čo si myslíte o žene, čo nechce deti? ani po nich netúži? existujú také?
Ked žena nechce dieťa ...
Doubledog, ak budem mat verneho, spolahliveho a milujuceho chlapa, kludne aj o rok. :)
Bublinka, to si velmi dobre napisala, tiez sa mi zda, ze mnohi maju deti len preto, lebo sa to patri a co by ludia povedali, keby nemali. A potom su nespokojni, frustrovani a prenasaju to aj na svoje deti.
slecna A, diky :)
"inak, ale bacha na tie baby, co su nezadane, sklamane chlapmi a ktore vam budu vraviet, ze decko nechcu ani za svet, no ked pred ne postavite krasneho chlapa, tak sa zatuzia rozmnozovat :) "
presne o tomto to cele je, vyskytne sa chlap (bud krasny alebo bohaty, alebo, ak je vek zeny vyssi, tak aspon ochotny na vztah) a rozmnozovanie sa zacina.
to su tie vase hormony, nie je v tom ziadne rozumne rozhodovanie.
okrem drobnych vynimiek bude kazda z vas mat o 10 rokov dieta.
.....ja sice uz jedno dieta mam no posledne roky zazizavm podobne situacie ako tu niektore pisete......Dalsie dieta uz nechcem......vzdy som chcela jedno jedno aj mam-koniec.......a s tym sa tak nejako nevie zmierit moje okolie.......tie odusevnene mamicky co maju zo dve tri deti nejako nevedia pochopit preco mne staci len jedno........rodina tiez.....tie vecne otazky kedy konecne pride surodenec preco som taka sebecka ze uz dieta nechcem a ze to hovorim teraz ale raz ze znova budem chciet.... a dcera surodenca nikdy neriesila a teraz ako pomaly vchadza do puberty tak jej to skor vyhovuje ....trva to uz viac ako desat rokov cim je dcera starsia tym su otazky a pohorsenia horsie ja sa uz len smejem ci je to zavist ze nemam na krku mnoho hladnych krkov .....presla som si tehotenstvom porodom plienkami flastickami nemocnicami chorobami vsemoznimi vydavkami a uz to nemienim prezivat znovu ....manzel je toho isteho nazoru financne vsetko krasne zvladame mozme sem tam ist na dovolenku dcera je pokojnejsia kedze sa nema s kym hadat ..........v porovnani s inimi pocetnimi rodinami sa mame v dnesnej dobe fakt dobre pretoze jedno dieta sa este zvladnut da ci financne alebo psychicky.....nikdy som nestihla byt unavena tucna neupravena manzelka co moj manzel mnohokrat ocenuje hlavne na rodinnych stretnutiach kde stretavame zakazdym unavene nervozne rodiny co nezvladaju svojich mnoho deti po ziadnej stranke........................
M 25 nesuhlasim. Ak das dietatu dobre zaklady tak odola. A takej partii sa vyhne uz v pociatkoch.
Leela333
Ano vacsina deti pozera tv predcasne. A kto im ju pusti? Do 2 rokov by vobec nemali ani len vediet ze existuje. Lenze mamicky sa ich casto chcu zbavit a pustia im tv. Ja si myslim ze tak do 5vrokov by nemali deti pozerat tv. A mimochodom kto ovplyvnuje co deti pozeraju? Jedna panimi hovorila co mala vnuka 2 rocneho ze jedneho dna na nu akobystrielal rukami. Nechodil do skolky. Kde to videl? V telke. Kto mu to pustil? Rodicia. Ja by som tv ani nemala nebyt mojho muza. Ja by som ju tym padom dietatu nepustala.
To nie je len o telke ale jasne ze aj odtial sa ucia. otazka vychovy je komplexnejsia, deti sa ucia prikladom. Najlepsim prikladom su rodicia. Ked rodicia klamu klamu aj deti. Zbytocne im rodicia hovoria ze klamat nemaju. Ked to robia sami. Priklad niekto vola a mama zaklame do telefonu ze otec tam nie jevpricom sedi vedla. Dieta nie je sproste. Vidi to. Alebo mama povie dcerke Vies co nemusime povedat oteckovi kolko to stalo. A to je len klamanie.... takto sa da vypichnut kopec vlastnosti ktore deti odkukaju od rodicov.
Anehovoriac o celkovej komunikacii rodicov k detom. Same prikazy zakazy poucovanie kritika zhadzovanie moralizovanie to vsetko dava detom najavo ze rodic sinich nevazi nerespektuje ich volu osobnost potreby.
Toto je velmi komplexna tema a nechvem spamovat. Tazke sa ospravedlnujem zakladatelke.
Velmi odporucam kazdej buducej mamicke ak jej zalezi naspravnej komunikacii s detmi knihu vychova bez porazenych od thomas gordon.
Sonne, nesúhlasím, ty si môžeš dieťa vychovať akokolvek vyborne, dostane sa do zlej partie a je po výchove .. takže nezáleží len na tej výchove .. bohužial, je to tak .
Ja som sa volakedy dusovala, ze deti nechcem mat v ziadnom pripade. Potom prisiel prvy frajer, s ktorym som uz mala vazny vztah a mna zacali napadat myslienky, ake by to bolo fajn, mat deti. Vztah vsak nevydrzal. A teraz, ako slobodna, uprimne, ani neviem, ci chcem deti. Viem si predstavit, keby som mala dobreho chlapa, bola ako-tak zabezpecena nie je problem. Dobre, bojim sa porodu, to by bol jediny problem.
Sonne, bohužiaľ, nie je to len chyba rodičov, ale najmä spoločnosti. Keď na nich z telky, internetu a neviem čoho ešte čučí určitý model správania, tak si ho o chvíľu oslovia aj ony. Budú to pokladať za "normálne" a správne a všetko od rodičov sa im bude zdať "trápne".