Nespokojnosť so svojim životom

Príspevok v téme: Nespokojnosť so svojim životom
snehuliacik

dobrý deň,

nie som nejaký utiahnutý človek a samotárka už vôbec nie, no mám problém s tým, že nemám vo svojom živote človeka, ktorému by som mohla veriť a na ktorého by som sa mohla úplne vo všetkom spoľahnúť. Cítim sa sama.... najradšej by som odišla z domu a žila v zahraničí...Odmalička je mojím snom ísť do Talianska, nájsť si tam prácu a žiť tam. Robím všetko pre to, aby som to dosiahla. Urobila som si kurz delegátky a učím sa taliančinu. No moja rodina mi na to stále vraví: \"Ty si myslíš, že len na teba tam čakajú?\" \"Čo si myslíš, že tam ti budú padať pečené holuby do úst?\" \"Aj keď tam pôjdeš, veľmi rýchlo sa vrátiš, lebo ty tam nevydržíš\" a podobne. Jednoducho ma podceňujú a myslia si, že nič nedokážem. No ja si myslím, že by som to mohla zvládnuť, aj keď viem, že by to nebolo jednoduché, pretože som jedináčik a s rodičmi máme veľmi silný vzťah. No doma to už neviem vydržať. Nemám žiadne súkromie. Mama by o všetkom chcela vedieť, stále ma kontroluje a vôbec mi neverí. Vždy keď si zapnem na PC facebook sadne si vedľa mňa alebo sa postaví za mňa a číta všetko, čo si s niekým píšem. A mne to hrozne vadí. Číta si moje smsky. A pritom mám 21 rokov. Viackrát som sa s ňou snažila porozprávať a vysvetliť jej, že ja chcem mať tiež aj svoje súkromie. Moja mamina sa nikdy nemala rada ani s mojimi kamarátkami. Žiadna jej nebola dobrá. Na každej našla nejakú chybu a vždy si nakoniec vydobila, aby som sa s nimi prestala kamarátiť. Ona je ten typ osoby, ktorému keď sa niečo nepáči začne kričať a tým si dosiahne svoje. Niekedy urobím čo chce, len aby už bola ticho a dala mi pokoj. No ak to neurobím strhne sa hádka a vždy sa veľmi pohádame. Jednoducho povedané, je človek, ktorý si za každú cenu musí vždy presadiť svoje. Ani môj otec proti nej nič nezmôže. Radšej sklopí uši, len aby nebol hriech. Ona nemá žiadne záľuby a niekedy sa mi zdá, akoby chcela, aby som bola ako ona. Zdá sa mi, akoby chcela žiť môj život. Neviem, ale zdá sa mi, akoby so mnou takto manipulovala. Jediné, čomu sa teším a čo mi robí radosť zo života je vidina toho, že sa možno raz do toho Talianska dostanem. Mojím cieľom je dokončiť školu a odísť preč. Okrem toho ma všetko prestalo baviť a z ničoho nemám radosť. Všetko robím akosi nasilu a s nechuťou. Väčšinou som smutná a stále nad niečím premýšľam. Neviem, čo sa so mnou stalo, vždy som bola veľmi veselá a priateľská, no teraz bývam väčšinou radšej sama. Chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o radu a váš názor. Chcem vedieť či je chyba vo mne, alebo tam naozaj aj nie je niečo v poriadku s maminou. Vopred veľmi pekne ďakujem

nirv

Ked odides, tak si zvyknes že ťa nikto nebuzeruje a už sa nenechas, ani ked sa vratis. Neboj, zvladnes to, mama ti to hovorí lebo sa boji že o teba príde. Si celý jej život. Paradoxne , miesto aby ti pomáhala dosiahnuť uspech, podvedome, zo strachu z opustenia, ti hádže polená pod nohy.

Emily opat

Ja v Taliansku zijem, nie je to NIC nemozne. Nevzdavaj sa. Ak je tvoja mama taka ako ju opisujes, tak ju lutujem. A teba s otcom tiez.

Maoam

zacni jej (ako test) vyrazne kecat do jej totalne osobnych alebo aj intimnych veci, uvidis ako vyleti :DD

a potom povedz - vidis mami, toto robis ty mne......proste jej nastav zrkadlo

snehuliacik

Ďakujem Vám za vaše názory dievčatá. Sejla máš pravdu, oni mi chcú len dobre. No myslia si, že to dobré je len to, čo povedia oni. a Doremi, práveže ja som tiež veľmi prchká a rýchlo vybuchnem, no a preto sa často hádame. V poslednej dobe najmenej 2x do týždňa, pretože ak si chcem urobiť po svojom nedá mi pokoj a stále do mňa vrta a snaží sa presadiť si svoj názor za každú cenu. Ak by mi to povedal niekto cudzí, bolo by mi to jedno. Ale toto je moja mama. Nedá mi to len ju ignorovať a robiť si po svojom. Chcela by som, aby tiež považovala moje rozhodnutie za správne, tak ako ja. Je to ťažké.

Sejla

Rodičia ťa nepodceňujú, iba zabudli, že už si veľká.. A nechcú, aby si odišla tak ďaleko... Lebo im budeš chýbať .. Proste musia pochopiť, že si vyrástla, máš právo na svoje súkromie a názory.

doremi

tak toto poznam velmi dobre. u nas to je take iste, tiez som jedinacik, len mam o 2roky viac nez ty a bohuzial alebo nastastie pre mna ja mam zas taku povahu, ze si nedam kecat do nicoho a mama je tiez taka, ze najradsej by vsetko ona menezovala lebo si mysli, ze nikto to tak dokonalo nevymysli a nezariadi ako ona. ja ale nemam problem jej to vykricat a prave pre tu moju prchku povahu sme tiez casto na noze. to, ze ma podcenuje, resp. sa ma snazi odhovorit od toho, co sa jej samej nepaci, al. jej to istym sposobom nevyhovuje, pretoze je na mna prilis naviazana a boji sa, ze ma strati, uz neriesim a ani sa na nu preto nehnevam. Najprv som jej vselico vycitala, ale proste, teraz ju beriem, ze je to proste ona, nezmenim ju. Takze si ju vypocujem a urobim si svoje. Ak by som mala cely zivot pocuvat niekoho ineho a robit niekomu nieco po voli, hoci JA to nechcem, uz by som s tym zivotom davno sekla, :DD teda minimalne by som tiez bola vnutorne rozbita, nespokojna a frustrovana, pretoze je to moj zivot a ci nieco urobim/ neurobim, dokazem/nedokazem neurcuje a nema v rukach nikto iny iba JA SAMA. a aj keby sa stalo, ze som nieco nedokaza...no a co, spadnem, otrepem sa, snad aj poucim a idem dalej :)))

ambrozia

Nie je chyba v tebe. Len choď za svojím snom. Je pekné, keď vieš, čo chceš v živote dosiahnuť a aj pre to niečo robíš. A tvoja mama by ti nemala radiť, s kým sa máš kamarátiť.Snehuliačik prajem ti v živote veľa šťastia a splnených snov.