Dobry den, chcela by som ist na gynekologicku prehliadku, ale bojim a hanbim sa. ja neviem ci je lepsie byt tam dolu oholena alebo nie, ked idem na vysetrenie?? ja sa holim, ale obcas sa mi tam vytvoria z podrazdenia take vyrasticky.. bojim sa aj vysetrenia, lebo neviem co mi budu robit. dakujem
Prva gynekologicka prehliadka
Tak Noemi v tomto ti poviem z vlastnej skusenosti, ze menzes neprezivam tri krat dobre, ale ked ma boli,velmi boli dam si. Myslim ze ten strach a hanba je prirodzena. Ak si nebola popros nech s tebou niekto ide, nie je to hanba.
Ale netráp sa. Ak nemas problemy, tak, proste nechod. Je to len na tebe. Vies nikto ti tu neporadi, iba z vlastnej skusenosti, a ako vidis, a citas, kazdy sme niny, a koname inak. Ty sa musis rozhodnut.
ja viem, ze vsetky zeny tam chodia. len ja mam strach a hanbim sa.uz som raz bola u jedneho gynekologa, ale ten so mnou len pokecal a povedal, ze to, ze mi zle pocas menstruacie, je normalne, ze aj jeho bolia krize, a ze si mam dat dva tri ibalginy..
Kv nebola si vôbec?
No ja som bola tiež iba pár krát. A to keď ma niečo trápilo. Ale tiež nemôžem povedať že je to nie velmi príjemne. Ale da sa to prezit.
Len je lepsie mat info, ze som v priadku. Nie som s tych co chodia na pravidelne prehliadky, ale obcas idem.
Noemi prag - neviem, kazdy ma na toto iny nazor. Ak tam chces ist, koli sebe, vediet ze si v poriadku chod, ak sa na to necitis, nechod. Poznam baby, zeny, co neboli este vôbec a nemaju 16 ani 18 rokov.
ja si nerobim srandu, ja to myslim uplne vazne. ja sa tiez strasne bojim a nikdy som tam nesla
Dakujem samanthas, ale aj tak mi to pride take zvlastne. :( ospravedlnujem sa, ze som sa dovolila spytat na to, co som chcela vediet. za to si zo mna nemusis kv robit srandu..
Tak keby mal okilare so skenerom by stačilo :) ,ale čo už, keď inak to nejde. Je to na tebe samej, či pôjdeš, alebo nie. Nikto ťa nútiť nemôže.
no ja by som sa bala. bude ta chytat hnusnymi paprcami !
Báť sa nie je čoho a hanbiť tiež nie.
proste Ťa prezrie, či si v poriadku. Prvý krát som bola iba trošku nervózna. Ale nikto ťa nezožerie. Naozaj sa neboj. :) Lekárovi je jedno či si oholená úplne, alebo...zvoľ si niečo medzi, hlavne aby si sa ty cítila v poho.
Neboj sa.