Zlá mama

Príspevok v téme: Zlá mama
anika323

Som asi jedna z najhorších mám na svete.
Odkedy som začala znova pracovať / v tedy mala dcéra 2.5roka/ som väčšinu času v práci, nieky 12 a viac hodín.
Sú dni kedy ju vôbec ani nevidím / pomáha nám manželová a občas aj moja mama/
Pripadám si ako úplna macocha, teším sa na piatok kedy ju konečne uvidím zoberiem ju od svokry domov a môžem s ňou byť aspoň cez vikend.
Mám výčitky svedomia že práve mi utekajú najkrajšie chvíle jej dectva.
Manžel je užasný a snaží sa s malou tráviť všetok voľný čas čo môže, ale tiež pracuje.
Niekedy mu závidím že s ňou môže byť a ja viem iba s rozprávania čo robila, čo nové v škôlke a čo nové sa naučila.
Malá občas svokre povie mama a ona ju v tom podporuje a teší sa z toho, že sa od seba vzďalujeme, niekedy jej vymyslí program len aby s ňou ona niekam šla a aby nebola somnou alebo s manželom. V takýchto chvílach si pripadám úplne zbytočna, ako nejaká \"kukučka\" čo len porodila dieťa a vychováva ho niekto iný kto ho formuje.

Zmeniť prácu v tejto dobe nie je ľahké lebo kde prídete tam všade pozerajú nato že ako matka budete na OČR, dovolenke alebo nedaj bože odmietnete dôležitý meeting o 18.00 kôli tomu že máte rodinu.
Mám stavy kedy si hovorím že už do práce ani nepôjdem a kašlem na všetko, ale pocit zodpovednosti je silnejší a každé ráno znova a znova o 5.15 vstanem a idem.

emkaalea

musím súhlasiť s KLASIK...no žiaľ, na 2 stoličkách sa nedá sedieť a v tomto prípade to platí 100%ne! ide o to, koľko zarába manžel a či by ste vyžili ako rodina len z jeho príjmu, príp.ak by ste išli na 1/2 úväzok, ja sama som sa takto rozhodla v lete minulého roku, ostala som doma kvôli 2 dcérkam a nikdy-nikdy som toto neoľutovala, plne sa im venujem, podporujem, nosím na krúžky a pod...a hlavne nemám stres, keď sa ráno dieťa zobudí s kašlom alebo horúčkou, že čo teraz...lebo zamestnávatelia sú v tomto smere fakt krutííííí ...a faktom je, že tá doba, keď môžete deti vychovávať, ovplyvňovať, muckať sa atď. je čo sa rokov týka relatívne krátka, a hlavne už sa nikdy nevráti...prakticky, keď má dieťa 10-12 rokov už nastupuje ťažké obdobie, deiťa si viac zakladá na kamošoch apod.ale to by bolo na dlho a v inej téme...držím palce pri správnom rozhodnutí, že čo ďalej....

metracek

preco si aj ty nevymyslis program na vikend ako tvoja svokra predbehni ju a kazdy vikend strav z dcerkou a manzelom a neobvinuj sa aj tak to nevyriesis,ja ked sa nam narodila dcera tak som mamu svoju zacala volat babka a to len preto aby si to aj dcera osvojila a tak isto aj otca sme volali dedko a bolo odvtedy sa nam dcera uz nemylila a mala v tom jasno kdo je mama a kto babka alebo starka

TinaM

Je to zlozita situacia, lebo kazdy, kto to zazil, vie, ze bez penazi ani to stastie nechuti tak sladko (a kto tvrdi, ze nie su podstatne, asi nikdy nezazil nudzu).

Neviem, co robis, mozno by bolo mozne sa o podmienkach pracovnej doby porozpravat so sefom. Alebo aktivne hladat inu pracu.

Neboj sa toho, ze tvoju ulohu matky prevezme niekto iny. TY si jej mama, a podla toho, co pises, si milujuca mama-a ta je len jedna. Uzivaj si chvile, ked ste spolu, ked mozete byt spolu. A vsetko sa vyriesi, uvidis. Velmi drzim palce!

klasik12321

Ja som pred par rokmi takto kvoli synovi zmenil pracu (v 1995). Robil som sefa, mal som plat 25.000,- korun, sluzobne auto Passat, mobil - bol to vtedy obrovsky plat aj s tymi vyhodami, no tiez od rana do noci v praci a unikalo mi jeho detstvo, preto som odisiel na miesto od-do za 7.000,- korun bez vsetkych ostatnych veci. Vsetci nechapali, no ja som vedel, preco to robim. Syn je slusne vychovany, mame super vztah a viem, ze ked budem stary, nenecha ma v stichu - treba si dat priority - vzdy sa da uskromnit a su veci, ktore su na nezaplatenie. Nezijeme v state, kde sa zomiera od hladu...

Cindy35

si velmi statocna. obdivujem, ze mas silu a energiu tolko pracovat a uz tak skoro od rana.
zalezi aj ci ta tato praca bavi a naplna. vsak ked mas zabezpecene opatrovanie dcerky v pripade choroby, mohla by si to na pohovoroch jasne povedat- ze ocrky nehrozia, tak by sa snad aj ine miesto naslo.
a co tak pripadne zostat v tejto praci, ale dohodnut sa na polovicnom uvazku? tiez si myslim, ze aj keby ste to financne pocitili, ak tvoj manzel ma pracu, tak od hladu nebudete stradat

Mia_11

Viem ze v dnesnej dobe je tazko zohnat pracu, ale ja byt tebou necham radsej pracu, pretoze dieta v tomto case rychlo rastie a ty si ho ani neuzijes, staci ze zaraba manzel tak isto vyzijete.

Najčítanejšie články