cakame v rodine babatko presli sme kalôendar 100krat dajte typ na dievcenské meno chlapca mame vybratého
Ako vybrat meno pre dceru
Ja uz zopar rokov zijem na zapade. Niektore mena, ktore tu odporucate (bez urazky) su v regione, kde byvam typicke psie, macacie mena. Napriklad NELLY,MOLLY,Lili, Natasha, Lia, Cindy... Poznam jednu lekarku (slovanskeho povodu), ktora ma psa a ten sa vola Albert. Albert, Alberto je velmi caste a oblubene meno v nasom regione, ktore pochadza od sv. Alberta velkeho. Verte, ze si tym neziskala oblubu pacientov.
Odkaz pre mifor: mena by samy o sebe boli pekne, len by sme si ich mali prelozit do slovenciny, popripade do jazyka priezviska. Napriklad Chiara je velmi pekne meno, mne pri nom pride na um St. Chiara - sv. Klara z Assisi. A jej celozivotne dielo St.Damiano. Samozrejme sv. Frantisek jej pri tom pomohol. Tazkosti nastali az po jeho smrti. Kedze poznam jej biografiu a aj najnovsie studie o jej zivote. Mala to v cirkvy dost tazke... tak by som ju nazvala stredovekou zakladatelkou ticheho fenimizmu. A tak to asi bude aj s ostatnymi menami. Takze podla mna k slovenskemu menu pasuje len slovenske priezvisko.
podľa mna je pekné meno také kt. možno povedať aj ked chceš na to meno pekne, ale aj ked potrebuješ byť prísna, napríklad také meno Lucia, ked chceš byť milá, tak povieš Lucka, Lucinka, a ked to je potrebné tak Lucia, a takisto to má výhodu, že ked je to dieťa už dospelé, znie mi napríklad smiešne aby dospelého 43r muža volali Vratko, zato že je to možno zlaté ked mal tak 5rokov. Ale bude to tvoje dieťa tak sa rozhodni hlavne podla seba. čitateľka Daniela
Volm sa Silvia a som rada ze mi vybrali také meno, volajú ma Siska, Sisa, Sia, Silvinka, Silvuška. Nemenila by som. Páči sa mi aj Lucia alebo Deniska - Deny
no, tie mena same o sebe su pekne, len je trochu zvlastne davat ich ludom na slovensku:) napriklad v takom francuzsku to je celkom bezne.
Presne ako písala wewerica, najlepšie je normálne klasické meno. Niektoré cudzie mená sú naozaj otrasné, napríklad Chiara, Reneé, Chloe... Volať sa napríklad Chloe Bombová ako dcéra jednej z Vyvolených, no hrôza. Nie je lepšia klasika?
mimochodom preco do normalnych mien vsetci strkaju h a podobne? napriklad Nataša-Natasha a mnohe ine...
mimochodom prezyvaju ma Iris a je to krasne meno.....Iriska, Ira, Iska,.....a chloe je jedna z mojich najlepsich priateliek....to sme tiez spominali ked tak citam dozadu;)
pravdu? urcite mu nedavajte nejake meno, pre ktore sa bude citit v spolocnosti zle. ja som vyrastala medzi samymi ANICKAMI, JANKAMI, ZUZKAMI, MISKAMI, MARTINKAMI a pritom som sama bola biankou. viete ako to zle vplyva? decka ma sikanovali a zastrasovali a vymyslali si rozne prezyvky z mojho mena-teraz sa nad tym len zasmejem, ale doteraz svoje meno nemam prilis v laske. (a to netvrdim, ze je skarede:) ) Radsej dajte dietatku pekne, slovenske meno, ktore nebude typicke, ale zase mu da urcitu specifickost. skuste zalovit vo svojom zivote a najst niekoho koho ste mali obaja radi-mozno mate k jeho menu taky vztah, ktory dobre ovplyvni aj vasu dcerku, ktora bude jeho meno nosit. to len taky navrh kazdopadne vela stastia!
...krasne zenske meno - znie tak lubozvucne, ked ho vyslovite = LAURA...