Dobý deň, chcel by som sa opýtať či je možne vídať zdravotnú kartu rodinnému príslušnikovi alebo známej osobe pacienta. Ďakujem
Zdravotná karta pacienta
lost - tak to jednoducho je :D Ale čo už je predsa demokracia :) Daj podnet do Haagu :D
lost nemas celkom pravdu. zdrav. karta NIE JE tvoj majetok, je to uradny dokument (ktory sa sice tyka tvojho zdravia) ale je majetkom lekara prip. lek. zariadenia.
to ze mas na policii kartu (kvoli obciankemu, pasu a pod., kde su vsetky tvoje osobne udaje este zdaleka neznamena, ze ta karta je tvoja, ze ti patri alebo ze mas pravo do nej nahliadnut kedy si zmyslis.
ja mam svoju zdravotnu kartu stale doma.Chodim na rozne vysetrenia a keby som si mala zakazdym ist pre kartu k obvodnemu tak tam vysedim jamu.A moj doktor da kludne kartu aj recepty na lieky pre mna mojmu manzelovi alebo aj mame.Vie ze ja mam problem tam prist,tak s tym nerob ziadne opletacky.Asi zalezi na lekarovi...
No čo urobíš, u nás sa lekári berú stále ako bohovia, dogma z čias komunizmu.
lost- nie, nieje. Ono neviem, či je to zákonom, asi, ale ani keby si bol hospitalizovaný v nemocnici, tak si nemôžeš pozrieť svoju zdrav. dokumentáciu počas tvojho pobytu na danom oddelení. Mne sa to raz stalo, počas pobytu v nemocnici, že ma sestrička pred vizitou a moju spolubývajúcu na izbe pristihla ako študujeme zdrav. záznamy, ktoré pred vizitou priniesli na izbu. Vykričila sa na nás, že ako si to dovoľujeme, keď niesme kompetentné to čítať. Teda niesi lekár, nerozumieš a môžeš si niektoré veci zle vysvetliť, tak nejako.
Áno, dozvedela, pretože niektoré medic. pojmy poznám a môj bávalý gyn. bol dosť skúpy na podávanie informácií, takže aj to bol dôvod prečo som ho menila. Porozumela som väčšine z nich a čo nie, tak som si našla v slovníku :D