Prosim poradte.Trpim tazkymi depresiami uz asi cca 3 roky ale posledny rok som to naozaj nezvladla.Pokusila som sa uz 4krat o samovrazdu, vzdy s nadejou, ze sa to podari, nie preto, ze by som chcela na seba upozornovat.Kazdy raz som skoncila na psychiatrii. Netusim ako dalej, teraz ma opat pustili a to co som chvilu doma mam hned myslienku na dalsiu.Ako postupovat, teraz by som aj chcela zit, len netusim ako sa postavit na nohy. Ked je niekto pernamentny samovrah ma narok na invalidny dochodok s tym, ze sa zavrem doma a aspon ako tak bude zit vo svojom svete.Ked uz nech sa aspon dako udrzim pri zivote i ked nie pri plnohodnotnom.dakujem
Ako dalej?.. ťažké depresie
ale musíš mať nejaký dôvod, si nešťastná a ak áno, prečo? Napr. máš zdravotné problémy, nedarí sa ti v škole či práci, niekto ti veľmi ublížil a nevieš sa s tým vyrovnať? Chodíš na psychoterapie?
to je hrozne zlozite, uz som vyskusala takmer vsetko a vzdy ked som sa ako tak postavila na nohy, ma to prepadlo, ja som uz akoby tou myslienkou posadnuta, len odist, zabudnut a reci typu co rodina priatelia uz na mna nemaju absoltune ziadny ucinok, aj ked ma to trapi, nezabrzdia ma.Ja len neviem ako sa chranit sama pred sebou, aby som neskoncila navzdy v utave...:(((
kolko mas rokov?si zo soc. slabsej rodiny?Mas niekoho s kym sa mozes uprimne a otvorene rozpravat?
Moc ti neporadím, lebo sám trpím depresiami a plánujem samovraždu. Ja by som len chcel vedieť, akými spôsobmi si sa chcela zabiť.
prečo chceš zomrieť?