a tí do nich cpú lieky na mozog. ale vitamíny im nepredpíšu. veď to je choré.

amanda23

mamcaaa, nie som jasnovidka:D, ani by som nechcela byt:DDD ale jedina psychologicka, ktora dokaze prist na taketo veci a aj to vyliecit je iba pani Lubka A. z BA, aj ja som jej pacient:D

mamcaaa

amanda, ako to mozes vediet, ty si jasnovidka? ta nasa psychologicka u ktorej sme boli my robi v bratislave. je to uz starsia osoba, no prekvapilo ma ze je v liecbe velmi moderna. mali sme stastie ze sme na nu natrafili. bol to len taky vystrel naprazdno nemala som na nu ziadne referencie. len som mrkla na jej stranku a nejako ma to hned oslovilo. dobry napad to bol, to je pravda. lebo po tych liekoch od doktora len stale spal a zacal mat problemy s jedlom a stolicou. teraz je uz konecne doma klud. a si predstav ze ako malo stacilo, len nejake mineraly ci co a za par tyzdnov sa to upravilo.
toto fakt nechapem co sa to uz deje ci ty lekari nevedia zistit ze v tele nieco chyba alebo im fakt na tom uz celkom nezalezi. ved ani ja nie som odbornik na jedlo tak ale doktor by mal vediet poradit ci ni? napriklad detska lekarka mi v zivote na tuto temu nepovedala jedine slovo. len napchala recepty a mohla som pelasit do lekarne.

amanda23

super mamcaaa, keby si ho chudaka vzali na paradu psychiarti, o chvilu by bol z neho "kalerab", ich dozivotny pacient a nestastny clovek po cely zivot. Strasne zle sa mi pocuva o detoch, do ktorych v utlom detstve pchau antidepresiva - utlmovace na tieto poruchy. Asi tusim, u akej psychologicky si bola, to bola najlepsia volba :D A pritom vidis, ake jednoduche a lekari by mu na toto dozivotne neprisli...

mamcaaa

no velmi mi to pripomina reakcie nasho syna pred liecbou. nedalo sa to uz zvladnut, tiez vybuchoval, zuril, vsetko ho rozculovalo. niekedy som z neho uz aj ja mala riadne nervy. nakoniec mu dala lekarka lieky na ukludnenie, ale bol z toho ako opity. boli sme aj u nerurologa a ten nam tak ironicky povedal ze nech s nim teda ideme k nejakemu sarlatanovi. to ma dozralo, dosla som domov, sadla k pocitacu a zacala hladat psychologa. natrafila som hned na dobru psychologicku. dala mu nejake prirodne lieky a vitaminy a do mesiaca ako keby utal. zistila ze ma nejaku poruchu vstrebavania nejakych vitaminov alebo nieco take, presne si nepamatam. tak teraz davame pozor na to a chalan sa drzi.
u teba moze byt nieco podobne. psychologicka hovorila ze to ma vela deti aj malych a preto su akoze hyperaktivne ale v skutocnosti im len chybaju nejake konkretne veci.

ssano

podla tvojho mena usudujem ze mas blizko k metalovej hudbe..tak si pust na plne pecky to co mas rada a vykric sa pri tom a bude ti fajn... :)a ked nie tak cvokar a ten z teba urobi zeleninu :)

DenaFilth

áno beriem, ale toto sa mi dialo dávno predtý.. a ani ju nemožem vysadiť, inú možnosť nemám a proste ju brať musím..ale viem že to nie je tým spôsobené, lebo sa toto u mňa prejavovalo už dávno pred tým