Ako dalej?.. ťažké depresie

Príspevok v téme: Ako dalej?.. ťažké depresie
nelly214

Prosim poradte.Trpim tazkymi depresiami uz asi cca 3 roky ale posledny rok som to naozaj nezvladla.Pokusila som sa uz 4krat o samovrazdu, vzdy s nadejou, ze sa to podari, nie preto, ze by som chcela na seba upozornovat.Kazdy raz som skoncila na psychiatrii. Netusim ako dalej, teraz ma opat pustili a to co som chvilu doma mam hned myslienku na dalsiu.Ako postupovat, teraz by som aj chcela zit, len netusim ako sa postavit na nohy. Ked je niekto pernamentny samovrah ma narok na invalidny dochodok s tym, ze sa zavrem doma a aspon ako tak bude zit vo svojom svete.Ked uz nech sa aspon dako udrzim pri zivote i ked nie pri plnohodnotnom.dakujem

p.d.

Ja si myslim, ze doktori maju tolko pacientov, ze ich mozu vybavit najrychlejsie tak akoze zodpovedne, ze im presrajbnu nejaky ten liek, co sa od nich samozrejme aj ocakava.
Ako fakt divne konvencie tejto doby:)

p.d.

Vies, ku vsetkemu sa mozno vselijako vyjadrit. Ak si nadpriemerne inteligentna, tak pochopis, kam mierim:)
Moju babku pred 60 rokmi raz bolela hlava. Jej reakcia bola taka, ze uz 60 rokov berie kazdy den liek proti bolesti hlavy:D

Meretseger

Viera je silná vec, to uznávam. Nech žije placebo efekt :D Hoci na ťažkú depresiu placebo by nasadil iba diletant, vtedy sa to fakt nedá. Zdochýnaš v posteli a niekto k tebe príde s lentilkou: "Tu máte, toto vás postaví na nohy..." :D Zvláštna predstava :D

p.d.

Ja si myslim, ze ak by nam Boh uz nikdy nic nedal, tak nam toho dal vela, lebo nam dal moralku. Podla mna az Boh poludstil cloveka tym, ze sa s nami vobec bavil.
A Meretseger, modlitba sama o sebe velmi nepomaha, ale viera uzdravuje a robi zazraky. Keby ste mali vieru ako horcicne zrnko a povedali by ste ...:)

Andry

Ono nikdy to bez cieľa v živote nepôjde. Ľudia prežívajú len kvôli tomu ze tu maju cieľ na zemi... Keď ho stratia, chcú svet opustiť. Nikdy neexistuje stav, z ktorého už nieto cesty späť - jedine samovražda. Ak už aj nie ste veriaci, tak zaspíte a vaša existencia teda fakt nemala žiadny zmysel. No môže byť aj taká pravda, že sme ľudia veční, pretože okrem tela a duše máme aj ducha, a ze to je dôvod prečo nás vždy niečo poteší ale len krátkodobo. Iba skutočné hodnoty ako láska sú večné, pretože ich tiež vymyslel Boha ze vssetko co vytvorime mi je len docasne.. a uspokoji nas ako alkohol, sex,... len docasne.. ale my sme vecni a preto hladame nieco vecne.. a Jediny pravy zmysel najdeme len ked najdeme Boha, a to ze on chce mat s nami vztah. A ze ked Boh na tomto svete odignorujeme, a nie on nás odsúdi ale naše skutky, skončíme tam, kde je plač a škrípanie zubami...

Meretseger

Tak, prášky šupli a do cvokárne dali aj mňa, tým sa netajím :D Ale za debila ma práve neoznačili, skôr mám problém s tým, že každý psychiater či psychológ ma po desiatich minútach rozhovoru označuje za nadpriemerne inteligentnú a mne to vadí, lebo skôr sama seba naozaj mám za idiota... Toľko chýb, čo som porobila...
Ale aby som nespamovala, chcelo by to vyjadrenie samotnej zakladateľky témy, nakoľko sa k náboženstvu utieka ona, čo vieš, možno je ateistka a iba ťa vysmeje - netvrdím, že by mala, to isto nie, koniec koncov, keď niekomu pomáhajú modlitby, tak ho nechajme v tom, no...

nirv

No ľudia, dievčina ma anorexiu, tu vedľa ma tému Výstraha. Čiže už sme doma, PPP. Kým sa nevyliecis, kým sa neprestanes kontrolovať, stale budeš psychicky nestabilná.