AKO PRIBRAT PAR KIL

pišta

Nada, ten stres a ty, to vyzera na celkom dobru dvojicu : )
Ešte mi napadlo jedna celkom dobrá vec na črevnú mikroflóru - riasy. Chlerella pyreindosa ma tzv. rastový faktor a ten podporuje množenie správnych baktérií, ktoré sa zúčastňujú trávenia.
Nie je to celkom lacné, ale oplatí sa : )

nada

pista, neboj taka kukurica mi dlhsie ako hodinku nevzdrzi, ziadny jeden den hihi
este mi tak napadlo, ja chudnem pri strese, aj ked posledny rok som sa ho naucila perfektne zvladat...jednoducho ked mi nejde dejepis, nebudem mat za kazdu cenu 1 a stresovat preto v skole atd...
a snubenec je tiez velmi chapavy a snazime sa nehadat, prave kvoli stresu, takze myslim ze psychika na to velmi vplyva...aj ked ja sa snazim aby to bolo vsetko ok...a myslim ze az na male chybicky, ktorym sa v zivote asi neda vyhnut, je to OK :) dakujem za vsetky rady

pišta

Ahoj, Nada. Áno, zopár kilíkov by to chcelo, ale máš čas : )
Ak máš teda spomínané výsledky dobré, tak je to len dobré pre teba.
Obecne jeden z najčastejších problémov nepriberania (ale menej známy) je práve už spomínaný problém absorbcie potravy v tenkom čreve.
Myslím, že obmedzenie potravín, ktoré som spomínal, môže len pomôcť.
Celkovo priaznivo pôsobí na vstrebávanie B-komplex.
Samozrejme, ani tebe ani nikomu nič nezakazujem, píšem len svoje názory. Takže s obľúbenou kukuričkou nalož podľa svojho uváženia. Daj si ale pozor, otvorenú ju drž max. 1 deň. : )

nada

pista dakujem, tej konzervovanej kukurikce jem dost vela, velmi mi to chuti, ale nevedela ci to moze mat nekaky vplyv...
ja som bola aj na gastro. aj na endokrinilogocii a tak a vsetko je v poriadku, cize fakt neviem preco nepriberam

pišta

Strava podľa krvných skupín je mu kus známa, ale ide o odlišnú tému, ako je táto, tka nebudem viacej teraz ku nej písať
S týmto sa nejako zatiaľ netráp
Tam, kde nie si si istá (nepasuje ti) použi princíp minima – zjesť toho málo.
Jeden z najlepších princípov stravy vôbec je – dobre stravu oddleľovať. Bolo o tom popísané na tomto webe veľa.
Samozrejme, cvičenie je potrebné pre priberanie pekných svalových skupín.
O čom sa menej vie, záležitosť „správnej“ váhy je aj záležitosť dobrého pomeru medzi dvomi hormónmi . estrogénu a progesterónu. – pozri tu
www.zdravie.sk
Ani s tým sa nejako netráp. Ale fazuľu či sóju po kuse je dobré zaradiť.
Týmto som chcel naznačiť, že žiadna jednostranná strava, na chudnutie či priberanie, nedokáže harmonicky naplniť potreby organizmu a preto diéta, okrem liečiacej a šetriacej (na určitú dobu, ak nejde o trvalé ochorenie), sú v podstate – nanič.
Prajem ti trpezlivosť a peknú postavu podľa tvojich predstáv : ))

pišta

Kukurica vo všeobecnosti je ťažšie stráviteľná kvôli tvrdej a hrubšej šupke, obsahuje bielkoviny ale aj dosť škrobu, ktorý sa pri veľkej konzumácii kukurice nespráva celkom dobre.
Je umením uvariť ju správne. Treba to zvládnuť do 15 minút, vtedy je relatívne mäkšia. Ak sa varí 2 hodiny, tak to je už niečo iné.
Kukurica čiastočne kysne s paradajkami. Zavše si ju dávam ako príchuť do fazuľovej polievky – to je vraj indiánska fazuľa.
Kupovať ju v konzerve od Bondwelu (neviem, či je to správne napísané) – len s citom. Ide o denaturovanú potravinu, rýchlo podliehajúcu plesniam. (nechcem ti kaziť chute, ale som si to viackrát overil pri dcérach)

pišta

Ahoj, Nada.
Problém nadváhy a príliš nizkej váhy môže mať spoločného menovateľa. Nie dobre fungujúce vstrebávanie.
Prosím ťa, a teraz sa neuraz, keď napíšem, že ide o znečistené tenké črevo (má ho viac či menej každý :(. spravidla usadeninami zo stravy.
Na prvých miestach rebríčka nežiadúcich potravín sú výrobky z bielej múky, bieleho cukru a pasterizovaného mlieka. Sú silne hlienotvorné a zanášajú postupne celý tráviaci trakt (okrem iného).
Takže na začiatok chudnutia či priberania – obmedziť tieto potraviny.
Obnova črevnej mikroflóry je vec dlhodobejšia. Je na to viacej „fínt“, v popredí s pro-biotickými výrobkami. Ja osobne používam Chlorellu pyreindosu.