Socialna fobia, uzkosť, vnutorna nervozita, panika

Príspevok v téme: Socialna fobia, uzkosť, vnutorna nervozita, panika
ccc666

Zdravím neviem si už s tymto problémom rady,bojím sa ludí,som nervozny a nemam byť prečo,stale sa ponahlam aj ked nemam kam,proste preživam neustaly stres,pričom mi nič nechyba.Komplikuje mi to život,viem že mám psychickú poruchu bol som aj u psychiatria ten mi dal lieky ktore aj zabrali tak na 60-70% lenže nedavno sa mi vyskytol další problem že mam zvyšený bilirubín a mám pocit že je to z tych psychiatrickych liekov ktore som bral,takže ich už neberiem.Pojdem síce na vyšetrenia a uvidim ale ostal som v slepej uličke,bojím sa znova navštiviť psychiatria a brať tie oblbovaky(ktore sice pomahaju) aby mi to niečo nepoškodilo napr pečen.Viem že tak či tak to nemožem brať celý život ale bez nich je mi hrozne.Prosim o rady.Ešte skusím napr volne dostupne lieky ako sedativ pc alebo guajacuran aj ked pochybujem ze mi zaberu.Prosim o rady ako z toho von

luciano

Užívať psychiatrické lieky celý život nie je nič nenormálne a treba, aby si sa s tým zmieril. Guaracuran ani sedatif sú len placeba a nepomôžu.

mimijen

Nie si sam takisto trpím zachvatmi paniky a akými :((((( je to hnus des neviem sa toho zbavit, občas nemožem ist ani von lebo sa bojím že sa mi to tam stane :(. Ked to príde nemožem dychat zostane mi strašne teplo takže hned sa musím povyzliekat naposledy som mala taky silny že som aj zvracala :(( takže som si myslela že ide moja posledna hodina. Nastastie som doma našla frontin z pohotovosti spred roka nakolko som sa to snažila bez liekov až doteraz riešit bohužial sa to zhoršovalo. V piatok idem prvy krat psychiatričke :((((

RNG

Prva vec je odstranit co najviac stresu a napravit si spanok, pozri cez google.sk pod rng, stres spanok ako na to bez skodlivych chemickych liekov.
Na ukludnenie je dostatok prirodnych skus napr -theanine, 2 x 400 mg.
Na precistenie a regeneraciu poskodenej/zamorenej pecene je protokol dr Berksna a hromada mikrovlaknin, pozri cez google pod rng pecen

jaaTi

zewa Ti ti pekne povedala...vieš neaké iné riešenie?! Vyskúšaj, ak myslíš...Ja som na tom podobne....nebolo mi dobre....teraz už tretí rok beriem -tu neobľúbené CHEMIKÁLIE, a je mi DOBRE! Znovu žijem, znovu to má zmysel, teším sa zo života...a mám si to komplikovať úvahami Tvojho typu?! Načo Ti bude zdravá pečen, ked nežiješ...? Nadsadené, ale asi tak...

zewa

Možno si len mierne paranoidny, nemusíš to mať z tých liekov. Okrem toho môžeš požiadať o iné, je ich veľa s rovnakým účinkom a len treba nájsť také, ktoré ti budú vyhovovať.
Každopádne som názoru, že radšej žiť spokojne, šťastne s liekmi a kratšie ako dlho s neskutocnymi stavmi v hlave, či inými patologickými prejavmi. Mnoho ľudí berie lieky celý život. Nie je na tom nič divné ani zlé. Dôležité je cítiť sa dobre. Dobre sám pre seba. A je jedno, čo si myslia iní. Či ľudí posudzujú podľa toho, či navštevujú psychiatra alebo nie. Ľudí s problémami je veľa. Veď je to celý medicínsky odbor - psychiatria. Nesnaž sa byť tým, kým nie si. Prijmi sa aj s chybami. Aj s myšlienkou, že možno budeš brať lieky celý život. Nie je to o zlyhaní. Je to v poriadku.