Maladaptive daydreaming

Príspevok v téme: Maladaptive daydreaming
hulenica1

Dobry den, rada by som poznala nazor nejakych odbronych psychologov alebo psychiatrov na tuto zatial nie velmi psychicku poruchu alebo chorobu o ktorej som si vela nacitala iba v anglickom jazyku a som si ista ze nou trpim uz od mala a v realnom zivote mi neskutocne prekaza, rada by som vedela ci o nej niekto pocul a ma s nou nejake skusenosti a ci ju dokazu nejak liecit aj psychiatri na SLovensku kedze je pomerne znama a len nedvano preskumana choroba aj vo svete. Ide vlastne o neustale snivanie, ktore nedokazem zastavit, vytvaranie pribehov s realnymi ludmi alebo ktorych len tak stretnem na ulici, slavnymi ludmi, jednoducho v tomto snivani a predtsvach som clovekom akym by som chcela byt, je to tazke takto pisomne opisat ale nedokazem to kontrolovat a bez toho aby som den nepresnivala tak by som asi neprezila, prosim o nejaku pomoc alebo blizsie spoznanie s toutou poruchou, dakujem

Ona

Tema je uz dost stara a ja som stale nenasla na slovenskych strankach nic nove, ako to vyzera v roku 2013 o chvilu 2014 s MD? Nevie niekto? ci je nieco nove...

XxxxX

Dakujem/e aj ty :-)
Ja som tiež ešte pred rokom nevedela, že niečo ako MD naozaj je, sama som sa považovala za "strelenú" alebo "psych. narušenú" ale svoj vlastný svet by som nedala za nič, ani za pocit, že niečo v mojej psychike nie je v poriadku.
Potom som objavila toto. Hneď som vedela koľká bije, i keď mnoho lekárov neverí že niečo ako MD skutočne existuje, niektorí o tom nevedia vôbec, ale ako vidíš, je naozaj mnoho ľudí v ktorých opisoch som sa našla. A nie len ja.
Nuž prajem nech sa nám to všetkým podarí skĺbiť s realitou a budeme mať šťastný život. Teda obidva životy. :-)
krabiccca ak si veľa snívala ako dieťa, nemuselo to znamenať, že si mala MD. Ale možno si ho skutočne mala, najviac sa prejavil v detstve a možno teraz je potlačený, viež žiť bez neho a bezproblémov. Ale deti snívajú veľa, lebo u deťoch je to pokladané za normálne. Skrátka povedia, máš imaginárneho kamaráta a neriešia to ďalej. :-) U mňa sa najviac prejavil príchodom puberty. Alebo teda ani nie samotný MD ale problémy s ním.
Hm a čo všetko vieš o MD? Kde si o ňom našla info? Hľadala si to nejako špeciálne alebo si ho len náhodou objavila? :-)

krabicca

ďakujem :) ale myslím, že keď som bola mladšia, touto diagnózou som naozaj trpela, žila som celý deň vo vlastnom svete, našťastie som si neskôr našla tých skutočných kamarátov, a sama som s týmto snívaním začala bojovať lebo so´m vedela že je to choré ... ale fakt, prekvapuje ma po prečítan=i tejto temy ze viacero ludi ma podobny problem, ja som si vtedy myslela že som jedina, naozaj vsetko na mna sedelo, pamatam si ako som si prezerala casopisy aby som napriklad nabytok z nich mohla zakomponovat do svojich pribehov :D

DRZTE SA!

XxxxX

krabiccca
Nie, to určite nie je MD :-)Každý občas sníva a najčastejšie je to pred spaním, alebo vo chvíľach keď nesústreďuješ myseľ na nič konkrétne, čo je pri MD úplne naopak, človek s MD sníva pri bežných činnostiach a "dopĺňa" si k danej situácií svoje scenáre, osoby a pod. Ak ti to bežne nezasahuje denný režim, alebo nedávaš prednosť snom pred realitou nemusíš sa báť. A podľa mňa ani neexistuje človek čo nemá predstavy sex. charakteru :-))