STRASNE BY SOM CHCELA PRIBRAT PORADI MI NIEKTO AKO TO POJDE?
AKO PRIBRAT PAR KIL
caute.vedeli by ste mi poradit ako schudnut?Mam13 rokov 150cm a len 34 kil. prosim poradte.snažim sa stravovat podlamojej krvnej skupiny jem casto mama mi vyvara atd... ale aj tak nepribraram kamaratka mi poradila ze kes si pokazdom jedle lahnem na 30minut na lavy bok.jej to pomohlo priblrala zhruba2 kila ale mne to moc nepomohlo ale mozno aj preto ze som to nerobila pravidelne.skuste aspon po veceri a potom napiste ako to dopadlo. diky
"kelíNok"?
Ja som bola chudá,ale chcela som sa aj správne,vegetariánsky stravovať,samozrejme aj menšie porcie,pretože ako generácia sa prejedáme.Dodržiavala som nejaký ten týždeň "kelínkovú diétu" -zdravú stravu. Tzn.miešala som si zdravé potraviny,vločky,sójové vločky,ovos,jogurt,strúhanú mrkvu a inú zeleninu a vzdy som zjedla len jeden plný jogurtový kelínok. Potom ma to prestalo baviť a čože sa nestalo!!! Začala som jesť normálne ale nenormálne priberať!! Kelínková diéta zabrala na priberanie 100 percentne!!
Potom som mala problémy so zhadzovaním!
Už nikdy "kelínkovú" diétu!!! :-)
Ale vám by to asi pomohlo!
:-)
pista, este by som sa chcela opytat, mam velmi rada kukuricu...vies o tom nieco? s cim sa moze kombinovat, s cim radsej nie, ako casto ju mozno jest atd?
a citala som diety na chudnutie podla krvnych skupin a bolo tam ze pri mojej skupine sa vyrazne neodporuca kukurica, lebo sa z nej pribera, moze to byt pravda? dakujeeem
pista, dakujem
orechy mam rada a papam, aj kesu aj vlasske, arasidy mi nechutia
vajicka mame od babky domace, nejem casto, ale povedala by som ze v priemere tak raz za tyzden
tych strukovin je asi menej, hrasok mam rada, fazula nemusi byt, raz za cas sosovica...
tak sa budem dalej drzat vsetkych rad a snad casom uvidim vysledok ;)))
Nada, chudnutie či priberanie to ti je taká trošku "širšia záležitosť". Teda, ak nemá mať podenkový charakter.
Neviem, čo sa mi to podarí trošku viac rozviesť, tak radšej posielam pár názorov:
- to, čo píšeš predtým, to vyzerá dobre a zdravo (pekná kombinácia) :)
- radšej nepribrať ani gram ako "takú nejakú oštarku"
- avšak aj tuk, (jemné) obliny, najmä pri ženách, sú PRIRODZENÉ
Pomáhajú kvalitné bielkoviny (či dokonca amínokyseliny), polysacharidy.
V krátkosti konkrétne:
- orechy, takmer všetky, arašidy radšej nie. Konzumovať 2-3x v týždni samostatne alebo so zeleninou, najneskôr okolo 5-ej poobede
- sója, je superpotravina, obsahuje aj vysokovkalitné bielkoviny, tuky, vápnik, ...tiež so zeleninou, v krajnom prípade so zeiakmi (trošku)
- strukoviny . polievky alebo varená fazuľa so zeleninou (ej bisťu, tej zeleniny akosi pribúda: )
- ak ješ vajíčka, pozor, pozor, pomenej a domáce, dá sa?
- používaj kvalitné tuky
pozri Recepty..je tma o tom viacej
- a ďalšie, ďalšie...
Aby sa dobre bielkoviny v tele metablizovali, cvičenie by malo nasledovať cca po 4-6 hodinách po takomto jedle (napr. doporučuje MuDR. Malec, športový lekár...)
Tak zatiaľ toľko... : )
pista, vies poradit nejake potraviny alebo kombinacie jedal ktore pomozu??
ja som sama zistila na sebe ze nemozem jest pred spanim, ved to nie je dobre, snazim sa jest zdravo, ale jem aj vyprazane, slaninu, klobasu...ale s mierou, nie casto, ale ked mam chut dam si...ale jem primerane aj zeleninu, ovocie a vsetko zdrave...
mam 17 rokov, vysku 163cm a vaha sa pohybuje okolo 47-48kg
Pre spaním nejedz!
Iba ak chceš mať divokejšie sny, horšie trávenia a ukladanie tukov a nesprávne metabolizovaných potravín často práve na tých najnesprávnejších miestach...
V noci potrebuje tráviaci systém kľud. Tak nech si ho vychutná spolu s tebou:)
Prístup od Nada je dobrý :)
Aký máš vlastne BMI index, ak dovoliš otázočku?