Mate niekto skusenosti s tymto pigmentovym ochorenim?
Neviem ci ho mam, ale podla toho, co som pozeral na inarnete by to mohlo byt ono.
Objavili sa mi biele flaky na semennikoch. A malinke biele bodky mam aj na ramenach.
mate niekto dake skusenosti? da sa to v zaciatkoch stopnut? Nechcem, aby sa to rozsirilo.
Vdaka!
---------------
Vitiligo - www.zdravie.sk
Vitiligo
Vitiligo není kožní nemoc,pouze se na kůži projevuje.Pomoc hledejte na www.bady.cz v léčbě.O více informací pište paní Kubešové na radkakubesova@bady.cz Zabývá se přírodní léčbou a to všech možných nemocí i vitiliga.Určitě pomůže i vám.
zdrawim ludia mam tento problem od detstva
lenze vtedy ved viete ked mate 6-7 rokov mate no na haku lenze casom vam to uz neni jedno a obycajne vyzlecenie do polpasa pred kamosmi v sprche po treningu my robi maly problem. Chcel by som sa toho zbavit, nechcem to riesit operaciou skor nejaky inym sposbom poradte...dik
dcera ma vitiligo 3 roky,melagenina,more a vitaminy pomohli.
Existuje prístroj, ktorým sa dá vitiligo zafarbiť, volá sa Reccel. To odoberú asi najviac 2x2cm kožu, najčastejšie to robia za uchom, kde to nevidno a koža tam nechýba, z tej kože vytvoria bunky, z ktorých pripravia spray, potom kožu tam kde sú fľaky zdrsnia, a spray nastriekajú na postihnuté miesta. Dá sa to spraviť,ale iba na takých miestach, kde je rovná plocha, to znamená, že napr. na rukách od prstov, kĺby sa to urobiť nedá. Ja som bola minulý mesiac v Ústave lekárskej kozmetiky v Bratislave, MUDr.Guba sa tým zaoberá. Vyčítala som to v časopise "Zdravie" a nakontaktovala som sa s ním, ale bohužiaľ mne to nejde urobiť, nakoľko to mám presne na takých miestach ako som uviedla. Inak chrbát, tvár a okrem kĺbov sa to dá urobiť, ale vitiligo to nezastaví. Prístroj si treba zakúpiť, stojí 30 000Sk plus sa zaplatí celý proces tejto "operácie", ktorú nerobia pod narkózou, ale iba lokálne umŕtvia.
Lole, predpokladam, že tuto chorobu nemaš, ked si presvedčený/á/, že urolog či kožný to vylieči. Ja to mam od narodenia, vlani som bola presvedcená, že sa mi už nerozširuje, bola som s tým aj psychicky zmierená, ale tento rok ma čakal poriadny šok v podobe poriadnych flakov na celom chrbe/v zime mi to nevidno, až ked sa opalim, a to sa neopalujem, ale slnko ta chytí ked to mas už takmer po celom tele a maš suknu!! NEDA SA TO LIECIT!!A ked niekto mate recept poradte, leto už s tým niesom psychicky zmierená!!!!
mam tiez vitiligo, chcem sa opytat, ci sa u niekoho podarilo ho uplne vyliecit.dandy.