Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako vysvetliť zdravému človeku pocity, ktoré prežíva človek s depresiou?

Príspevok v téme: Ako vysvetliť zdravému človeku pocity, ktoré prežíva človek s depresiou?
Mimulus

1.) Ako vysvetliť zdravému človeku ( Priateľovi ), že depresia nie je ,,depka,, a že ju človek nedokáže ovplyvniť myslením alebo vierou?
2.) Ako sa dá niekomu vysvetliť, že človek, ktorý má depresiu tak veľakrát robí veci, ktoré by inak nikdy neurobil ( smútok, obviňovanie a ponižovanie seba s druhých, nadávky, samota...)
3.) Ako zbaviť ľudí predsudkov? Ako nestratiť priateľov, ktorí si myslia že to čo človek vykoná keď má depresiu je presne to isté čo by vykonal ak by bol zdravý???
4.) Ako vysvetliť niekomu koho má človek rád, že niekedy nedokáže vstať z postele, napiť alebo sa najesť, že viera v Boha alebo pozitívne myslenie mu určite nepomôže?
5.) Ako vysvetliť človeku že pri tejto chorobe to nefunguje tak, že človek vstane, začne sa usmievať, vtipkuje, okolie si myslí, že je šťastný no pritom je mu viac a viac do plaču. Ako mu vysvetliť, že pozitívne emócie, ktoré si môže vsugerovať nikdy nič s depresiou nespravia?
6.) Ako vysvetliť spoločnosti že má človek DEPRESIU a že nechce ostať sám? Ako nestratiť priateľov len preto, že tomuto človeku nerozumejú?
7.) Ako bojovať s depresiou ak to ľudia nepochopia a človek na všetko ostane sám, nemá prácu, peniaze, rodinu a už ani priateľov?
8.) Ako prežiť situáciu keď človek priateľov má, tí to celé napriek tomu nechápu -(pretože kto neprežil nepochopí) a odsudzujú ho alebo sa na neho preto hnevajú? Obviňujú priateľa prečo povedal to alebo ono, prečo je taký hnusný keď taký nikdy nebol a prečo nakoniec ten človek tých priateľov stratí aj napriek tomu, že ich pred týmto varoval?
9.) Ako prežiť depresiu ak človek stratil už všetko?

Mimulus

doubledog - úprimne koľko poznáš ľudí čo sa vyliečili z klinickej endogénnej depresie???

Tá Canna je super len musím zistiť či sa varí čaj alebo sa používa koreň :)

Mimulus

anjelik* - chceš si so mnou písať? Prečo myslíš, že som tu na fóre? Pretože s tým čo ma trápi zaťažujem len toto fórum a dúfam, že sa mi aspoň trošku uľaví. Ak si chceš písať tak môj mail je v téme kniha ale nebudem sa s Tebou rozprávať o tomto.

doubledog

mimulus
neviem co by mal urobit, osobne si myslim, ze nemoze urobit nic
jedine, co pomoze, je vyliecit sa.

okrem toho tryptofanu, co tu bol spominany, je jedna celkom slubna rastlinka menom kanna (myslim, ze sa tomu hovori kosmatec).
ak si spravne pamatam, tak zvysuje vylucovanie serotoninu.

a poznam aj par ludi, co im na depku pomaha marihuana, co sa mne ale nie celkom pozdava (kedze trava je taka obojaka, moze sposobit vselico, aj depresiu prehlbit).

Mimulus

,,Ja proste nechápem, že keď ja mám problém, tak prečo preboha mám do toho ťahať druhých ľudí??,,

Ale veď o tomto tu celý čas píšem - teraz som dobrovoľne sám pretože do toho nechcem ťahať druhých ľudí len otázkou je ako im to mám vysvetliť aby to nepochopili tak, že ja nechcem byť s nimi. A tiež ako to celé zvládnuť úplne sám.

anjelik*

No, takže nepochopil. :o)) Bod 5. je o tom, že ty sa snažíš stále niekomu niečo vysvetliť. Ja proste nechápem, že keď ja mám problém, tak prečo preboha mám do toho ťahať druhých ľudí?? Tak začnime snáď tým, že vesmírne zákony platia bez výnimky pre každého, pre Bohov aj volov. Takže to, na čom zlyhávaš a stále a ani zaboha nevieš pochopiť, že ty napriek vehementnému vysvetľovaniu a dokazovaniu, so svojou depresiou nerobíš nič a ešte si ju ako bonus posilňuješ tým, že stále všetkým predstieraš, že ju nemáš...čo sa rovná tomu-mám ju, ale tvárim sa, že ju nemám. Logicky sa s ňou teda zapodievaš. NIKDY nesúhlasíš s nikým, kto ti navrhne riešenie, ale rochníš sa v príspevkoch, ktoré ti potvrdia, NIE, nedá sa to. Tak kde tu je ten moment snahy niečo zmeniť?? Čím viac tlačíš na niečo, tým väčšiu stopu zanecháš...tak chápeš, prečo sa nemáš stále zapodievať svojou depresiou?? Toto je okrem iného aj svet, v ktorom vytvárame obrazy. PRETO ti ja píšem, bav sa s veselými ľuďmi, lebo tí také vytvárajú. Úsmev..to je tiež emócia, a nemusíš mi veriť, ale myseľ je schopná stať sa čímkoľvek , čo pozoruje. PRETO máš pozorovať to dobré a nie stále to svoje. Ty stále chceš, aby ťa pochopili, ale povedz mi, nakoľko si pochopil ty sám seba??
A keď teda chceš rozvinutie. Máš ho mať. ;o) Ak túžim po zdraví, som asi chorá, a keď som chorá, nemá vo mne priestor zdravie. :o) My nie sme tie najrozumnejšie a najsilnejšie bytosti vo vesmíre...tak niekedy asi nezaškodí aj tá chemická pomoc. Utvrdzovanie sa v tom, že toto je to správne, ako postupuješ....nuž sám vidíš, aké to má výsledky.
(ja som pomerne trpezlivý človek, ale teba by som už niekedy vytrieskala ;o) )

tbl555

Niekde som tu dolu čítala, že si "treba uvariť medovkový čaj". Pri depresii nepostavím ani vodu na ten čaj, a nieže by som ho pila.

tbl555

1. Nijako. Už sa o to zásadne nepokúšam, je to celkom zbytočné, treba si to prežiť, ak chce vedieť, aké to je.
2. ako v 1.
3. Môj názor je, že priatelia sa stratia z ich vlastnej vôle, ak mám ja depku a môj priateľ je Priateľ, tak sa snaží pochopiť ma a nemá predsudky. Ostatní ľudia ma nezaujímajú, kvôli 1.
4. ako v 1. skrátka, to sú pocity a stavy, ktoré sa nedajú tak ľahko pochopiť, dajú sa akceptovať, ten druhý sa môže snažiť o empatiu, ale nikdy to nebude dokonalé pochopenie.
5. Odborne - moja MAO je aktívna až príliš ;-D
6.Spoločnosti to treba vysvetľovať? a inak ako v 3.
7. Vtedy život iba nejako ubieha, deň, noc, deň, ..
8. Hm, priateľov..ak sú to naozaj priatelia, dá sa im to odpustiť.
9. ako v 7. Myslím, že depresia nie je stále rovnaká, ono sa tie obdobia okrem striedania sa menia aj inak

Mimulus

anjelik* - presne si to napísala. Rozober ešte tú vetu a pozri o čom je táto téma :) Ja tomu rozumiem ale je to presne odstavec 5 v mojej téme.

zoe23 - pekne napísané a naozaj toto pomáha ale láska a prvotná zamilovanosť je dosť veľký rozdiel.