Zdravim, mam 20r, studujem na matfyze, pravidelne cvicim asi 5 rokov... Problem je v tom, ze mam uz 20r a stale som panic, dokonca som sa v zivote zo ziadnym dievcatom nebozkaval, gay urcite niesom :) Zacinam sa bat toho, ze dokonca zivota ostanem sam. Vcera sme boli s kamaratmi v BA na diske, a tancoval som s velmi peknym dievcatom, kecali sme spolu a uz ked sa schylovalo k bozku, vycuval som, a celu noc som sa tej babe vyhybal. Proste mam nejaky psychicky blok. Vedeli by ste mi s tym poradit? Mam vyhladat psychologa?
20r a stale panic
MatusK rychlo zbal nejaku babu na diske alebo aj na ulici, to je jedno, len rychlo lebo nezapadas do konvencii spolocnosti a budes mat odtatu hlavu. Mas 20 tak si uz stary na prvy sex. Ponahlaj sa, cas bezi!
Ale nie, vazne, co je natom, ze si nemal este babu. Mas cas. Napisane to na cele nemas a nik to o tebe nevie, tak co? Bud v pohode, ako tu uz pisali su aj starsi. Kazdeho je to osobna vec, kedy na to pojde prvykrat a s kym. Urcite nehladaj stetky a diskotekove dievky, ktore to robia s kazdym, este by si nieco chytil. Zostan pokojny, nic ti neutecie. Len ked mas zaujem o nejaku kocku, tak sa cin. Ale ked, nie tak nie. Netreba sa do toho silit, lebo sa ti sex zhnusi a bude to len horsie. Rady dpk1 si nevsimaj, jeho najvacsim problemom v zivote bolo len to, ze bol panicom. Kto nema v hlave, tak ma v g....ch. :D
ja suhlasim s dpk mozno nie tak 100% ale ma pravdu... tieto zamilovane pribehy s telky do velkej miery produkuju takychto ludi... videl som to vela krat ako si proste ludia nahovaraju blbosti typu ze to bude ta prava a tak... ja som si to tiez hovoril do 20tky potom ta prava prisla no a asi o rok aj odisla.. a ja sa niekedy smejem sam na sebe ako som si to cele predstavoval :) .. nehovorim ze si ma nejaku zaplatit ale normalne by sa mohol s nejakou spoznat, s nejakou ktora mozno nie na 100% zodpoveda jeho predstavam... taketo rozmyslanie je normalne tak do 18tky potom mi to uz pride trosku chore...
Nejdem sa prikláňať k žiadnemu z názorov, ani k tomu o bezbrehej láske a čakaniu na tú pravú, ani nie k tomu úplne pragmatickému. Len taká menšia úvaha. Za predpokladu, že si sami vytvárame svoj budúci osud, svet do ktorého sa narodíme..aký by to mal byť svet? Svet čistých citov, kde láska je celoživotnou záležitosťou, alebo svet profesionálok, zaúčajúcich mladých mužov do tajov sexu, odovzdávajúcich im know-how..?Z ničoho nič nevznikne a z podobných úvah sa tvorí budúca realita. :o) To len aby sme sa raz zase nečudovali, že do akého sveta sme sa to zrodili a KTO môže za to, že sa tam nedá dýchať.
Olivienka, ako krasne a pravdivo si vec zhrnula prvej polovici tvojej prvej vety.
Presne tak, ako zena,nemas ani potuchy, ake psychicke procesy sa odohravaju v muzoch a co vsetko tieto procesy podmienuje a ovplivnuje.
A neustale cakanie na prvu lasku, mat zensku bytost akobmodlu a pozerat sa,ba,nu z dialky...to presne dopadne ako v tom mojom romane alebo prispevku od Agnes. To je na rozdiel od vasich bajok realita.
Chalan potrebuje popostrcit, inak sa mu to tazko vypomsti, to nie je strasenie ale HOLY fakt. Ist za "profesionalkou" je stale lepsie ako teoretizovat a filozofovat a dopadnut presne podla toho mojho romanu. Chalan potrebuje vyskusat babu, je najvyssi cas, a nech sa vam to pre mna,za mna javi smiesne, hlupe ako zo stredoveku opak je pravdou. A ja dufam ze tato diskusia ho nevystrasi, ale presne naopak...VYPROVOKUJE k cinom, ze bud najblizsie od peknej kocky na diskoteke nezdrhne, alebo prinajhorsom sa k tomu postavi radikalne.
Na zaver taka informacia,ako z noveho casu: vedeli ste ze vo francuzku pride nejak kazdy 3ti ci 4ty chalan o panictvo s,heeeereckou? :).
Mne sa to praveze paci, ale 20rokov je nic, moj bracho ma napr. 28 a je tiez panic he ,slusny chalan sportovec atd ale nevie asi ako na baby, je mi ho v tomto aj luto ale kazdy si musi poradit sam. Inak chalani pisete o tom ako o nejako dificite, ja som baba a bolo by mi sympaticke ak by mi povedal chalan ze to este nerobil, aj keby mal dajme tomu tych 28.. Len by som sa potom asi bala aby ho nelakali iné :D Nemate sa za co hanbit, ja to vidim tak ze sa zvysuje vasa kvalita!!! aspon u normalnych bab ako som ja :D jasne ze baba, co caka od frajera ze ju bude hned profesionalne pretahovat a kde viac menej ide vo vztahu viac o fyzicno a pritazlivost, ako porozumenie atd, tak jej by zrejme taky nevyhovoval..
BTW sex je pre mna velmi dolezity, ale rozmyslam aj hlavou a ked chce clovek s niekym vydrzat dlhsie nemoze tam byt len super chemia a sex ale hlavne porozumenie!!!
Cize tak chlapci, :D Budte pysni ze ste aki ste !! Lebo dnesni mladeznici, sice aj starsi,, na tyckuuu, len sa predvadzat atd atd, uchytite si tu spravnu pre vas a budete spolu, nou stres! ;)
Vsetko ma svoj cas a kok-----y ze privat atd, neviem kto to pisal, ale ti asi pere chlapče :D jake rady hehehe,, isto nie,, ziadny privat a kurv---iska za prachy, pekne poškaj na svoju drahu a nebudes este platit za to dakej bitch, inac predpokladam ze by sa ti mozno ani nepostavil kedze moc "uvazujes" :D
tak ako v uvode i na zaver, ja davam LIKE vsetkych panicom od 20 vyššie:) a tak do 40 rokov hehehe :D
Potom uz je to asi vazne nieco ale to nejdem uz analyzovat na dnes stačilo :D
Lučim sa caute_)))
matus, ja som o panictvo prisiel na priváte v 25, stálo ma to 100 euro, pre úplnu istotu som si dal este viagru,... pre mna táto volba bola najlepsia, so slapkou som bol uplne uvolnený, ziadny stres, tam sa nemusis zatazovat vecami ci sa ona spravi alebo ci sa ty spravis, je to diskretne takze aj keby si "vybuchol v posteli" nikto ta nebude ohovarat atd,... pohlavnu chorobu som nechytil, jasne vesteko s gumou musí byt
potom som sa sexualne uz rozbehol, ten stres uplne opadol, nasiel som si priatelku atd
Vojto...citas prispevok od Agnes? :). To je proste realita. A to sa stane s Matusom, tebou a dalsimi milionmi, ked vypustite mladost. Budete to chciet dohnat ako 30 a 40 rocny...co sa vsak nikdy nepodari...pretoze to sa dobehnut neda, nie je to totiz o pocte bab ktore ti prejdu postelou...je to o tom ci si v puberte a postpuberte psychicky vyvvijal ako je zdrave, alebo nie. A tomuto vyvinu potrebuje mat mlady muz realne slusenosti zo vsetkymi tymi prvotinkami...prvy bozk, chodenie, sex, prvy velky rozchod a pod. A to sa dobehnut neda, pretoze cas a pubertu nevratis.
ako žena asi nie som 100% kompetentná posudzovať, ako to v reáli funguje u chlapov, ale ten román, čo tu napísal dpk, je slušné vymývanie mozgu. Matus, okamžite ho poslúchni a bež za prostitútkou, inak do rána zomrieš :D
moja rada je taká, že polož si otázku, či si tú babu naozaj chcel pobozkať, alebo si len usúdil, že patrilo by sa, lebo to tak "všetci robia", alebo patrilo by sa, lebo v 20 rokoch byť panic je "spoločensky neprípustné". ak si s ňou tancoval a kecal, tak asi neviemaký plachý nebudeš. proste si asi typ, čo sa naozaj potrebuje zaľúbiť a čaká na tú pravú (to hneď neznamená pravú na celý život, ale dostatočne pravú na to, aby ti bola blízka). to nie je žiadne romantické klišé, nie každý sa dokáže olizovať s hocikým na počkanie.
základ je nerobiť nič len preto, že si myslíš, že "by si mal".
Poznam jedneho co dosiel o poctivost v 28 a zaplatil si na to kurvu. Potom si nasiel velku lasku, boli spolu niekolko rokov, ona ho podvadzala, on jej vsetko odpustil. Nakoniec ho aj tak opustila. Teraz ma nejak 38 a klati jednu zenu za druhou. Teda ani nie "za", lebo ma stale aj niekolko naraz. Vybera si mlade, stare, ale vacsinou prave tie starsie, lebo tie uz nemaju vela moznosti vyberu, zaroven nechcu dalsie deti lebo uz dve-tri maju a zaroven su uz aj v menopauze takze dalsie ani mat nemozu. A to jemu vyhovuje, nechce ziadne zavazky, nikdy nechce deti. Tebe radim, prestan sa bat, najdi si nejaku babu, co o tebe bude vediet ze si panic, nebude jej to vadit a bude mat s tebou trpezlivost. Tvoj vek je este ok, ale necakaj moc dlho, lebo kto pol zivota precaka na prvy sex byva potom zakomplexovany a slahnuty, ma pocit, ze musi vsetko dohnat a klati jednu zenu za druhou. Ten moj 38 rocny kamarat sa sprava jak 16 rocny pubertiak, chodi na diskoteky, bali zeny. Az si v 50-tke zmysli, ze by mozno chcel aj rodinu, bude uz neskoro. Mozno sa mu aj vtedy podari najst si nejaku s ktorou bude mat deti, ale v tom veku to uz je onicom, uz nevladze, bude to proste uz viac dedek ako otec. Neuzije si to ani on, ani tie deti z neho plnohodnotneho tatka mat nebudu.
no dobre, v tom pripade, ak sa chce posunut dalej, tak hej, nech si ide na privat :)
len ho to nieco bude stat :D okrem par smiesnych eur, mozno aj nejaky ten suvenir vo forme pohlavnej choroby :D
takze risk-zisk, tiez to tak beriem..
islo mi len o to, ze pre kazdeho je nieco ine. pokial teraz kazdy chce prachy a je ochotny pre to a jvrazdit (metafora na robim hocico, len aby som prezil, tj. privat napr), tak to neznamena, ze 100% ludi ma rovnake "pudy"
podla mna je to o genetika + vychove..
pisal som podla seba, napr som o 4r starsi, tiez som na zeny, ziadny homo, ani nahodou (ani zo zvedavosti yb som si nepustil take videjko, aby som to dostatocne jasne zdoraznil), zenu povazujem za najdokonalejsi dizajn, ktory vesmir/Boh stvoril, bezpochyby :D avsak mam aj svoje .. hmm plany?sny? cokolvek, asi chapes, a tak zijem, to je pre mna osobne prirodzene a nic potlacat nemusim.. proste nemusim :) verim ze je to mooj "state of mind" alebo proste, pohoda.. ale zase mam ine extremy, tak ako jest nekonecno cokolady, tak aj extrem "1zena na1zivot" ale som s tym v pohode :)
nemam deficit, a nikdy mat nebudem :) proste len preto, ze viem co chcem..
preto to tak obhajujem :D lebo ma to proste bavi :D
ale beriem aj tvoj nazor, mas pravdu, ze on to potrebuje.. prispejme mu :D