Ako vysvetliť zdravému človeku pocity, ktoré prežíva človek s depresiou?

Príspevok v téme: Ako vysvetliť zdravému človeku pocity, ktoré prežíva človek s depresiou?
Mimulus

1.) Ako vysvetliť zdravému človeku ( Priateľovi ), že depresia nie je ,,depka,, a že ju človek nedokáže ovplyvniť myslením alebo vierou?
2.) Ako sa dá niekomu vysvetliť, že človek, ktorý má depresiu tak veľakrát robí veci, ktoré by inak nikdy neurobil ( smútok, obviňovanie a ponižovanie seba s druhých, nadávky, samota...)
3.) Ako zbaviť ľudí predsudkov? Ako nestratiť priateľov, ktorí si myslia že to čo človek vykoná keď má depresiu je presne to isté čo by vykonal ak by bol zdravý???
4.) Ako vysvetliť niekomu koho má človek rád, že niekedy nedokáže vstať z postele, napiť alebo sa najesť, že viera v Boha alebo pozitívne myslenie mu určite nepomôže?
5.) Ako vysvetliť človeku že pri tejto chorobe to nefunguje tak, že človek vstane, začne sa usmievať, vtipkuje, okolie si myslí, že je šťastný no pritom je mu viac a viac do plaču. Ako mu vysvetliť, že pozitívne emócie, ktoré si môže vsugerovať nikdy nič s depresiou nespravia?
6.) Ako vysvetliť spoločnosti že má človek DEPRESIU a že nechce ostať sám? Ako nestratiť priateľov len preto, že tomuto človeku nerozumejú?
7.) Ako bojovať s depresiou ak to ľudia nepochopia a človek na všetko ostane sám, nemá prácu, peniaze, rodinu a už ani priateľov?
8.) Ako prežiť situáciu keď človek priateľov má, tí to celé napriek tomu nechápu -(pretože kto neprežil nepochopí) a odsudzujú ho alebo sa na neho preto hnevajú? Obviňujú priateľa prečo povedal to alebo ono, prečo je taký hnusný keď taký nikdy nebol a prečo nakoniec ten človek tých priateľov stratí aj napriek tomu, že ich pred týmto varoval?
9.) Ako prežiť depresiu ak človek stratil už všetko?

Mimulus

amanda23 len tak pre info toto fórum mi pred rokom zachránilo život a tú samotu zvládam v podstate len vďaka tomu. Myslíš si, že liečbou sa zbavím samoty?

amanda23

a divis sa, ze stracas priatelov? koho by bavilo stale pocuvat o tvojej depresii? skus sa s ludmi bavit aj o inom, ked sa citis lepsie, kazdy ma svojich problemov dost a ludia sa spolu stretavaju, aby sa rozptylili, pokecali. Ja sama bojujem s depresiami, ale nikoho tym neobtazujem,sama sa depresivnym ludom vyhybam a stretavam sa radsej s veselymi...Neber to v zlom, ale je to tak, si prilis precitlively a zamerany sam na svoju chorobu az privelmi, lutujes sa, ale nie si schopny sa niekam pohnut, ludia ti stale cosi vypisuju, radia, sledujem tvoje prispevky obcas, ale nikam to nevedie, ty stale len svoje...

katty192

tak to potom už zvládneš aj sama, ja ti verím, chcem ti veriť. ja som išla na liečenie sama v 21 a to sa so mnou rodina neprišla ani rozlúčiť, a nemyslím si, že som silný jedinec. proste či si dlhodobo pn, musíš ísť, ak nemáš pohybové problémy

amanda23

Mimulus, co uz konecne prestat zakladat nove diskusie na fore a cely den kecat len o depke , lutovat sa a zacat cosi so sebou robit? Zmenit zivotospravu, pripadne zacat brat lieky, alebo sa liecit alternativou...Takto sa toho ani nezbavis, tomu ver...
Len tak nejake video davam do pozornosti, nech prides na ine myslienky...www.youtube.com

katty192

tak sa na to vyprdni ako pôsobíš, musíš žiť a prežiť a človek nebol stvorený, aby žil sám. ale na ďalšej strane je to od teba sympatické, ako zdravých chrániš a praješ im

Mimulus

katty192 ja netvrdím, že takí ľudia nie sú v mojom živote, no povedzme si úprimne ak človek vie ako pôsobí depresívny človek na druhých ľudí tak bude radšej sám ako by mal trápiť aj ich.

Bombastig, Colala, Migel - jedna zlá poznámka a začnem Ťa nahlasovať!