Kto potrebuje schudnúť 20 a viac kíl - Podte do toho som nou!

Milky

Ak mas stravu dietickeho zlozenia, schudnes i bez cviceni. No s nim to ide rychlejsie :0)
Nebudem tu rozoberat kalorie a podrobnosti. To by chcelo viac priestoru.

pastrnak25

milky, nie neschudla som 50 kg, len som narážala na to, že baby považovali cvičenie za zbytočné.....pokiaľ ale prestanú jesť a nebudú sa hýbať tak budú chudnúť zo svalovej hmoty. telo si bude tuky ukladať a nie ich spaľovať...nie som odborník, niečo mám načítané a neviem to ani odborne pomenovať....chcela som tým len povedať, že je potrebný k zmene stravy aj pohyb...

Milky

Pastrnak.
To mas z ktorej odbornej literatury, ci sam si schudol viac ako 50kg a mas to z vlastnej skusenosti, ze ak sa zamerias na upravu stravy a schudnes, ides dolu o svalov?
Podla mna je to zavadzanie.

orchidejka

pastrnak, to fakt velmi sklame. ja kvoli tomu nemam rada leto, pretoze je strasne horuco a clovek ma poobliekane len minumum kde vsetko vynikne (kazdy nedostatok) a neda sa nic pozakryvat. ja som skor za jar jesen zimu :) no kazdopadne uzi si vikendik. ozaj vies si predstavit aka bude babka sklamana ked odmietnes jej slivkove gule?
my zase zajtra sadime zemiaky, taaaaaaaak sa mi nechce v tej horucave ale beriem to tak ze to mam v ramci mojho pohybu :P
a stanka - nie je k comu gratulovat. dnes som sa len tak zo zvedavosti postavila na vahu, ale to som uz mala v sebe hadam aj viac ako liter vody, cize nebolo to az tak nalacno, no a vaha ukazovala zase 68. takze tak. tebe sa stani ako dari? neda sa ti prepojit ta praca s cvicenim alebo uz sa o to pokusas?

pastrnak25

baby, včera som zistila, že mi väčšina letných vecí nie je dobrá...keďže nechcem meniť šatník momentálne, tak musím nabehnúť na veľmi tvrdý režim...uf, som bola veľmi sklamaná zo seba včera...na víkend idem k rodičom, tak to bude zaťažkávajúca skúška. Už som babke povedala, nech mi nechystá slivkové gule a nepečie špeciálne pre mňa, lebo to jesť nemôžem...

stanka176

Orchidejka, gratulujem ku kileckam dole. Co spominas s tou stravou.. tak ja sa tento mesiac stravujem tak ako pred chudnutim, nejake "tucne" masko, pecivo, atd.. samozrejme to nejem na kila, aj sladke si doprajem a vaha sa mi drzi, nepriberam. Ja si tiez myslim, ze sa staci len trosku v tom obmedzit. A energetak mi bohuzial skodi a kava ma uspava :)

pastrnak25

baby,chudnutie je aj o strave, ale aj o pohybe...obmedzením stravy síce schudneme, ale nie z tukov, ale zo svalov. a to nemá význam..
Základ je pravidelne a vyvážene jesť a hýbať sa.
Knedle som spomínala ja a nemienim sa vzdať žiadneho jedla, čo by som inak jedla :). Ale ja používam celozrnnú múku na všetko, veľmi málo oleja, do šalátov jedine za studena lisovaný, nejedávam sladkosti typu čokoláda a kekse, (radšej si niečo sladké upečiem - a dám do toho len to, čo môžem), keď sa tak zamyslím, tak cukor sme kupovali naposledy pred vyše mesiacom a ešte ho nejaký čas kupovať nebudem a pečiem celkom často sladké :)
stanka, musíš si zvyknúť na novú prácu a bude to fajn. Len to chvíľu potrvá. Nevzdávaj to.
Pravidelne oddychuj, namiesto kávy si daj radšej zelený čaj, ak potrebuješ energiu a pravidelný spánok si dopraj. Oddýchnuť môžeš aj na prechádzke a zároveň sa budeš hýbať :)
Orchidejka, čím viac sa budeš hýbať, tým viac sa ti bude chcieť :) uvidíš. a bike je super, vezmi niekoho so sebou a môžete kecať pri tom :)

Ja som práve dojedla také chrumkavé plátky, mňam :) boli z celozrnnej múky, tak aspoň niečím a utešujem...Včera som nestihla večerať, tak som dnes hladná ako vlk..už takú chybu nemôžem spraviť...

orchidejka

ja si myslim ze chudnutie je hlavne o strave. samotnym cvicenim len tak neschudnes, no mozno ak zacinas na 130kg tak ano, pretoze sa predpoklada ze pri tych kilach sa moc clovek ani nehybe a ked zrazu zacne cvicit tak par kil pojde dole. ale ak ma clovek okolo tych 70kg tak treba hlavne stravu. ja som tak rozmyslala ze vlastne my sa tu pocas chudnutia obmedzujeme, nejeme toto, nejeme tamto a neviem co vsetko. lenze ked prestanes chudnut, tak tie potraviny zacnes jest nie? no a tie kila nepridu spat? samozrejme ze teraz nehovorim o bravcovom kolene alebo huspenine, ale skor take ze pecivo, niekto tu knedle spominam, mozno sladke jedla..nie je teda lepsie vsetko nechat v strave a len to nejako obmedzit?
no a co sa mna tyka, tak dnes som sa postavila na nasu super vahu a mala som do 67, tak okolo 66,5. sama som ostala prekvapena, pretoze pred 2 tyzdnami mi tam ukazalo cislo 69 a to som pocas tychto 2 tyzdnov nic zvlastne nerobila a hlavne som necvicila. viete, ono to tak potesi (zahreje pri srdiecku, hned je krajsi den) ale aj tak si myslim, ze zajtra tam bude 68 :D ta nasa vaha to je fakt relativny pojem
a stanka, neviem co za pracu robis, ale ak si na nohach neustale tak chapem ze si unavena. skus mozno viac kavy, nejaky energetak (ale ten obsahuje vela cukru, cize ten vylucme :D) alebo ked sa vyspis a mas volno, tak mozes nieco pocvicit. mne sa tiez strasne nechce, ale viem ze chcem urobit nieco pre seba tak sa musim premoct. ja si len co sadnem na bicykel pocitam doslova sekundy ze kedy skoncim, az tak sa mi nechce. baby drzme sa!

stanka176

lekno, ja som este pred mesiacom aktivnejsie cvicila a aj sa snazila zdravo jest, aj sa mi podarilo schudnut 8 kg, ktore si drzim, ale odkedy mam novu pracu, tak som uplne "mrtva". Mam opuchnute prsty, niektore si ako keby uz ani necitim.. hybem sa tam dost, aj rukami sa namakam, tak to byva vzdy pri "manualkach".. ale jedno viem isto, urcite to nevzdam :) !

stanka176

Ahoj, dakujem :) bola som na bike-u, a dalo s a. Len neviem, ci by som zvladla ist z Trencina do NMnV :) a mam dva dni volna, ale ked pridem z nocnej, tak som uplne ko a cely den akurat prespim, takze mam len jeden cely den taky "normalnejsi". Mozno by pomohlo aj plavanie, vyskusam..