Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
ako tu už niekto písal..sme len ľudia,a treba zdôrazniť, že každý z nás je jedinečný..nedá sa "ušiť" univerzálna šablóna,kt.keď budeme dodržiavať nedostaneme rakovinu, ale treba sa o to aspoň snažiť...a potom v minulosti ľudia tiež zomierali na rakovinu, už v starovekom Egypte, a aký boli vyspelí,ak si vezmete munifikáciu a všetko čo dokázali..a predsa.
ale nebolo to také markantné, pretože ľudia zomierali väčšinou na infekčné choroby v mladom veku..a aj rakovina na to aby vznikla potrebuje svoj čas,a málokto sa toho v minulosti dožil..ale neustále predlžovanie ľudského veku..dlhšie pôsobenie karcinogénov..je to úplne logické
dobré ráno, ccc.
ty beťárka, trošku si ma predbehla, kým som dopísal predošlý príspevok.
nepísal som ho v tomto štýle len ako odpoveď pre teba, ale možno aj kus pre iných. takže soráč, ak to vyznelo príliš poučujúco. Nechcem poučovať teba ani nikoho iného. takto mi to proste "píše"
výživa naozaj nie je všemocná.
je však najväčšia "zbraň" v našich rukách. NAJVAČŠIA.
Tých desatoro aj ako prevencia mne zase páči. Je to určitý systém, postoj, kde je veľa dobrého.
Takýchto systémov nájdeš málo ako šafranu.
b17 môže byť "lajt motív" ,ale sám nestačí. ale o tom sme už písali
suhlasim, ze desatoro a hlavne obohatenie si stravy o jadierka (B17) je praventativne. AVSAK, nastojim na tom, ze ak by clovek dodrzal alebo dal sa lekarovi liecit podla metabolickeho protinadoroveho protokolu (napriklad protokol 911), malo by to liecebny a nie len preventativny ucinok.
a preto to tu vlastne všetko vysvetľujem, pretože ma dosť irituje, keď niekto púšťa takéto "bombastické" informácie a svojím spôsobom zasa "masíruje" ľuďom mozgy...ako b 17 vylieči rakovinu.., jednoducho si myslím, že tak ako vo všetkom treba zachovať primeranú mieru
A co vsetko este nebolo v tych genomoch cloveka? Clovek je jedina bytost na zemi, ktora vyhladava mlieko ineho cicavca a pije mlieko aj po dobe kojenia. Viem, macky piju mlieko. Ale to preto, ze im to 'sprosty' clovek serviruje, nie preto, zeby macaci instinkt mlieko vyhladaval. Zda sa mi, ze niekedy nasou 'socializaciou' sa stavame hlupejsimi, ako zvierata.
Vo výžive, vode vzduchu a v slnečnom žiarení sa nachádza VŠETKO, čo potrebujeme pre svoje zdravie.
Ide najmä práve o našu denodennú stravu, ako to s nami bude.
Nemáme ako byť zdraví, ako denno denne porušujeme naš fyziologické princípy.
Strava je pri tomto zvlášť dôleťitá, lebo voda, vzduch a Slnko, bez ktorých by sme nevedeli žiť, neobsahuje množstvo látok, ktoré výživa má.
Ak tieto látky nedostanem, vzniká deficit. Ten sa snaží riešiť organimus z rezerv, aby nejako prežil (typicky vápnik z kostí)
Ak je látok veľa ale ide o nežiadúce látky, vzniká nadbytok. Aj s týmto organimus bojuje v podobe ochorenia.
Obe situácie pri dlhodbejšom pôsobené narušujú rôzne vnútorné systémy človeka, jeho orgány.
Čím je choroba závaznejšia, tým bolo týchto prehreškov viac.
Výživa je práve ten moment, kde máme njaväčšiu šancu to napraviť alebo naopak, pokaziť.
Ani rakovina neprichádza z "kozmu". Je to dôsledok sústavného porušovania našich vnútorných princípov.
Nemáme prečo ochorieť, ak tieto princípy dodržiavame, ak odhliadneme od náhlych príhod (úrazy, otravy a pod.)
som zabudla..,ale dobré ráno zds
nespochybňujem vplyv výživy na vznik rakoviny...v žiadnom prípade..len stále rozlišujem prevenciu a liečbu.., som veľa krát písala že Damianovo desatoro sa mi páči, ale ako prevencia..NIE Th.
no a knihy hovoria toto:
bol dokázaný vplyv výživy na zhubné nádory prsníka,zažívacieho traktu, endometria,prostaty, laryngu,nosohltanu..medzi rizikové faktory patria-tuky(živočíšne)-nádory kolorecta, nádory prsníka, nádory prostaty ,cholesterol-hrubé črevo, prsník pľúca,cukry-žalúdok,ale aj bielkoviny-nádory prsníka,colorectum je otázne no a medzi protektívne faktory sú zaradené-ovocie, zelenina,rastlinná potrava-colorectum.
Vôbec o vplyve výživy nepochybujem, len ani výživa nie je univerzálnym liekom na všetko..i keď veľmi pomáha
okrem toho má determinantny, určené jednak konkrétnym prostredím, kde sa nachádza (aj sociálne vzťahy) ale aj determinantami, ktoré sú vlastné človeku ako živočíšnemu druhu.
nejde len o to, že asi nikdy nevyrastiem na výšku 5m, alebo nebudeme mať štyri nohy (ak to zase niekto veľmi múdry riadne nepobarbe napr.pri génových manipuláciách).
Ide skôr o to, že bez veľkých obetí (chorôb) nevieme a nemôžeme prekročiť prah svojich daností
zds ak si vezmeš evolúciu človeka, ľudia si stále chceli všetko uľahčiť aspoň do takej miery ako im umožňoval pokrok, veda, vedomosti priemysel...myslím, že v našom genóme je "lenivosť" a stále ľudia potrebovali viac peňazí(aspoň sa o to snažili) ako mohli spotrebovať..
takže si myslím, že nič mimoriadne sa nedeje, len tým, že je oveľa väčšia informovanosť ľudí, zdá sa to "okatejšie",ale de facto je to stále o tom istom ako bolo pred 1000 rokmi, iba možno trochu rafinovanejšie
ccc, ak sa vrátim k tvojim pochybnostiam o vplyve výživy na rakovinu.
človek, ako biologický ""systém"" na svoju existenciu potrebuje:
- "vstupy" - voda, výživa, vzduch, slnečné žiarenie
- okolie, životné prostredie- v tom najlepšom prírpade prírodné biotopy, vhodné pre jeho zdravú existenciu
- fubkčnosť, správanie - reproduktovateľnosť, riadenie a sebakontrolu (mám na mysli na fyziologickej úrovni) metabolizmus, imunlogické reakcie, ale aj iné ochranné mechanizmy,...