Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitiligo

Príspevok v téme: Vitiligo
Branoo

Mate niekto skusenosti s tymto pigmentovym ochorenim?
Neviem ci ho mam, ale podla toho, co som pozeral na inarnete by to mohlo byt ono.
Objavili sa mi biele flaky na semennikoch. A malinke biele bodky mam aj na ramenach.
mate niekto dake skusenosti? da sa to v zaciatkoch stopnut? Nechcem, aby sa to rozsirilo.
Vdaka!
---------------
Vitiligo - www.zdravie.sk

a je to

pozorne citavam diskusiu na tuto temu, lebo sa ma tyka. mne tiez lekarka povedala, ze nie je liecba, tak som sa zamyslela, keby bolo nieco nieco ucinne, preco by to pacientom neradili lekari? asi ozaj nic neexistuje. to,ze to zabralo lucy je velke stastie (vraj z 200 pacientov 1 - reprodukujem lekarku)priala by som to kazdemu z nas. ja si flaky zatieram samoopalovacim kremom. najlepsi sa mi zda z avonu bronze, ten, co je na tvar, maju aj mlieko, ale sa nerovnomerne roztiera. najlepsie je si ponatierat flaky vecer, cez noc stmavnu a vydrzi to cely den, niekedy aj dva a mozem sa aj kupat.

sina75

Ja sa s vitiligom trapim uz asi siesty rok.Mam vsak jedno stastie v nestasti.Som taka bleda "severanka",takze to tak az nevidiet.Ale ked je leto,tak mi samozrejme ako-tak opali "mapy"......Uz som vyskusala bars co.....Ale nic nepomahalo.: (((Potesil ma prispevok,jednej mladej zeny,ze po porode jej to zmizlo.....Mne to tiez povedali,ze ked porodim babatko,tak mi to zmizne.Tak velmi ma to trapi.Aj kvoli tomu,ze milujem slnko,more....Pracujem v takej oblasti,kde musim chodit sluzobne k moru....Trapi ma to velmi..: ((((Som zvedava,ci to bude pravda o tom babatku...Potom dam vediet...: ))))

xanja

Tak čo odpíše niekto? Ako to používať na tie ruky tie silonky v spreji, aby mi to nepúšťalo. Odpíšte niekto, prosím! Som zúfalá!!!!!!!!!

xanja

Dnes som bola v Bepone vyskúšať silonky v spray, ale mi to púšťalo z rúk. Poradí mi niekto, ako sa to má nanášať, aby mi to vydržalo? Nechápem, lebo mi to šlo dolu papierovým servítkom. Mám vitiligo a veľmi som sa tešila, lebo to naozaj dobre krylo,ale zase to púšťa. Nechápem.

iveta

MAM S TYM OSOBNU SKUSENOST,A TO AJ DODNES A MAM 36 ROKOV.spustacom u mna bolo slnko v byvalej Juhoslavii.Mala som vtedy 15 rokov a hanbila som sa ako ,keby som mala lepru. Chodila som denno denne na akupunkturu cely jeden rok,az som to uz psychycky nevydrzalaa povedala som pani primarke na rovinu,ze to nema zmysel a nic na svete to nezmeni.Ja som sa stastne vydala a az moj gynekolog mi povedal,ze po porode to zmizne. A mal pravdu. Vsetky mapy zmitli,ja som ostala snehobiela,pokozku mam,ako babatko,bez jedinej skvrny,vyrazky,no proste super,ale zasa blbe otazky a pohlady ludi.Stale mam,taky pocit,ze vseti na mna pozeraju,ze som biela. A hlavne teraz v lete.Jednoducho svietim,medzi tymi vsetkymi hnedymi,ako ich ja volam.

borko

Je ten Novitil naozaj ucinny?Alebo je to len reklama a zbytocne vyhodene peniaze?Moj kozny lekar hovoril,ze na celom svete zatial nevynasli nic ucinne na liecenie Vitiliga.

veronika

Zdravím všechny. Plním slib, který jsem dala svým slovenským klientům a dávám odkaz na přípravek pro kompletní repigmentaci kůže. Já doufám, že potom splní oni svůj a napíší, jak jsou spokojení...
Jmenuje se Novitil, je vyráběn v Kanadě a funguje:) Kdo má zájem podívejte se prosím na www.vitiligo-novitil.cz
Posíláme i na Slovensko. Hodně štěstí v boji:)

barborakorcokova@centrum.sk

Ahojte.moj pribuzní trpi vitiligom.Prosím Vás,ak sa niekomu podarilo ho zastavit alebo ho 100-percentne zakryt dajte mi vediet barborakorcokova@centrum.sk Dakujem

lucycy3

fabika, suhlasim s Tebou, co sa tyka toho usmievania, tiez si myslim, ze usmev na tvari pridava strasne na krase :-) :-)
ale nesuhlasim s tym, ze "vitiligo je len esteticka vada", a mali by sme sa s tym zmierit. Vitiligo nas neovplyvnuje len esteticky , ale aj emocionalne a socialne.
Na vitiligo sice este neexistuje 100-percentna kura, ale su liecenia, ktore vitiligo zlepsuju ... a v niektorych pripadoch sa vitiligo strati uplne. Kazdy je iny, a na kazdeho posobia liecenia inak, preto to netreba vzdavat a treba sa liecit - ked uz nic, tak aspon vitaminy - hlavne B12, B Paba ... atd.

Okrem toho, urcite ste uz vsetci poculi o tom, ze Dr. Spritz a jeho tim objavili tohto roku gen NALP1, ktory je zodpovedny za vitiligo ... a momentalne pracuju na dalsom vyskume, vysledkom ktoreho by mohla byt nielen 100-percentny liek pre vitiligo ale aj prevencia. :-) :-) :-) :-) tak my len dufajme, ze sa im to podari.