Caute,
chcela by som sa opytat, co ine okrem granul davate svojim psom.
Veterinari ich sice vo velkom odporucaju a propaguju, ale neviem, citala som o nich vselico.
mojmu psovi nejak ani Eukanuba nechuti, z royal caninu priserne smrdel a z ostatnych znaciek sa jedla ani nedotkol
Granule - ano ci nie
lost k tebe sa ja nevyjadrujem, nakoľko mám s tebou už na tomto fóre skúsenosti a to také, že prakticky neporadíš nič len nezmyselne filozofuješ dokolečka a to si myslím nepomôže nikomu.
Lost,
ty máš problém s malým psom? a čo my s veľkými, ktorým treba vo veľkom kupovať, lebo žrádlo zlikvidujú za chvíľu... myslím si, že je to finančne náročnejšie, ako rozmýšľať, kam pár gramov navyše odložíš :)
A myslím si, že by sa to dalo zvládnuť, však nemusíš na jeden krát nakúpiť 20 kg, kúp jedno kilo a to ti v pohode v chladničke vydrží na pár dní podľa gramáže čo uvádzaš...
A zase si dovolím nesúhlasiť, že tri roky sú málo :/ To, či daná strava psovi nesedí, že mu škodí sa dá spozorovať v krátkej dobe a v priebehu troch rokov je to výrazne odpozorovateľné..
Nepotrebujem nič obhajovať, ja s tými granulami chovám svojich dvoch psov už tri roky a za tie tri roky nemali žiadne zdravotné problémy, každý mi ich chváli že sú nádherní a v dobrej kondícií, nakoľko sa venujem športovej kynológií, môj pes musí byť v špičkovej forme. Toto je pre mňa dôkaz.
tak moj pes ma 50 kil a zozerie vsetko lebo mam este dva dalsie zvery a ked pride na zradlo tak nevidia nepocuju .naposledy jak som sypala zajacovi zrno a pes to videl, tak besnel ze som mu musela nasypat tiez do misky :D uz aj o zrno vedu spory :D
inak konzervy s granulami , a varim mu ryzu s kupovanym masom a zeleninou. teraz hlavne vselijake vnutornosti a tak. ale inak dostava este celozrne zemle so sunkou a polievkami z obeda sa mu zalievaju granule ked neni konzerva, alebo co sa nezje dostane akoze myslim maso, sunka...a sushi u nas zerie len pes tak aj to je vzdy jeho :D
Odkedy som raz kúpila bravčové karé balené (chceli sme si ugrilovať na chate), ktoré však na prvý pohľad vypadalo dobre, no po otvorení a nadvihnutí plátkov, ktoré boli mimochodom neodškriepiteľne zelené... odvtedy balené mäso nekupujem :/
35/15=2,33eur/kg
ako vies, ze je tam fakt deklarovany podiel masa a v deklarovanej kvalite?
pozri co so mtam nasiel
OPTIMA - ADULT LAMB & RICE
Konzervováno kyselinou propionovou a antioxidantem BHT.
sice z 2009, no zmenili to K LEPSIEMU ?
Ehm, to som fakt zvedavy ak oto obhajis..
a čo hovoríte na granule Pro natur?
Lost existuje také čosi ako google :) ale dobre- kedysi som chovala Susou, Winerkou to boli skvelé granule ale výrobca ich začal fušovať. Dnes všeobecne platí, že maďarské, nemecké a španielske granule sú najkvalitnejšie. Momentálne chovám španielskymi- Optima je značka, cena sa pohybuje za 15kg vrece okolo 35 Eur ako kde, treba hľadať. Máte na výber množstvo druhov, ďalej podobné je Kira. Mne sa osvedčila kombinácia Lamb and rise. Nechcela som písať značku, aby ma niekto neobvinil, že im robím reklamu, v konečnom dôsledku je to na každom z vás čo si vyberiete. Tieto granule sa dajú objednať aj cez net.
ale ste sa rozpisali:)
to Slobodna. noze napis teda tu/ tie znacku/ -y, kt. davas svojmu hafanovi :)
a hej, to Tesco je uz legendarne:) aspon u nas ked pridem taky zapach ma ovanie uz pri dverach, ze isto by som tam nenakupila ani pre najvacsieho nepriatela, nieto pre seba, rodinu, ci psa :))
i ked, zas, co si budeme nahovarat, vsetky obchodne retazce na SVK idu na kvantitu. ja stale vravim, ze kto chce byt chory, nech len veselo papa co si v marketoch nakupi :))
stara dobra babkina zahradka... uz nech je letooo :)