Pokuta za nezaočkovanie

Príspevok v téme: Pokuta za nezaočkovanie
Eva Nováková

Dobrý deň, po dnešnej gynekologickej prehliadke som bola presvedčená, že očkovanie proti vírusu HPV bude pre mňa prínosné. Následne mi lekár napísal recept na prvú dávku + podpísala som dokument (obsahoval niečo ako dohodu o očkovaní). Po prečítaní určitých štúdií som na toto očkovanie zmenila názor. Chcem sa preto opýtať, či ma za nezaočkovanie čaká finančný poplatok resp. pokuta. Ak áno, približne v akej výške.
Ďakujem:)

GoFruit

Nas pediater ma u seba nejaky vedecky casopis o ockovaniach a tam predstavuju vakciny a ich ucinky pripadne skodlive ucinky pripadne neucinnost. V Be je povinne len ockovanie proti poliu a jeden druh vakciny praveze sposobil ochrnutia deti.
O mnohych tam pisu ze su neucinne.
No ja som nedala ockovat dieta a ani nedam. Kazdy ma mat moznost vyberu.

GoFruit

Ano agness no teda tak potom nech sa neplati liecba tym co piju alkohol hoc len trochu kazdy den nemusia byt tvrdi alkoholici dalej fajciiarom tym co sa prezieraju a zeru vkuse v macdonalds takym co maju obezitu....
Takym co zeru sladkosti cipsy a vsetko co prispieva k chorobam...

RNG

agnes, ked si myslis, ze to ockovanie je naozaj tak dobre, ako ho popisuju, tak ako je mozne, ze pri mnohych ockovaniach(to je vec statistiky, ktory sa snazua zamlcat) boli v dvoch statochm, konkretne v Nemecku a Holandsku situacie prave naopak, tj v nemecku ockovani mali vissie percento chorob, ako v Holandsku, kde volili sa neockovat.
Propaganda farmacie je tak silna, ze aj ja som in dlhe roky veril a naletel. Len teraz, ked odmietli uverejnit zlozenia vakcin a jednotlivci zistili, ze obsahuju velke davky skodlivin som prestal vsetkym "poziticvnym ucinkom" vakcin verit ako faktu, ale len ako reklame na predanie co najviac roznych vakcin. A ked po vakcinacii napr na HPV zomrelo plno dievcat v Britanii aj v Nemecku, tak ta spina okolo vakcinacii vysla na javo a samozrejme im s tou "ochranou" nemozno verit, lebo manipuluju dokonca aj statistiky
V USA napr v sedemdesiatycy rokoch velmi tlacili vakciny proti chriopke, ale v osemdesiatycy rokoch vyslo na javo, ze vakcinacia ludom nepomohla statisticky. Tak bolo vyse 10 rokov ticho a po 10,rokoch sa rozhodli zase tlacit vakciny s tym ze uz asi ludia zabudli fakt, ze to nepomohlo.
Odvtedy prisli s vakcinamivyrabanymi pomocou genetickej manipulacie a napr v Europe bojuju proti geneticky manipulovanymi potravinami, ale stepia ich od utleho detsdtva geneticky manipulovanymi vakcinami. Takze tu nieco smrdi a pokial sa to nevyriesi a pravda nevide na javo, mozu mi vyporavat, ako jem dolezite sa dat ockovat proti hromade chorob.
Nikdy predtym nebolo tolko alergii, ako teraz a ked do tela daju hromady cudzich latok, casti zvierat a dokonca geneticky manipulovane a utajene, tak sa nemozeme divit, ze polovica deti ma dnes alergie, co za mojich cias, ked sa stepilo podstatne menej nebolo.

Agnes999

No presne ako hovori kvety zla. Kedysi tu bolo mnozstvo chorob, aj smrtelnych alebo so zavaznymi nasledkami. Potom prislo ockovanie, vdaka nemu su mnohe tazke choroby u nas uz minulostou. Ale oni by sa pomerne rychlo vratili keby sa prestalo ockovat, vsak v rozvojovych krajinach, kde sa neockuje sa stale vyskytuju. Ale ludia velmi rychlo zabudli co vsetko im ockovanie prinieslo, vymyslaju si, ze to sposobuje najroznejsie choroby, ktore pritom boli aj v minulosti v rovnakej miere. Ja by som navrhovala prestat povinne ockovat s tym, ze ak im decko ochorie na chorobu, proti ktorej sa malo dat zaockovat tak sa mu nezaplati ani koruna na liecbu. Vsetko si zaplatia rodicia a ak na to nebudu mat, tak smola, mozu si robit druhe decko a porozmyslat, ci ho daju zaockovat.

Okoloiduci

zarazajuce je ze neexistuje jediny relevantny vyskum ktory by potvrdil ucinost vakciny, alebo nam nejaky taky predstavis? Neziaducich ucinkov je kopec, len sa to tazsie dostava na povrch, vidim to na svojom okoli coraz castejsie. A tiez nie kazdy bude hned svoju napr. alergiu, alebo caste chripky pripisovat vakcine. Ale, celkovo moze byt ockovanie prospesne, len nie v sucasnej podobe kedy vakciny obsahuju okrem ineho nebezpecne tazke kovy. Kazdopadne povinne detske ockovanie je absolutne protiustavne, ked sa niekto chce ockovat nech sa da - ved sa potom nemusi bat ze sa nakazi nie??? Ale nutit to niekomu zo zakona je svinstvo. Som za dobrovolnost ockovania, nie zrusenie.

Kvety zla

teraz tu v UK, konkretne v Swansea, je epidemia osypok - presne kvoli tomu ze sa mnoho rodicov rozhodlo nezaockovat svoje deti na zaklade vymysleneho clanku v novinach (vymysleneho preto lebo sa neskor prislo na to, ze vsetky "vyskumy" boli nepresne, nepravdive a tie noviny to aj neskor priznali a ospravedlnili sa - tvrdili ze existuje korelacia medzi vakcinaciou proti mumpsu, osypkam a rubeole a autizmu). pritom problem a dosledky z osypok su ovela zavaznejsie nez mozne vedlajsie ucinky vakciny, caste su napriklad zapal mozgovych blan, zapal pluc a podobne.
ale samozrejme ze zla Pharma nas vsetkych ockuje aby sme boli chori a chce na nas len zarobit peniaze :)
a okoloiduci, neviem ci sa tvoje vyjadrenie tyka konkretne ockovania proti HPV virusu (ktore nie je povinne) alebo vseobecne - lebo tvrdit, ze vakcinacia neochrani proti danej chorobe je hlupe - vakcinacia funguje, a problemy sa vyskytuju len u maleho percenta ludi. samozrejme, ak sa problem vyskytne prave v rodine je to tragicke, ale to neznamena ze by bolo lepsie keby sa deti neockovali vobec, ako kedysi, a ludia by sa dozivali maximalne 45 rokov, deti by umierali na rubeolu ci tuberkulozu...

Okoloiduci

slobodavockovani.sk nech sa paci, komu sa povinne ockovanie svojich deti nepaci, moze sa aspon podpisat.. Percento ze vas vakcina ochrani je ovela nizsie nez percento ze vam vakcina sposobi nezvratne poskodenia v tele.

amanda23

myslim, ze HPV nie je povinne, je to len tvoja vec, ale co sa tyka povinnych ockovani u dietata, tiez je mi z toho na grc, RNG ma pravdu do bodky co napisal. pocula som o pokutach cca 350 Eur, pripadne nevzatie dietata do skolky.. A pritom ide o rodicov, ktorym zalezi na svojom dietati,maju dostatok informacii, preto sa rozhodnu neockovat, nie su to ziadny asociali, co zanedbavaju deti, ale "spolocnost sa k nim tak stavia" , kdezto o skutocnych rodicov zanedbavajucich deti svoje do tych sa nikto nestara, hlavne, ze daju zaockovat...