Črevna sprcha

tinusska

tie vlocky su fakt super na vyprazdnovanie. teraz som mala taky problem, ze 4 dni som nemala stolicu. isla som do lekarne a tam mi poradili vlakninu. tak som sa doslova nazrala vlociek, vecer aj rano az som sa z nich pos.... takze super....

jula

Komu sa ziada, nech si da hoci aj asfalt do zadku naliat, nikto mu v tom branit nebude, je to jeho vec...
Jeden moj pribuzny je gastroenterolog, venuje sa tomu uz roky, no je ochotny verejne odprisahat, ze ziadne hrube a niekolkometrove usadeniny, ake ukazuju niektore firmy vo svojej hrozostrasnej reklame na crevne sprchy a detoxikacie, este nikdy u nikoho nevidel. Podla neho to je nafotene zrejme z patologie, z tiel nejakych zavrazdenych obeti, najdenych po mnohych mesiacoch ci rokoch...
Okrem toho crevna sprcha, podobne ako klystir, je schopna vycistit iba cast traviaceho traktu, urcite nie cely.
Kto si chce vycistit organizmus, ma na to mnozstvo inych, menej drastickych a zdraviu prospesnejsich metod (Chlorella, Zeleny il, vlaknina, Aloe, Colonix, pravidelna konzumacia kyslomliecnych vyrobkov a probiotik, atd.)...

doc

najlepšia črevná sprcha je smotanový jogurt rozmiešaný s 2deci ovsenných vločiek večer a ráno spapať
a je aj najlacnejší a neublíži ako črenvná sprcha !

magi

tinuska,
no ved prave, zenam pred porodom! mydlova voda! a potom sa roky trapis s bolestami brucha a vraj drazdive crevo a pred tym ti nic nebolo.ale mozes odmietnut, ten klystir samozrejme. je to tvoja vec, tvoje telo, tvoje zdravie. a ta strerilita toho......no radsej budem ticho. nebojis sa infekcie a jej nasledkov?

alena-s

Ak to chceš tak do toho, aj jogíni si aplikujú pri očitných kúrach klistír. V črevách začínajú všetky choroby, takže aj ja osobne takúto aj keď dosť nepríjemne znejúcu ale určite účinnú metódu by som skúsila. Pravidelne sa detoxikujem a každú jar asi 7 dní nič nejem len pijem vodu. Takže porad sa s lekárom a šup do toho.

neznela

ale vsak su aj ine metody precistenia criev, nie hned taka drasticka. napr. take tabletky z morskych rias po 3 mesiacoch uzivania dokonale precistia creva a nic v nich neposkodia.