Pokuta za nezaočkovanie

Príspevok v téme: Pokuta za nezaočkovanie
Eva Nováková

Dobrý deň, po dnešnej gynekologickej prehliadke som bola presvedčená, že očkovanie proti vírusu HPV bude pre mňa prínosné. Následne mi lekár napísal recept na prvú dávku + podpísala som dokument (obsahoval niečo ako dohodu o očkovaní). Po prečítaní určitých štúdií som na toto očkovanie zmenila názor. Chcem sa preto opýtať, či ma za nezaočkovanie čaká finančný poplatok resp. pokuta. Ak áno, približne v akej výške.
Ďakujem:)

Barbi123

Nie, žiadna pokuta Vám nehrozí. Nejedná sa o povinné očkovanie a navyše aj Vy máte určité práva a to rozhodnúť sa alebo zamietnuť napr. aj očkovanie.Môžte spokojne odstúpiť od tzv. dohody a to bez udania dôvodu.

RNG

oprava, vyvinutu
aby ste si nemysleli, ze som zabudol slovensku gramatiku. Ale zialbohu moje stare klave prsty casto udru vedla a na tomto fore to neviem dodatocne opravit. Dufam, ze aj napriek preklepom je to co pisem citatelne.

RNG

O com sa nikde nepise, je tym, ze telo obratis aby produkovalo latky proti specifickej imunite odvratis jeho pozornost od vseobecnej imunity.
Tj nejedna sa tu len o skodliviny vo vakcinach, neucinnost mnohych vakcin ale principe, kde sice zvysis imunitu proti niecomu konkretne(pravdepodobne, nie vsak isto) ale odv5ratis pozornost imunitneho systemu od inych, dosial nie nebezpecnych infekcii.
Naviac viacero vakcin zlozene dokopy ma podstatne viac skodlivych ucinkov a treakcii, ak vakciny jednoduche. A ked vidim davat 1 roznym detom, co maju este dost slabo vivinutu imunitu hexavalentne vakciny, tj utok na 6 frontoch odrazu a ovela vyssie davky zamorenia, chapem, preco maju deti dnes 50% alergii, co som za mojho detstva nepoznal.
POkial budyu vyrobcovia vakcin maskovat obsahy, skreslovat statistiky a davat do vakcin zbytocne jedy a geneticky modifikovane materialy, tak do mna nikto ziadnu vakcinu neda.
Dnes som totiz uz vobec nie presvedceny, ze vakcinacia vcelku pomaha, tj ked poskladas vsetky dobre aj zle ucinky dokopy.
Inac taku epidemiu chripky a bohvie coho este, ako bola v USA a este stale je som nezazil, vsetci okolo boli chori, ja mnohonasobne a tlac o tom mlcala. Ale ked mali 500 pripadov prasacej chripky, chceli na kazdeho nanutit povinne vakciny, co im na stastie nepreslo.
Poznam viacero ludi, co sa toho roku dali proti chripke zaockovat a boli chori ako psi s vysokymi horuckami aj vyse 2 tyzdne, choroba zacala druhy den po ockovani a ich lekari drzo tvrdili, ze to nie je z ockovania a ze museli nachytat nejaku inu infekciu.
Za takych okolnosti ludia stracaju vieru v lekarov celkove, v USA to dosiahlo uz epickej vysky, ked vyse 60% ludi sa priznalo, ze neveria lekarom, lebo ich mnohonasobne sklamali.
Jasne to vidiet napr na tom, ze lekari na seba v pripade chorob pouzivaju casto ine prostriedky, nez predpisuju pacientom. Napr pri onkologii,az 95% pacientov nutia na chemoterapiu a vyhrazaju sa smrtou, ale z onkologov lekarov vyse 70% v pripade rakovin chemoterapiu odmietne.
Nieco tu teda velmi smrdi, celkove.
A ked sa prebojuju priciny smrti od liekov a lekarov uz na 3 miesto, hned za cievnymi chorobami a rakovinami, tak je to ukrutne smutny dokaz toho, ze sa tu deje nieco nekale.

Okoloiduci

co tak radsej posilnovat imunitu dietata zdravou zivotospravou a doplnkovymi vitaminmi, je to sice menej pohodlnejsie nez ockovanie ale bezpecnejsie. Takymito malymi nenapadnymi krokmi sa zacina zotrocovat ludstvo, tak sa spamatajme!

Kvety zla

ved presne ta MMR vakcina co sa tvrdilo ze je tam spojitost s autizmom sa ta spojitost vyvratila kvoli nedostatocnym dosledkom - kvoli udajnej spojitosti MMR vakciny a autizmu sa ludia rozhodli nezaockovat svoje deticky, a teraz je epidemia v Swansea - a deticky z toho budu mat ine dozivotne problemy.
mimochodom, nikde som nepisala ze vakcinacia je neskodna a ze nemoze sposobit vedlajsie ucinky - ja si iba stojim za svojim, ze vakcinacia je UCINNA - inac chripkovych virusov je tolko druhov ze ockovanie proti chripke je podla mna zbytocne, presne z toho hladiska - navyse velmi rychlo podlieha zmenam - ale to neznamena ze ockovanie vo vseobecnosti nie je ucinne. to, ze moze sposobit problemy je fakt, a aj som to sama vo svojom prvom prispevku uviedla - no ak sa dieta nezaockuje a vznikne epidemia, je problem a ovela vacsi - pretoze dieta urcite ochorie, zatialco ak by bolo ockovane, percento deti ktore maju vedlajsie ucinky je male.
a zaroven si myslim ze je sebecke spoliehat sa na herd immunity - ved ked ostatne deti su zaockovane ani mojmu decku sa nic nestane, no nie? a potom sa vsetci spoliehaju na to, ze aj tie ostatne deti su ockovane, nie je ockovani nikto a babatka umieraju na choroby ktorym sa dalo predist. ockovanim.

rabitku1

Pre Kvety zla a ostatnych, ktori pisu o neskodlivosti ockovania!!!! Oplati sa pozriet!

Dr. Andrew Wakefield - Autizmus a vakcíny.
15min. interview (so slov. titulkami) s týmto múdrym človekom a gastroenterologom, ktorý hovorí v skratke o svojich začiatkoch a vyskume ohladom Crohnovej choroby a jej spojitostou s MMR vakcinou a taktiež spojitostou medzi autizmom a MMR vakcinou... a mnoho dalších zaujimavostí...

blip.tv

doubledog

moj syn mal po ockovani komplikacie, kvoli ktorym musel ist na operaciu v celkovej narkoze.
nastastie to dopadlo dobre.

a lekari sa netajili tym, ze podobne pripady su tam relativne bezne.
ich reakciou som bol celkom prekvapeny.

ale stavim sa, ze keby mali vyplnit nejaku oficialnu statistiku, tak to do nej nezahrnu.

amanda23

zabudla som spomenut slavne vakciny proti chripke...Kazdy v mojom okoli, kto sa dal zaockovat , samozrejme ze bol zdravy, dostal taku chripku, aku v zivote nemal..Zeby nahoda? To vsetko je pre mna dostatocne presvedcive, aby som ockovania odmietla...